KALIFORNIJA

 

Ova savezna država na zapadu SAD-a leži na dve tektonske ploče,pa su potresi veoma česti, ali njene stanovnike to ne sprečava da u životu uživaju punim plućima. Veliki broj turista ovde dolazi i istražuje znamenitosti, uživa u vožnji nekim od panoramskih puteva uz prelepu obalu Pacifika, traži savršeni talas za surf, degustira neka od poznatih kalifornijskih vina, stalno se nadajući da će bar u prolazu sresti neku poznatu ličnost koja ima svoju zvezdicu na Stazi slavnih... Ali, to nije sve što vas čeka u Kaliforniji.

 




 

SAN FRANCISKO

Poznat po svojoj lepoti, kosmopolitskom duhu i mešavini etničkih i kulturnih zajednica koje u njemu žive, San Francisko je grad nasmejanih, bezbrižnih ljudi čiju ljubaznost i pozitivnu energiju osećate na svakom koraku.

SANTA BARBARA

Iako hiljadama kilometara daleko od Sredozemlja, ovaj grad zadivljujuće lepote s pravom porede sa Azurnom obalom Mediterana. 

VOŽNJA KALIFORNIJOM

Oznake kalifornijskih autoputeva imaju oblik rudarskog ašova, u znak sećanja na Zlatnu groznicu. 

LOS ANĐELES

Gledajući svakodnevno filmove iz bogate holivudske produkcije, sigurno ste saznali mnogo toga iz života ovog filmskog grada. Neke manje poznate detalje otkrićemo vam mi.

OCEANSIDE

Smešten na pola puta između Los Anđelesa i San Diega, Oceanside je idealna početna tačka za obilazak turističkih atrakcija južne Kalifornije.

SAN DIEGO

Postoji nešto posebno što ljude u ovom gradu čini srećnim. Savršena klima, raskošna lepota i bezbroj mogućnosti za zabavu i razonodu stvaraju gotovo opipljivu atmosferu radosti i optimizma, na koju nećete ostati imuni. Izaberite sreću, slogan je Turističke organizacije San Diega.

ZABAVNI PARKOVI KALIFORNIJE

Ukoliko Kalifornijom putujete sa decom ili još uvek u sebi nosite dečiju radoznalost i radost življenja, nećete propustiti da obiđete neke od poznatih zabavnih parkova.