Tajland

Tajland podeća na izmišljenu zemlju, nešto između Petar Panove Nedođije i Alisine Zemlje čuda.Tamo svako može da bude upravo ono što u određenom trenutku poželi – može da jaše slonove, kupa se pod vodopadima ili na peščanim plažama, jede pečene insekte na ulici, proučava hramove i gleda neobične ladyboyjeve i njihovu igru i manipulaciju turistima, a svuda će naići samo na ljubaznost i iskrenu radost. Dobrodošli na Tajland, dobrodošli u Zemlju osmeha!

NACIONALNI PARKOVI TAJLANDA

Posete nacionalnim  Parkovima Khao Sok i Erawan dobra su prilika da doživite svu raskoš tajlandskog biljnog i životinjskog sveta

IZLET SLONOVIMA

Chang na tajlandskom znači slon, a on je u toj zemlji skoro sveta životinja, najdraža i najomiljenija. Dive mu se zbog njegove pameti, snage i karaktera. I zato, biti na Tajlandu, a ne posetiti neku od mnogobrojnih farmi slonova, slično je kao u Keniji propustiti safari.

FARME ORHIDEJA I LEPTIRA

Oko prelepog grada Chiang Maija, na severu Tajlanda, postoji veliki broj farmi orhideja i leptira. U sklopu svakog aranžmana neizostavna ponuda je poseta jednoj od takvih farmi. U čitavom Tajlandu ima više od 800 vrsta orhideja, a u Chiang Mai provinciji oko 500. Uz svaku farmu orhideja nalaze se i farme raznovrsnih leptira, koje su od farmi orhideja odvojene mrežom. To su veliki ograđeni prostori, obrasli drvećem i cvećem, a turisti po svetu leptira slobodno šetaju uređenim stazama.

KOH TAO

Ovo malo ostrvo u Tajlandskom zalivu ima tek nešto više od 20 kvadratnih kilometara i oko 5000 stanovnika. Najbolji način za obilazak ostrva je skuter, kojim se može prići i onim najudaljenijim i izolovanim plažama. Možete ga iznajmiti na svakom koraku, a cena iznajmljivanja je vrlo povoljna, oko 3 eura za ceo dan. Ali, treba biti pažljiv, jer se na Tajlandu vozi levom stranom.

KOH SAMUI

U čudesnoj zemlji Tajland žive čudesni ljudi na još čudesnijem ostrvu – ime mu je Koh Samui, što u prevodu znači Siguran raj.

KOH PHI PHI

Koh Phi Phi ili Phi Phi Island Island je ostrvo koje se nalazi u južnom delu Tajlanda, a do njega se dolazi 45-ominutnom vožnjom brodom iz Phuketa. Dolazak na Phi Phi i prilaz glavnoj luci između dva ostrva, iznenada otkriva fine bele peščane plaže, tirkiznoplavo more, koralne grebene i zaista izgleda kao da ste stigli u raj.

CHICKEN I BAMBOO OSTRVA

Poseta ovim ostrvima je idealan jednodnevni izlet. Bamboo ostrvo je bliže, vožnja traje nekih 45 minuta, dok je Chicken dosta dalje, na pola puta do Krabija i vožnja brodićem traje skoro dva sata.

KRABI

Zaštitni znak pokrajine Krabi su visoke vapnenačke stene koje izranjaju iz mora, ali i iz zemlje, u unutrašnjosti pokrajine. Krabi se nalazi na jugozapadu Tajlanda, uz Andamansko more, a zovu ga i ‘najboljim igralištem u okolini.

BANKGOK

Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, Bangkok je grad koji obavezno treba posetiti na bilo kom putovanju Azijom. Jednostavno, toliko je poseban da nije teško zaljubiti se u njega i uvek mu se iznova vraćati.