AUSTRIJA

U ovo zimsko vreme počinjemo da razmišljamo o predstojećim praznicima (kojima se svi neizmerno radujemo) i, naravno, o skijanju. Na samo nekoliko sati vožnje možete da uživate i u jednom i u drugom. Provedite jutro  na jednom od mnogobrojnih austrijskih skijališta, a popodne i veče u muzejima i na raskošno okićenim ulicama. Uz to popijte topli punč ili kuvano vino i zima može da počne.

SALZBURG – najromantičniji Advent

Prevod imena Salzburg bio bi dvorac ili tvrđava od soli, jer nemačka reč „salz“ znači so. Grad je dobio ime po rudnicima soli koji se nalaze u neposrednoj blizini, a koji su eksploatisani sve do 1989. godine, kada su zatvoreni za rudare, a otvoreni za mnogobrojne znatiželjne turiste.

BEČ – grad muzeja

Veliki broj turista posećuje Beč u decembru, kada se u gradu održavaju i brojni božićni sajmovi  na otvorenom, od kojih je najpoznatiji tzv. Christkindlmarkt, koji se pred Gradskom skupštinom održava neprekidno još od 1975. godine.

SKIJANJE

Tačno je da su staze u Francuskoj i Švajcarskoj bolje, istina je i da s američkim skijalištima  i tamošnjim suvim snegom niko na svetu ne može da se meri, ali je neoboriva činjenica da je  skijanje u Austriji, rekli bismo, kao kod kuće, a mnogima i najbolje.