Reč urednika

Dragi čitaoci,

Da li imate utisak da vam vreme užasno brzo prolazi? Evo nas na pragu još jednog leta, a čini mi se da se peškiri sa prošlogodišnjih plaža još uvek nisu osušili. Ovo je treći letnji broj našeg magazina i zaista mislim da je, od prvog izdanja do danas, vreme nekako protutnjalo pored nas, ne puštajući nas da se, bar na tren, osvrnemo za sobom.
Sećate se kako je bilo nekada kada je daljinski upravljač imao višak dugmića: na prvom programu politika, drugi ništa, treći kanal dosadno… “Ma, idem negde da ubijem vreme!”. Reči “dosada” ili “dokolica” polako nestaju iz upotrebe. Ne bežite od toga da vam, po malo, bude dosadno. Dosada je sidro, kočnica koja će, bar na kratko, zaustaviti vreme i pružiti vam šansu da predahnete, presaberete se i posvetite sebi i dragim vam osobama. Ako nemate bolju ideju, dosađujte se ležeći na pesku, slušajte more, gledajte u daljinu…
Da ne bude zabune, ja vam ne želim dosadno letovanje, to nije poenta ove uvodne reči. Ja vam želim da ovog leta, kada pogledate na sat, kažete: “TEK je tri po podne.”, a ne: “VEĆ je tri po podne.”. I, naravno, želim vam da, makar iz dosade, pročitate ovaj letnji broj, od korice do korice.
Do sledećeg broja u septembru,

Saša Marjanović
glavni urednik