ISTRA

Najveće hrvatsko poluostrvo ujedno je i najrazvijenija turistička regija, kao i najbliža mediteranska destinacija za većinu evropskih zemalja. Da ne bismo samo nabrajali po čemu je to Istra sve naj, pozivamo vas na putovanje i upoznavanje sa ovom drevnom zemljom bogate prošlosti, slikovitih gradova i duge obale, čija zelena unutrašnjost i plavo more privlače veliki broj posetilaca u potrazi za odmorom, opuštanjem, ali i mnogobrojnim aktivnostima.

Eno&Gastro Istra

Zahvaljujući najvećoj koncentraciji najboljih restorana i konoba u Hrvatskoj, Istra se poslednje dve decenije nametnula kao najpoželjnije eno-gastro odredište u Hrvatskoj. Kreativna i kvalitetna istarska kuhinja sa savršeno ukomponiranim autohtonim proizvodima, proslavila je hrvatsku gastronomsku scenu i na neki način predstavlja avangardu

Hum

U srcu Istre se  smestio Hum, ponosni nosilac titule najmanjeg grada na svetu. Da je tako priznali su i u Guinessu i uvrstili ga u svoju knjigu rekorda, iako ima samo dvadesetak stanovnika

Motovun

Legenda kaže da su nekada davno u dolini reke Mirne živeli divovi toliko veliki da su, gledajući gradove na brežuljcima nad rekom Mirnom, jedan drugom iz ruke u ruku dodavali alat i veliko kamenje. Jedan od gradova koje su izgradili bio je i Motovun.

Novigrad

Novigrad se smestio na malom poluostrvu, u neposrednoj blizini ulaza u prostrani zaliv reke Mirne. S obzirom na povoljan geografski položaj, ovo područje je naseljeno još od davnina, pa tu postoji puno spomenika iz antičkog i srednjovekovnog razdoblja.

Umag

Tradicija turizma u Umagu seže još u antička vremena, kad su se srećnici odmarali u ladanjskim vilama. Danas Umag pruža aktivniju sliku turizma, jer se u gradu organizuje nekoliko sportskih manifestacija.

Poreč

Tokom dana, dok je sunce visoko na nebu, a u hladu zimzelenog drveća se traži mesto više, najbolje je prepustiti se sanjarenju na jednoj od porečkih plaža sa plavom zastavom. Za one aktivnije, Poreč nudi i mnogobrojne sportske aktivnosti.

Rovinj

Grad Rovinj se nalazi tik ispod Limskog kanala. Grad je zadržao sentiment nekih prošlih vremena tako da, lutajući uskim ulicama i malim trgovima, među zbijenim kućama, još i danas netaknutim modernom gradnjom, treba zastati i osluhnuti tragove prošlosti.

Vrsar

Na zapadnoj obali Istre, između Rovinja i Poreča, smestio se gradić Vrsar. Nekad ribarsko mestašce, danas je omiljeno odredište mnogobrojnih turista koji uživaju u ovom slikovitom gradiću nadomak ušća Limskog kanala. 

Pula

Mnogobrojni turisti dolaze u ovaj deo Istre privučeni pitomom obalom, dugim plažama i željom za otkrivanjem grada na čijim su ulicama prisutni mnogobrojni ostaci bogate prošlosti.