"Raj" iz kog su proterani muškarci

07.10.2019.

U Španiji već postoji mnogo hotela u koje je ulazak dozvoljen samo osobama muškog pola, a sada je na Majorci konačno otvoren i jedan takav hotel rezervisan samo za žene.

Naime, na Majorci je otvoren hotel koji dopušta ulazak samo osobama ženskog pola starijim od 14 godina. Svojim gošćema hotel nudi potpuni užitak u tradicionalnim jelima i udobnosti, uslugama spa centra, biblioteke i terase na krovu, kao i u sjajnom provodu, u smislu kulturnih aktivnosti i izleta po ostrvu.

 

Predsednik Som Hotelsa, Žoan Enrik Kapelja, kaže da su pre otvaranja hotela sproveli ispitivanje koje je pokazalo da bi žene volele da imaju hotel samo za sebe. Svakako da ovaj hotel zapošljava i osobe muškog pola, jer zakon o diskriminaciji polova u Španiji štiti oba pola, ali se prednost, ipak, daje ženskom osoblju.

 

- Jedan od naših ciljeva je da pružimo određenu vidljivost ženama koje rade tradicionalno muške poslove - istakao je Kapelja. Inače, broj samostalnih putovanja je u porastu, a studija Britiš Ervejsa pokazuje da gotovo 75 posto žena planira odlazak na putovanje bez muškog društva.

Ostale novosti

 • Air France-KLM i skandinavski SAS potpisali ugovor o partnerstvu

  12.07.2024.

  Francusko-holandska avio-grupa Air France-KLM i vodeća skandinavska avio-kompanija Skandinejvijan erlajns sistem (SAS) potpisali su ugovor o saradnji (kod-šer i interlajn ugovore) koji stupa na snagu od 1. septembra 2024. godine.

 • Jeste li čuli za Tularsku banju?

  11.07.2024.

  Tularska banja se nalazi u blizini Sijarinske banje u Jablaničkom okrugu Srbije, a verovatno ste na nju potpunu zaboravili, ako ste uopšte ikada i čuli da ova banja postoji.

 • Novi Diznijev brod kretaće iz Tokija

  11.07.2024.

  Volt Dizni kompanija saopštila je da će počev od 20228. godine jen novi brod kapaciteta 4.000 putnika isplovljavati na krstarenje iz Tokija

 • Ne skrećite za obeleženih staza na planinama – može biti opasno i kažnjivo

  11.07.2024.

  Planina Tara ima preko 300 kilometara obeleženih staza koje su predviđene za planinare i ljubitelje prirode. I pored sasvim dovoljno bezbednih kilometara za pleninarenje i šetnju, brojni avanturisti se zapućuju neobeleženim putevima za koje se nikad ne zna šta kriju.

 • Zagađeno more u uvali Trstenik – ne preporučuje se kupanje

  11.07.2024.

  Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije objavio je rezultate uzorkovanja mora za kupanje na plažama u Hrvatskoj prema kojima je nezadovoljavajućom ocenjena plaža u uvali Trstenik na splitskom području.

 • Ove kućne aparate obavezno isključite iz struje kada krećete na put

  11.07.2024.

  U vrelim letnjim danima požari su realna opasnost. I to ne samo požari na otvorenom, već i u zatvorenom prostoru.

 • Koje destinacije morate posetiti ako ste ljubitelj fudbala?

  11.07.2024.

  Fudbalski entuzijasti imaju sreće. Svet nudi neverovatne destinacije gde mogu doživeti strast i uzbuđenje ovog sporta na najvišem nivou. Bilo da je reč o istorijskim stadionima sa bogatom tradicijom ili modernim arhitektonskim čudima, ove destinacije nude jedinstvena iskustva.

 • Zbog ekoloških propisa Lufthansa povećava cenu

  03.07.2024.

  Kako bi ispunila ekološke propise, odnosno kvote za održivo gorivo, sisteme za trgovinu emisijama u Evropi i međunarodni sistem za kompenzaciju emisija u avijaciji, Lufthansa je prinuđena da poveća cenu avio-karata.

 • Air Serbia otvara novi Premijum salon na beogradskom aerodromu

  03.07.2024.

  Nacionalna avio-kompanija Air Serbia planira da krajem 2024. godine otvori novi Premijum salon na terminalu C10 beogradskog aerodroma.

 • Najbolji muzej na svetu nalazi se u Turskoj

  03.07.2024.

  Turski muzej “Ephesus Experience“ (Doživljaj Efesa), koji se nalazi u drevnom gradu Efesu koji je na listi svetske baštine UNESCO-a, osvojio je prestižnu nagradu na Mondo-Dr nagradama, jednom od najistaknutijih svetskih priznanja u oblastima tehnologije, dizajna i izložbi. Muzej doživljaja Turske ostavio je trag u svetu u kategoriji „Najbolji muzej“.

 • Air Serbia od 30. septembra direktno leti za Guangdžou u Kini

  03.07.2024.

  Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između Beograda i grada Guangdžou u Narodnoj Republici Kini. Na taj način, nešto manje od dve godine posle uvođenja redovnih letova između Beograda i Tjenđina, srpska nacionalna avio-kompanija nastavlja da širi svoje poslovanje u toj azijskoj zemlji.

 • Otvara se novi zabavni park u Beogradu

  03.07.2024.

  Prvi zabavni park Skakaonica otvoren je na Dorćolu 2020. godine, a 6. jula će Beograd dobiti novi zabavni park na 4 800 metara kvadratnih sa trambolinama, zidovima za penjanje, nindža ratnik i avantura stazama i brojnim atrakcijama za veliku i malu decu.

 • Nagrada za najbolji ketering u avionu pripada Francuzima

  26.06.2024.

  Ceremonija dodela najprestižnijih nagrada u avio-industriji, Skajtraks 2024 (SkyTrax) održana je 24. juna u Londonu.

 • Održan drugi po redu Salon vina

  26.06.2024.

  Drugi po redu Salon vina predstavljen je u hotelu Hyatt Regency Kotor Bay Resort, u srcu Bokokotorskog zaliva.

 • Francuski avio-prevoznik spreman za Olimpijske igre

  26.06.2024.

  Ovog leta će Pariz biti domaćin Olimpijskih igara, a pored samog grada i francuske kompanije se spremaju da dočekaju brojne sportiste i posetioce igara.

 • Odbijena transakcija.

  18.06.2024.

  Verujete li svojoj platnoj kartici?

 • Đer: neodoljivo remek-delo barokne arhitekture

  13.06.2024.

  Dugi letnji dani i prijatne noći pozivaju na putovanja, a mi vam predlažemo pitoreskni barokni gradić, smešten na ušću reka Mošoni-Dunav, Raba i Rabca, na pola puta između Budimpešte i Beča. Vodimo vas u Đer.

 • Žolnai festival svetlosti od 4. do 7. jula

  12.06.2024.

  Festival svetlosti Žolnai prvi je i jedini festival svetlosti u Mađarskoj, ali je tokom godina prerastao lokalne okvire i postao jedan od najboljih festivala u Evropi.

 • Veštačka inteligencija u avio-industriji

  11.06.2024.

  Veštačka inteligencija (VI) nije budućnost čovečanstva, već realnost u kojoj živimo. Ona ima široku primenu u različitim industrijama, pa tako i u avio-industriji. VI zaokuplja pažnju stručnjaka i javnosti, a često se otvara i pitanje njene etičke upotrebe.

 • Ivi Adamu otvara Grčko veče u Skoplju

  10.06.2024.

  Ako do sada niste posetili Skoplje ili vam je ono bilo samo usputna stanica na putu do mora, vreme je da to promenite i skoknete do bisera Vardara.

 • Na šta treba obratiti pažnju u hotelu kako bi zadovoljstvo gostiju bilo na visokom nivou?

  09.06.2024.

  Održavanje hotela ključno je za zadovoljstvo gostiju, zato mora biti besprekorno. I najmanji kvar i sitnica može narušiti celokupni doživljaj gostiju i ostaviti negativan utisak.

 • 5 letnjih destinacija u Nemačkoj koje možete posetiti

  09.06.2024.

  Nemačka, zemlja bogate istorije, kulture i prelepe prirode, nudi nebrojene mogućnosti za letnje putovanje

 • Balaton i Festival lavande u „mađarskoj Provansi”

  07.06.2024.

  Ukoliko ovog leta želite da se pripremite za more ili pak da se odmorite od morskih avantura, predlažemo vam da posetite Balaton, najveće jezero Centralne Evrope.

 • Petar Grašo otvara sezonu letnjih festivala u Crnoj Gori

  05.06.2024.

  Ovog leta Boka je destinacija koja obećava nezaboravne noći ispunjene hitovima naših najvećih regionalnih zvezda!

 • Muzičko veče u Silosima

  05.06.2024.

  Silosi, svojevrsni spomenici brutalističke arhitekture na obali Dunava, poznati su kao simbol savremenog Beograda, ali i mesto gde se pored izložbi održavaju različiti festivali, sajmovi, sportske manifestacije i drugi događaji od društvenog značaja.

 • Srpska delegacija na konferenciji na Kritu

  03.06.2024.

  Na najvećem grčkom ostrvu, na kome zbog, kako se smatra najboljeg maslinovog ulja na svetu stogodišnjaci nisu retkost i na kome je po predanju u lavirintu živeo Minotaur, od 24. do 28. maja održana je naučna konferencija „Publikacije i biblioteke jugoistočne Evrope od 17. veka do savremenih izazova“ uz niz drugih kulturnih aktivnosti.

 • Znate li šta je zarzuela?

  29.05.2024.

  Španija, zemlja koja ima čak 50 lokaliteta uvrštenih na Uneskovoj listi svetske baštine, iz godine u godinu obara turističke rekorde, pa je prošle godine ugostila čak 80 miliona stranih turista.

 • Nova usluga konsijerža na Šarl de Gol aerodromu

  28.05.2024.

  Počev od 11. juna, francuski nacionalni avio-prevoznik Air France uvodi uslugu konsijerža na matičnom aerodromu Šarl de Gol u Parizu.

 • Leteti na francuski način: osam miliona boca vina godišnje

  28.05.2024.

  Nacionalne avio-kompanije pored svojih osnovnih delatnosti prevoza ljudi i robe, često uzimaju i ulogu promotera svoje matične zemlje.

 • Air France najavio proširenje mreže letova za zimsku sezonu 2024-2025

  22.05.2024.

  Tokom zimskog reda letenja, tačnije od novembra 2024. do marta 2025. godine, francuski avio-prevoznik će svojim putnicima ponuditi pet dodatnih avio-linija, uključujući tri nove destinacije.

 • Otvorena izložba “DIVE” u Budimpešti

  20.05.2024.

  Velike svetske zvezde zadivljuju kako svojim nastupima, tako i kostimima.

 • Dani otvorenih vinarija

  26.04.2024.

  Proleće u Šibensko-kninskoj županiji je tradicionalno rezervisano za jedinstveni eno-gastro doživljaj - Dane otvorenih vinarija kojima je cilj da svim zaljubljenicima u dobru vinsku kapljicu pokažu najbolje od najboljeg. Ove godine manifestaciji traje 27. i 28.4. a u njoj učestvuje čak 13 vinarija ovog kraja.

 • Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme

  26.04.2024.

  Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim zaposlenima da uz uniformu nose patike.

 • Gde otputovati za predstojeće praznike?

  10.04.2024.

  Ove godine nam se povezuju prvomajski i uskršnji praznici, pa nas očekuje gotovo neverovatnih šest neradnih dana od prvog do šestog maja.

 • Nova Atlantida je bliže nego što mislite

  10.04.2024.

  Sigurno ste već čuli legendu o Atlantidi, nestalom ostrvu neverovatnog bogatstva i sreće. Inspirisani pričom i mi smo tražili to mesto blaženstva, spokoja i savršenog zdravlja. I našli smo je, novu Atlantidu, a bliže je nego što i možete zamisliti.

 • Ko su najbolji šefovi Evrope?

  01.04.2024.

  Evropsko izdanje najprestižnijeg svetskog takmičenja u kulinarstvu, Bocuse d'Or, održano je 19. i 20. marta u norveškom Trondhajmu. Pobedu su i ovog puta odnele skandinavske zemlje Danska (prvo mesto), Švedska (drugo mesto) i Norveška (treće mesto), dok je mađarski tim šefova dobio specijalnu nagradu za najbolju prezentaciju na platou i plasirao se direktno u finale svetskog Bocuse d'Or takmičenja koje će se održati u januaru 2025.

 • “Biser mora” na Braču - najveće kulinarsko takmičenje i gastro festival u regionu

  25.03.2024.

  Na Braču, najvišem ostrvu Jadranskog mora, svečano je otvoren “Biser mora” - najveći gastro festival u čitavom region. “Biser mora” već 19 godina slavi kulinarsku umetnost i ugostiteljstvo kroz najveće takmičenje kuvara, šefova i konobara u ovom delu Evrope.

 • Virgin Airlines – ljubimci u kabini zajedno sa vlasnicima

  15.03.2024.

  Australijska avio-kompanija Virgin Airlines planira da bude prvi avio-prevoynik u Australiji čiji će putnici moći da lete sa svojim kućnim ljubimcima u kabini aviona.

 • Gostilje je naš kandidat za najlepše selo na svetu

  15.03.2024.

  Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija raspisala je konkurs za izbor najboljeg turističkog sela na svetu, a u konkurenciji će se naći i zlatiborsko selo Gostilje.

 • Oštećena statua Šekspirove Julije u Veroni

  15.03.2024.

  Bronzana statua Julije Vilijama Šekspira ponovo je oštećena.

 • U kom se gradu pije najviše alkohola?

  15.03.2024.

  Turistička platforma "Holidu" sastavila je listu gradova u kojima se najviše pije zasnovanu na studiji o destinacijama "za velike količine pića".

 • Najbolje evropske destinacije u 2024. godine

  15.03.2024.

  Organizacija European Best Destinations – EBD koja svake godine proglašava najbolja evropska odredišta, objavila je 20 najboljih destinacija za 2024.

 • Spremite se za Novosadski sajam knjiga - besplatan ulaz i značajni popusti

  15.03.2024.

  Od 18. do 25. marta u hali 1 Novosadskog sajma biće održan sajam knjiga. Preko 60 izlagača je pripremilo premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije.

 • Počinje nautička sezona u Beogradu

  15.03.2024.

  Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno putničko pristanište Luka Beograd 16. marta zvanično će početi nautička sezona 2024. u Beogradu.

 • Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji

  15.03.2024.

  Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu Visit-Serbia.Online, postala je prvi punopravni kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam (GSTC) u Srbiji.

 • U „Šumadiji“ olakšan rad osobama sa invaliditetom

  15.03.2024.

  Šumadija je kompanija u Srbiji koja se bavi zapošljavanjem i profesionalnom rehabilitacijom osoba sa invaliditetom

 • U Zlatiborskom okrugu realizovani projekti u sedam opština

  15.03.2024.

  Zlatiborski okrug predstavlja jedan od najznačajnijih turističkih potencijala naše zemlje, ali su potrebna ulaganja u putnu, komunalnu, poslovnu i socijalnu infrastrukturu kako bi stanovnici ovog okruga želeli da ostanu u svojim mestima.

 • Tajlandski vodopadi nazvani po troglavom belom slonu

  11.03.2024.

  Svako ko se nađe na Tajlandu obavezno bi trebalo da poseti nacionalni park Eravan, jer će ostati očaran njegovim neverovatnim prirodnim lepotama, ispunjenim bujnom egzotičnom vegetacijom i divnom tirkiznom bojom vode, ali i sasvim nestvarnim vodopadima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 • Idealni saputnik na putovanjima

  11.03.2024.

  Predstavnici starijih generacija su odani standardnim modelima slušalica koje se nose na ušima. Mlađe generacije traže lagane i kvalitetne slušalice koje će moći da nose i u džepu.

 • Čarobna Crvena Laguna

  11.03.2024.

  U jugozapadnom delu Bolivije, blizu granice sa Čileom, nalazi se predivna Laguna Kolorada (Crvena Laguna), plitko slano jezero čiju vodu alge boje u crveno, a jata flamingosa prelivaju roze tonovima.

 • Nagrada za Zagorje na ITB Berlin

  11.03.2024.

  U sklopu ITB Berlina - najveće svetske turističke berze, dodeljene su 24. The Golden City Gate Tourism Awards 2024. U kategoriji "Eco Tourism International" turistički promotivni film Zagorje - Bajka na dlanu je osvojio ZLATO!

 • Egzotično ostrvo poznato po džinovskim kornjačama

  11.03.2024.

  U blizini Zanzibara nalazi se ostrvo Čangu, prelepa egzotična tropska destinacija poznata po endemskoj vrsti džinovskih kornjača koje žive još na samo nekoliko izolovanih lokacija u svetu.

 • Raspisan četvrti UN-ov Konkurs za izbor najboljeg turističkog sela

  11.03.2024.

  Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je četvrti po redu Konkurs za izbor najboljeg turističkog sela u nameri da se unapredi uloga turizma u vrednovanju i očuvanju ruralnih predela, u smislu njihovih prirodnih resursa, kulturne baštine, lokalnih vrednosti i aktivnosti (poljoprivreda, šumarstvo, stočarstvo, ribarstvo i sl), uključujući i njihovu gastronomiju, a u skladu sa ciljevima održivog razvoja (Sustainable Development Goals - SDGs).

 • Putovanje sa partnerom je veoma bitno za svaku vezu!

  11.03.2024.

  Ukoliko vam se učini da vam je emotivna veza sa partnerom zapala u kolotečinu, a u prilici ste da odete na odmor, obavezno isplanirajte zajedničko putovanje, jer će vam ono pomoći da dodatno upoznate partnera, prevaziđete nesuglasice, stvorite zajedničke uspomene i još bolje se zbližite.

 • Mariji Labović dodeljeno priznanje "Celebrating Her" na sajmu ITB Berlin

  11.03.2024.

  Turistička organizacija Srbije sa ponosom objavljuje da je direktorka Marija Labović, jedna od tri izuzetne žene iz sveta turizma koje su nagrađene za svoja dostignuća i doprinos promociji turizma kao pokretača mira i razumevanja, na prestižnom događaju "Celebrating Her" za 2024. godinu.

 • 315 miliona dinara za razvoj manje razvijenih regiona

  11.03.2024.

  Sredstva su pre svega namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, za izgradnju i opremanje industrijskih i poslovnih zona, koje su veoma važne za dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta.

 • Najduža tramvajska linija na svetu dugačka je 68 km

  04.03.2024.

  Ukoliko putujete u Belgiju, nemojte propustiti da se provozate najdužom tramvajskom linijom na svetu.

 • Pab koji deli besplatno pivo ako do njega dođete pešaka

  04.03.2024.

  Škotski pab The Old Forge od prošle godine deli besplatno pivo svakom gostu.

 • Ostrvo koje ne proizvodi ni gram otpada

  04.03.2024.

  Tilos, maleno ostrvo u arhipelagu Dodekanez, u jugoistočnom delu Egejskog mora prvo je na svetu po tome što ne proizvodi ni gram otpada.

 • Uskršnji vašari u Beču

  04.03.2024.

  Tradicionalni bečki uskršnji sajmovi ove godine otvaraju svoje kapije već od sredine marta.

 • Prošle godine Beograd posetilo više od 1,3 miliona turista

  04.03.2024.

  Beograd je u prošloj godini posetilo ukupno 1.384.616 turista koji su na nivou cele godine ostvarili ukupno 3.453.132 noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima, prema zvaničnim statističkim podacima Sekratarijata za upravu Grada Beograda.

 • Najopušteniji gradovi na svetu

  04.03.2024.

  Ukoliko ste ljubitelj opuštene i mirne atmosphere, internet stranica MoneySuperMarket je sprovela istraživanje o najopuštenijim gradovima na svetu.

 • Najrizičnije destinacije za putovanja u 2024. godini

  04.03.2024.

  Kada planirate svoje putovanje, trebalo bi da u obzir uzmete političku situaciju, zdravstvene prilike i opštu sigurnost u državi u koju želite da otputujete.

 • Bansko još uvek među najpopularnijim ski destinacijama

  04.03.2024.

  Bansko na obroncima planine Pirin, već je godinama poznato kao centar zimskog turizma u Bugarskoj, a posebno je popularno među Srbima zbog relativno pristupačnih cena u poređenju sa ostalim skijalištima u Evropi.

 • Završen treći Diplomatski forum u Antaliji

  04.03.2024.

  Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek prisustvovao je trodnevnom Diplomatskom forumu u Antaliji na poziv ministra spoljnih poslova Turske Hakana Fidana gde se susreo se brojnim liderima, ministrima, diplomatama, privrednicima i direktorima kompanija.

 • Rajaner najavio poskupljenje karata do 10 odsto

  27.02.2024.

  Irska niskobudžetska avio-kompanija Rajaner bi ovog leta mogla da podigne cene karata i za 10 odsto međugodišnje zbog manjka aviona, izjavio je izvršni direktor firme Majkl O'Liri.

 • Ovog vikenda počinje Pršutijada u Mačkatu

  27.02.2024.

  Tradicija u prestonici srpske pršute se ne prekida, pa će tako prvog vikenda u martu u selu Mačkat biti održan 22. Sajam suvomesnatih proizvoda "Pršutijada 2024."

 • Sajam turizma posetilo preko 42 000 ljudi

  27.02.2024.

  Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i 19. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA, opravdala je očekivanja posetilaca, učesnika i brojnih turističkih profesionalaca, i nagovestila ulazak u novu eru razvoja turizma.

 • Letovi između Beograda i Amsterdama neće biti redukovani

  27.02.2024.

  Holandska nacionalna avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines neće smanjivati broj nedeljnih letova iz Amsterdama ka Beogradu.

 • Vodimo vas u Segedin, grad festivala, raskošnih gradevina i termalnih voda

  26.02.2024.

  Segedin nije samo najsunčaniji grad Mađarske u koji odlazimo zbog secesijske arhitekture, termalnih voda, dobrog šopinga i još boljih bazena i tobogana, već je Segedin i grad mladih, oaza zelenila u zagrljaju Tise i urbana pozornica odličnih festivala.

 • Region Pečuj-Vilanji – nova omiljena destinacija za srpske turiste

  26.02.2024.

  Srbi su među TOP 3 najbrojnijih gostiju ovog regiona

 • Zašto ove godine vredi posetiti Španiju?

  26.02.2024.

  Španiju je u 2023. posetilo 48 000 Srba. Zahvaljujući letovima Er Srbije za Madrid, Barselonu, Valensiju, Palma de Majorku i Malagu, Španija i ove godine očekuje porast srpskih gostiju.

 • Kako smanjiti razlike između okruga i regiona u Srbiji?

  26.02.2024.

  315 miliona dinara za realizaciju razvojih projekata u opštinama u Srbiji

 • Bolji dani za Dom kulture „Stevan Mokranjac“ i „Mokranjčeve dane“

  26.02.2024.

  Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj renoviralo je Dom kulture u Negotinu

 • Počeo 55. Praznik mimoze u Herceg Novom – na otvaranju preko 25 000 posetilaca

  19.02.2024.

  „Ključevi grada su do 3. marta u rukama karnevalista! Neka fešta počne” – reči su koje su označile početak 55. Praznika mimoze u Herceg Novom „Za sve gušte”.

 • Počinje Grand Tasting vinska manifestacija

  19.02.2024.

  Jedna od najvažnijih vinskih manifestacija u ovom delu Evrope – Grand Tasting 2024. održava se poslednje subote u februaru, tačnije 24. 02. u Beogradu, u hotelu Metropol Palace.

 • Probajte šta to jedu vrhunski sportisti

  19.02.2024.

  Baš kao treninzi i pripreme, tako i ishrana za profesionalne sportiste moraju biti do tančina isplanirani.

 • „Love Istria“ u Beogradu

  13.02.2024.

  Slovenačka Istra se u okviru brenda „Love Istria“, Beogradu predstavila kao atraktivna destinacija za zdrava iskustva i regija vrhunske gastronomske ponude.

 • Veštačka inteligencija u borbi protiv rasipanja hrane

  12.02.2024.

  Veštačka inteligencija ima široku primenu u avio-industriji, poput predviđanja vremenskih prilika, održavanja aviona, davanja personalizovanih saveta putnicima nakon rezervacija…

 • Avantura počinje na Sajmu turizma

  08.02.2024.

  Pod sloganom „AVANTURA POČINJE OVDE!“ na Beogradskom sajmu će od 22. do 25. februara 2024. godine u halama 1, 1A i 4 biti održana najznačajnija turistička manifestacija celog regiona jugoistočne Evrope i drugih delova sveta - 45. Međunarodni sajam turizma.

 • Novi zakon u Grčkoj – pola plaže bez privatnih ležaljki

  07.02.2024.

  Od proleća ove godine, Grčka će primeniti novi sistem za regulisanje uređenih plaža i obezbeđenje javnog pristupa.

 • Torres del Paine - 8. svetsko čudo

  07.02.2024.

  Posetioci sajta VirtualTourist proglasili su Nacionalni park „Torres del Paine“ u južnom Čileu za „osmo svetsko čudo“.

 • Ako hoćete da posetite Aja Sofiju, to će vas koštati čak 25 evra

  07.02.2024.

  Ako planirate da posetite Istanbul, Aja Sofija vam je nezaobilazna destinacija. Do skoro je ulaz bio u ovaj kulturni spomenik bio besplatan za sve, a od sada će strani posetioci morati da izdvoje čak 25 evra.

 • Odmor koji će zaljubljeni dugo pamtiti

  07.02.2024.

  One&Only luksuzni rizort spremio je posebnu ponudu za sretenjske praznike

 • Japan uvodi ulaznice za planinu Fudži

  07.02.2024.

  Počevši od ovog leta, tačnije 1. jula 2024, posetioci planine Fudži će morati da plate za pešačenje jednom od ruta uz ovu planinu.

 • Istočni Ekspres – vozom kroz Tursku

  07.02.2024.

  Istočni Ekspres, jedna od najboljih svetskih železničkih ruta koja nudi nezaboravno putovanje od centra ka istoku Turske, počela je da dočekuje svoje putnike.

 • Gastronomija u oblacima

  07.02.2024.

  Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a

 • Grčka - zemlja partner 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu

  07.02.2024.

  Grčka i Srbija nastaviće uspešnu saradnju u oblasti turizma ovogodišnjim partnerstvom na 45. Međunarodnom sajmu turizma na Beogradskom sajmu, gde će Grčka - večita inspiracija za putnike i omiljena letnja destinacija za domaće turiste, ove godine biti posebno predstavljena, jer je ponela „titulu“ - zemlja partner.

 • Zdravi specijaliteti u svetu - šta probati na sledećem putovanju?

  07.02.2024.

  Kulturna avantura kroz kulinarski svet tokom putovanja ne samo da zadovoljava vaše čulo ukusa, već vas uvodi u raznovrsne i zdrave specijalitete iz celog sveta.

 • Proglašeno Top50 portala u Srbiji

  07.02.2024.

  Časopis i portal “PC PRESS” od 1997. godine tradicionalno dodeljuje godišnja priznanja za 50 najboljih veb-sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji.

 • Pohod bušara – karneval na mađarski način

  31.01.2024.

  Ukoliko želite da osetite karnevalsku atmosferu, ne morate putovati do Rio de Žaneira, pa čak ni Venecije.

 • Slasna avantura kroz četiri godišnja doba

  30.01.2024.

  Gastronomija, vezana za neku zemlju ili kraj, neizostavan je deo putovanja.

 • 45. Međunarodni sajam turizma održava se od 22. do 25. februara

  25.01.2024.

  Pod sloganom Avantura počinje ovde! biće promovisane nove destinacije, first minute ponude, domaći i inostrani smeštajni kapaciteti, turstičke regije i atrakcije.

 • Brazil – zemlja sambe, fudbala i sumo rvanja

  18.01.2024.

  Brazil je toliko velik da u bi njega lako mogle da se „spakuju” dve Evropske unije.

 • Kako da ove godine uštedite na avio-kartama

  04.01.2024.

  KLM pokrenuo „KLIK“ promociju za putovanja do 30. novembra 2024. godine

 • Ostvarite novogodišnje želje uz posebne popuste na avio-karte

  04.01.2024.

  Počela Air France „RENDEZ-VOUS“ promocija za putovanja do 30.novembra 2024. godine

 • Air France – KLM grupa je najveći svetski korisnik održivog avio-goriva drugu godinu za redom

  25.12.2023.

  Prema izveštaju o održivom poslovanju koji je objavio Air France – KLM, ova avio-grupa koju čine kompanije Air France, KLM Royal Dutch Airlines i Transavia najveći je svetski korisnik održivog avio-goriva (SAF) drugu godinu zaredom

 • Kako hoteli osiguravaju bezbednost gostiju?

  25.12.2023.

  Kao gosti hotela, sigurno se pitate da li ste bezbedni i da li su vaše lične stvari sigurne. Ne brinite, sigurnost gostiju je jedan od najvažnijih prioriteta svakog hotela. Kako bi se osiguralo da gosti osećaju sigurnost i zaštitu tokom svog boravka, hoteli primenjuju različite mere i tehnike. U nastavku ćemo vam predstaviti neke od njih.

 • Pet banja koje morate posetiti

  06.12.2023.

  Ukoliko ove zime želite da se zagrejete, banje su idealno mesto za vas. Mađarska je čuvena po svojim banjama, a izdvojiti samo nekoliko težak je i nezahvalan zadatak, jer je u pitanju država koja ima preko 1500 izvora termalnih voda raspoređenih na preko 80% teritorije ove zemlje. Ipak, probaćemo da vam približimo pet banja koje bi svakako trebalo da obiđete.

 • Srbija i Mađarska imaju veliku razmenu turista

  27.11.2023.

  Mađarska je oduvek bila privlačna za srpske turiste, a mi smo imali priliku da sa gospodinom Ivanom Ljubinkovićem, regionalnim direktorom razvoja u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Mađarske razgovaramo o tome koji su to najnoviji trendovi u mađarskom turizmu i koje su to destinacije koje su našim putnicima još uvek nepoznate, a vrlo su atraktivne.

 • U Zagreb stižu turistički stručnjaci iz 17 zemalja

  14.11.2023.

  Best Stay turistička konferencija pozicionira se od ove godine i kao platforma za motivisanje mladih za rad u turizmu.

 • Grad koji je zabranio ulaz influenserima

  13.11.2023.

  Dok mnoge destinacije angažuju influensere kako bi privukle što više turista, gradić Pomfret u američkoj državi Vermont zatvorio je put ka najfotografisanijoj lokaciji kako bi onemogućio influensere, blogere i Jutjubere da prave gužvu i ometaju lokalno stanovništvo.

 • Od januara 2024. godine naplaćivaće se ulazak u Aja Sofiju

  13.11.2023.

  Turisti koji žele da uđu u Aja Sofiju moraće da plaćaju ulazak od januara 2024. godine. Ovo je saopštio turski ministar kulture Mehmet Nuri Ersoj.

 • Najbolji božićni market u Evropi

  13.11.2023.

  Ukoliko želite da osetite pravu prazničnu atmosferu poput one iz bajki ili romantičnih filmova, ne morate da putujete daleko. Dovoljno je da posetite jedan od brojnih božićnih marketa u Mađarskoj i uživate u božićnoj čaroliji.

 • Više od milion turista u prvih devet meseci u Beogradu

  13.11.2023.

  Prema poslednjim podacima Sekretarijata za upravu – sektor statistike, Beograd je u prvih devet meseci posetilo 1.012.498 turista što je za 21% više u odnosu na isti period prošle godine. Samo u septembru mesecu Beograd je imao 135.260 gostiju iz zemlje i inostranstva.

 • Heviz – kupanje među lokvanjima 365 dana godišnje

  13.11.2023.

  Na oko pet sati vožnje automobilom od Beograda nalazi se Heviz, najveće biološki aktivno, prirodno, termalno jezero na svetu. Kupališna sezona ovde traje 365 dana godišnje, jer temperature vode nikada ne pada ispod 23°C, dok leti može dostići 36-38°C.

 • Novi Sad na UNESKO listi – prvi u ovom delu Evrope na polju digitalnih umetnosti

  13.11.2023.

  Na Svetski dan gradova, 31. oktobar, Novi Sad je ušao u jedinstvenu UNESKO Mrežu kreativnih gradova sveta i time postao prvi grad u ovom delu Evrope koji se našao na listi u kategoriji novih i digitalnih umetnosti (Media Arts).

 • Mövenpick Resort & Spa Fruške Terme osvojile nagradu ESPA za inovativni spa hotel

  13.11.2023.

  Mövenpick Resort & Spa Fruške Terme sa ponosom objavljuje svoju najnoviji uspeh - osvajanje prestižne ESPA nagrade za Inovativni Spa Hotel na nedavno održanom 27. kongresu European Spa Association (ESPA) u Karlovim Varima.

 • Milijarder nudi 160.000 funti mladom paru da živi na njegovom ostrvu

  13.11.2023.

  Misteriozni milijarder traži stanare za svoj raj na karipskom ostrvu.

 • Šta je potrebno gledati prilikom iznajmljivanja vikendice?

  13.11.2023.

  Iznajmljivanje vikendice može biti odličan način da se provede opuštajući vikend, letnji ili zimski odmor i sve između. Međutim, kako biste uživali u svim pogodnostima koje vikendica može pružiti, važno je pažljivo odabrati pravu.

 • Top 10 prednosti mobilnih kuća

  01.11.2023.

  Turistički hit ili alternativa životu u klasičnim, zidanim objektima

 • Holandski KLM nastavlja da leti za Beograd i tokom zime

  30.10.2023.

  U svom zimskom redu letenja, koji je počeo juče, 29. oktobra, i trajaće do 31. marta 2024, holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines leteće do 157 destinacija, pokrivajući 92 evropska i 65 interkontinentalnih odredišta. Avio-linija Beograd-Amsterdam, uvedena 2021. godine, pokazala se kao uspešna, pa će i u zimskom redu letenja KLM imati dva dnevna leta na ovoj ruti.

 • Air Montenegro uvodi let za Rim

  06.10.2023.

  Crnogorska avio-kompanija Air Montenegro 15. decembra uvodi novu avio-liniju Podgorica-Rim. Avioni Air Montenegro kompanije će na navedenoj relaciji leteti dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom

 • Najbolja spa i velnes ponuda na svetu

  05.10.2023.

  Predstavljamo vam World Spa Awards za 2023.

 • Krune kralja Milutina i despota Stefana Lazarevića biće predstavljene u Kini

  02.10.2023.

  Krunе kralja Milutina i despota Stefana Lazarevića biće predstavljene od 12. do 16. oktobra na osmom Međunarodnom festivalu nematerijalne kulturne baštine u gradu Čengdуu u kinskoj provinciji Sečuan.

 • Air Serbia uvodi letove između Beograda i Porta

  02.10.2023.

  Air Serbia će od 10. novembra 2023. godine uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta i tako u svoju mrežu destinacija uvrstiti drugi grad po veličini u Portugaliji.

 • Najudaljenije destinacije za koje se odlučuju fudbaleri iz Evrope

  02.10.2023.

  U svetu fudbala, putovanja su postala sastavni deo karijere mnogih profesionalnih igrača. I dok se većina fudbalera seli iz kluba u klub u potrazi za uspehom i novim izazovima, neki se odlučuju za još veću avanturu - preseljenje na potpuno drugi kraj sveta

 • Veštačka inteligencija u borbi protiv bacanja hrane

  02.10.2023.

  Accor hoteli, u okviru IFVC-a (Međunarodne koalicije za borbu protiv bacanja hrane) su poslednjih godina vrlo aktivni na definisanju zajedničke metodologije merenja i uspostavljanja najboljih praksi za smanjenje rasipanja hrane u svojim hotelima i ugostiteljskim objektima.

 • Podrška omladinskom i ženskom preduzetništvu

  02.10.2023.

  Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, danas je na svečanoj ceremoniji predstavio projekat Razvoj omladinskog i ženskog preduzetništva u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, u okviru kog su podeljena 84 granta u iznosu do 250.000 dinara i najavio pomoć osobama sa invaliditetom.

 • KLM ulaže u ekonomičnije i tiše avione

  27.09.2023.

  Avio-grupa Air France – KLM i evropski proizvođač aviona Airbus potpisali su ugovor o kupovini ukupno 50 aviona tipa Airbus A350-900 i A350-1000 uz moguću dodatnu kupovinu još 40 letelica

 • Zajednički ciljevi za ravnomerniji razvoj Srbije

  26.09.2023.

  Na sastanku održanom između ministra za ravnomerni regionalni razvoj, Edina Đerleka i predstavnika Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) koje je predvodio generalni sekretar Nikola Tarbuk, dogovorena je saradnja u oblasti unapređenja razvoja lokalnih zajednica.

 • Jesenji vinski i gastro festivali

  05.09.2023.

  Mađarska je zemlja u kojoj tradicija pravljenja vina traje preko hiljadu godina, dok su arheološka otkrića pokazala da se na ovim područjima za vinovu lozu i grožđe znalo još u prvom veku pre nove ere.

 • 90 godina elegancije u oblacima

  01.09.2023.

  Air France, čuvena francuska avio-kompanija, 7. oktobra 2023. proslaviće 90 godina postojanja. Nastao spajanjem pet avio-kompanija 1933. godine, Air France gotovo čitav vek predstavlja Francusku širom sveta, reprezentujući kako njenu kulturu i stil života, tako i francusku visoku modu, kuhinju, dizajn i duh inovacija.

 • Herceg Novi jedan je od najboljih primorskih gradova na svetu

  08.08.2023.

  Prema istraživanju kompanije za krstarenje „Fred. Olsen Cruise Lines" koje je obuhvatilo 117 primorskih gradova širom sveta, Herceg Novi je zauzeo šesto mesto na svetskoj listi najboljih primorskih gradova iza Rejkjavika, Briža, Napulja, Monaka i Splita.

 • Karneval cveća u Debrecinu

  07.08.2023.

  Debrecinski karneval cveća jedan je od najspektakularnijih festivala u Mađarskoj, a ove godine će se održati od 14. do 20. avgusta.

 • Dani Svetog Ištvana u Budimpešti

  07.08.2023.

  Od 18. do 20. avgusta 2023, širom Mađarske održaće se niz proslava u čast Dana Svetog Ištvana, najvećeg nacionalnog praznika Mađara, posvećenog osnivaču države i prvom mađarskom kralju Stefanu I Ugarskom.

 • Budimpešta slavi 150. rođendan

  26.07.2023.

  Iako u Budimpešti možete naći spomenike stare više stotina godina, sam grad je mlađi od mnogih svojih znamenitosti. Naime, Budimpešta je nastala pre samo 150 godina, kada su se 1873. godine ujedinili Budim, Pešta i Obuda (Stari Budim). Stoga, verovali ili ne, mađarska prestonica spada među najmlađe u Evropi!

 • Beograd za prave gurmane

  20.07.2023.

  Čini nam se da smo se već dobrano navikli na srpsku kuhinju i lokalne namirnice da je već uzimamo „zdravo za gotovo“. Ali, kada dođu strani turisti i naširoko pohvale naš gurmanluk onda se podsetimo da nije baš svuda sve tako ukusno

 • Avantura u sremskoj ravnici

  20.07.2023.

  Sremska Mitrovica pridružila se platformi Visit-Serbia, jedinstvenom projektu za razvoj turizma koji podržavaju Turistička organizacija Vojvodine i Udruženje za turizam Privredne komore Srbije.

 • Koja odeća je idealna za dugo putovanje?

  13.07.2023.

  Dugo putovanje može biti uzbudljiva avantura, ali i pravi izazov kada je u pitanju izbor odeće. Ukoliko putujete na dalje destinacije, važno je da izaberete odeću koja je udobna, praktična i istovremeno stilski prikladna.

 • Počinje naplata ulaza u rimski Panteon

  03.07.2023.

  Počev od danas, 3. jula, posetioci rimskog Panteona, jednog od najbolje očuvanih spomenika antičkog sveta, moraće da izdvoje pet evra za ulaznicu, saopštilo je italijansko ministarstvo turizma.

 • Koje stvari će vam „osušiti“ novčanik na aerodromu

  03.07.2023.

  Ako vam let kasni ili imate puno vremena u transferu, postajete „zarobljenik“ aerodroma

 • Drinske regate – leto, reka i odlična zabava

  03.07.2023.

  Od proleća do kasnog leta na Drini se održavaju brojne regate. To nisu samo obični spustovi niz reku, već lude sjajne na vodi praćene trubačima, druženjem i pratećim koncertima.

 • Završen peti Good Food & Wine Festival

  03.07.2023.

  Na beogradskoj Sava promenadi završen je u subotu peti po redu „Good Food & Wine Festival.“

 • KLM predstavio sedište dizajnirano prema željama putnika

  30.06.2023.

  Holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines predstavila je novo sedište biznis klase dizajnirano na osnovu opsežnog istraživanja putničkih iskustava.

 • Mesto dobrih ukusa i velika žurka na reci

  27.06.2023.

  Spremite se za odličnu zabavu 1. jula u Beogradu.

 • Lavirint, i to treći na svetu, bliži nam je nego što mislite

  22.06.2023.

  Ako bi dete u vama, ili dete sa vama, da se odlično zabavi, preporučujemo vam da se odvezete pedesetak kilometara od mađarskog gradića Mako do zabavnog parka za sve uzraste.

 • Dodeljene SkyTrax 2023 nagrade – Oskari u avio-industriji

  21.06.2023.

  Ceremonija dodela najprestižnijih nagrada u avio-industriji, Skajtraks 2023 (SkyTrax) održana je juče, 20. juna u Le Buržeu.

 • Banjski gradovi nisu samo za kupanje

  20.06.2023.

  Gradova-banja ima puno, kako u Srbiji, tako i u regionu. Iako njihov najveći turistički potencijal leži u lekovitoj vodi, samoj banji i kupališnim kompleksima, ovi gradovi značajno proširuju svoje ponude u različitim pravcima kako bi svoje goste duže zadržali i privukli nove.

 • Tamo gde je termalna voda izvor zdravlja i uživanja

  19.06.2023.

  Nama susedna Mađarska često se naziva i „zemljom banja“.

 • Mako - grad luka i organske arhitekture

  19.06.2023.

  Grad Mako se nalazi u jugoistočnoj Mađarskoj, na 33 kilometra od Segedina i na samo 9 kilometara od rumunske granice. U pitanju je mali grad sa oko 25 000 stanovnika čiji ponos i najveći turistički potencijal, banju Hađmatikum, godišnje poseti oko 300 000 turista, od čega su čak polovina Srbi.

 • Svetsko prvenstvo u atletici Budimpešta 2023

  16.06.2023.

  Proslavite kraljicu sportova u kraljici Dunava

 • Najbolji ukusi Srbije i regiona 1. jula na Sava Promenadi

  15.06.2023.

  Peti Good Food & Wine festival, okupiće blizu 100 izlagača iz Srbije i regiona na beogradskom keju Sava Promenada 1. jula.

 • Air France - novi standard letenja

  13.06.2023.

  Air France-KLM grupa ulaže dve milijarde evra godišnje u obnavljanje svoje flote.

 • Good Food & Wine Festival – 100 izlagača iz Srbije i regiona

  06.06.2023.

  Uživajte u najboljim vinima i specijalitetima regiona 1. jula u Beogradu na Sava Promenadi

 • Aktivni odmor – najbolji način da upoznate Mađarsku

  23.05.2023.

  Bilo da ste profesionalni sportista ili rekreativac, da na put krećete sami ili s porodicom, aktivni odmor je najbolji način da upoznate prirodne lepote Mađarske!

 • Maj u Vespremu – Evropska prestonica kulture u znaku dečijih igara

  22.05.2023.

  Još u januaru ove godine smo saznali da su Elefsina u Grčkoj, Temišvar u Rumuniji i Vesprem u Mađarskoj evropske prestonice kulture za 2023. godinu. No Vesprem, u proslavu ove titule unosi novine.

 • Porast broja stranih turista u Beogradu

  12.05.2023.

  Beograd je u prva tri meseca zabeležio 46% više dolazaka stranih turista nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

 • POČINJU DANI SEGEDINA

  12.05.2023.

  Od 12. do 21. maja Segedin će biti prestonica vina, zanatskih rukotvorina, gastronomskih specijaliteta i uživanja za posetioce svih uzrasta. Ceo festival biće propraćen odličnim koncertima i spektakularnim vatrometom.

 • Kako odabrati najbolji smeštaj na putovanju?

  12.05.2023.

  Putovanje je uzbudljiva avantura, ali izbor odgovarajućeg smeštaja može biti izazovan zadatak.

 • Fashion Selection: Nemanja Pantelić predstavlja modnu kolekciju „GEO-Mystic Spice“

  12.05.2023.

  Revija beogradskog modnog kreatora Nemanje Pantelića, na kojoj će biti prikazana nova kolekcija, pod nazivom „GEO-Mystic Spice“, biće održana 17. maja od 21 čas u hotelu Hayatt u Beogradu, u okviru modne manifestacije Fashion Selection. Inspiraciju za nove kreacije dizajner pronalazi pronalazi u filmu "Dina", kao i u neizostavnim sajber elementima i futurističkom shvatanju modnog dizajna.

 • Ovo su najzanimljiviji svadbeni običaji širom sveta

  12.05.2023.

  Svadba je jedna od najlepših i najuzbudljivijih svečanosti u životu ne samo mladenaca, već i njihovih porodica i prijatelja.

 • Nova usluga bečkog aerodroma

  08.05.2023.

  Putnici na letovima austrijskog avioprevoznika Austrian Airlines od 12. aprila 2023. godine mogu da koriste uslugu otpremanja prtljaga na aerodrom jedan dan unapred.

 • Jedan sasvim drugačiji Beograd – Stoni Beograd

  08.05.2023.

  Gradova-imenjaka Beograda ima širom sveta. Još je u XV veku turski putopisac Evlija Čelebija pisao da postoje četiri Beograda, po jedan u Srbiji, Rumuniji, Albaniji i Mađarskoj. „Beli gradovi“ se mogu naći i u Rusiji, Poljskoj, Hrvatskoj, SAD… Međutim, samo dva Beograda su bila sedišta kraljeva – glavni grad Srbije i Stoni Beograd u Mađarskoj.

 • Moravska salata među najboljima na svetu

  27.04.2023.

  Poznati gastronomsko-turistički vodič TasteAtlas je napravio listu najboljih salata na svetu. Jedna od tradicionalnih srpskih salata se našla na visokom četvrtom mestu.

 • U Kinu od nedelje i bez PCR testa

  27.04.2023.

  Od 29. aprila za putovanje u Kinu dovoljan je samo antigenski test za sve putnike.

 • „Prolećni ukus Fest“ 13. maja u Beogradu

  27.04.2023.

  „Prolećni ukus Fest“, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 13. maja, u Metropol Palace Hotelu u Beogradu. Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije, ali i regiona.

 • Dvorac Grašalković – palata koja čuva tajne čuvene kraljice Sisi

  27.04.2023.

  Ako se spremate da praznike provedete u Budimpešti, „kraljici Dunava“ i gradu na devet mostova, čije su obale moćne reke uvrštene na Uneskovu listu svetske kulturne baštine, začinite ovo putovanje avanturom. Predlažemo vam da na listu uvrstite i izlet u obližnji grad koji će vas povesti na jedno lepo putovanje kroz vreme.

 • U Beču ostvareno 1,1 miliona noćenja u martu

  27.04.2023.

  Beč je zabeležio 1,1 miliona noćenja u martu ove godine što je 61 odsto više gostiju nego u martu prethodne godine i skoro 90 odsto od broja noćenja u istom periodu 2019. godine.

 • Putovanje kroz moral jednog vremena

  27.04.2023.

  Promocija pete knjige napisane iz pera autora Ivana Jegorovića, „Od Mišara do Košara“ zakazana je za petak, 28. april 2023. godine sa početkom u 19.30 časova u biblioteci "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu.

 • Milijarditi putnik turske avio-kompanije

  25.04.2023.

  Turski nacionalni avioprevoznik "Turkiš erlajns" danas je prevezao milijarditog putnika, prenela je Anadolija.

 • Er Srbija uvodi letove za Čikago

  25.04.2023.

  Er Srbija 17. maja počinje da leti za Čikago.

 • Legendarni Orijent ekspres neće saobraćati jednim delom puta

  25.04.2023.

  Čuveni voz Orijent ekspres prestaje da saobraća na potezu od lučkog britanskog grada Folkstona do Londona zbog pojačanih graničnih kontrola posle Bregzita, preneo je Independent.

 • U Trebinju ni igla nema gde da padne za 1. maj

  25.04.2023.

  Protekli uskršnji praznici doneli su značajan priliv trebinjskom turizmu, podaci su gradske Turističke organizacije prema kojima je ovaj grad posetio ogroman broj turista iz regiona i šire, dok su kapaciteti za predstojeci Prvi maj već gotovo rasprodati.

 • Srpski restoran među 100 najboljih u Njujorku

  25.04.2023.

  Da se stranci koji dođu u Srbiju oduševe našom hranom smo znali. Ali, da Njujork tajms u 100 najboljih restorana “urbane džungle” uvrsti baš srpsku kafanu, dokaz je kvaliteta naše gastronomije.

 • Dva rekorda oborena na 36. Beogradskom maratonu

  25.04.2023.

  Beogradski maraton, najmasovniji u istoriji dugoj 36 godina, počeo je u nedelju tačno u 9 časova tradicionalno ispred Crkve Svetog Marka. Znak za početak trke dalo je 12 finalista Dečjeg maratona, a na startu je bilo 10.500 učesnika, čime je oboren rekord od 8.500 takmičara iz 2019. godine, saopšteno je iz „Beogradskog maratona”.

 • Zlatibor za kampere

  25.04.2023.

  Srbija nema veliki broj uređenih auto-kampova, ali onaj na Zlatiboru iz godine u godinu obilazi sve veći broj kamperaša.

 • Nemačko pivo sve popularnije izvan EU

  25.04.2023.

  Nemačko pivo sve je popularnije u zemljama van Evropske unije.

 • Bečka privatna bolnica (WPK) uvrštena među najbolje svetske bolnice već treću godinu zaredom

  25.04.2023.

  Bečka privatna bolnica (WPK), jedna od najvećih privatnih bolnica u Austriji, dobila je treću godinu zaredom sertifikat “Najbolje svetske bolnice” od strane američkog izdanja Njusvika. Bolnica WPK je nagrađena za visokokvalitetnu negu koju pružaju međunarodno priznati lekari ,kao i za medicinsku ustanovu. Bečka privatna bolnica, smeštena u Beču, jedina je privatna bolnica u Austriji koja je dobila ovaj sertifikat

 • Izmir - novo turističko tržište za Beograd i Srbiju

  18.04.2023.

  Nacionalni avio-prevoznik, Air Serbia, povećao je broj direktnih letova iz Istanbula za Beograd, pojačao avio-liniju Beograd-Ankara i uveo dva direktna leta između Beograda i Izmira. Time je za Beograd i Srbiju o tvoreno jedno novo tržište.

 • Sledećeg vikenda Herceg Novi opet postaje evropski centar devete umetnosti

  18.04.2023.

  Herceg Novi će i ovog proleća biti evropski centar stripa, jer kao glavni gost VIII Hercegnovskog strip vikenda pod nazivom „FumOTTO“ , koji se održava od petka 21. aprila do nedelje 23. aprila, stiže fenomenalni Zerokalkare, globalni fenomen i trenutno najveće ime devete umetnosti u Italiji!

 • Kako organizovati putovanje sa porodicom?

  18.04.2023.

  Putovanje sa porodicom je odličan način da se povežete, stvorite uspomene i zabavite se zajedno!

 • "Šareno jaje, šansu daje" treću godinu zaredom

  13.04.2023.

  Uskršnji bazar u Lazarevcu donosi kreativnost i humanost

 • Od 15. aprila direktna avio-linija između Beograda i Lisabona

  12.04.2023.

  Er Srbija će 15. aprila uspostaviti direktnu avio-liniju između Beograda i Lisabona.

 • Počinju „Dani Beograda“

  12.04.2023.

  Ovogodišnji „Dani Beograda” biće obeleženi od 16. do 19. aprila, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru.

 • Put Srbije ka EU može voditi preko Ljubljane

  12.04.2023.

  Ambasador Republike Slovenije u Srbiji NJ.E. Damjan Bergant izjavio je da je članstvo Srbije u EU neizbežno i da je Slovenija spremna da pomogne Srbiji na tom putu. Diplomata koji odlično govori srpski jezik, jer ga je u vreme bivše SFRJ učio u školi, a potom i za vreme služenja vojnog roka baš u Beogradu u kome sada službuje, naglašava da su naše dve zemlje prirodni saveznici.

 • Dvorac Grasalkovič – dvorac koji čuva tajne čuvene kraljice Sisi

  12.04.2023.

  Ako se spremate da praznike provedete u Budimpešti, „kraljici Dunava“ , gradu na devet mostova, čije su obale moćne reke uvrštene na Uneskovu listu svetske kulturne baštine, začinite ovo putovanje avanturom.

 • Nezaboravan provod - pristupačne destinacije sa odličnim noćnim životom u Evropi

  12.04.2023.

  Evropljani su nadaleko poznati po tome što znaju da naprave dobar provod.

 • Skriveni biseri Evrope

  12.04.2023.

  Azija je poznata po planinskim vencima i činjenici da je dom drevnih civilizacija, Afrika po savanama i zanimljivosti da je najstarija naseljena oblast na svetu, a Evropa po najrazličitijim kulturama i skrivenim arhitektonskim biserima!

 • U skladu sa prirodom - The Chedi Luštica Bay

  07.04.2023.

  Luksuzni hotel The Chedi Luštica Bay smešten na crnogorskom primorju u predstojećoj letnjoj sezoni akcenat stavlja na održivo poslovanje i sklad sa prirodom.

 • Proširiti područja pod zaštitom države na devet odsto – cilj države i resornog ministarstva

  06.04.2023.

  Srbija trenutno ima pet nacionalnih parkova: Fruška gora, Tara, Đerdap, Kopaonik i Šar planina, a u planu je da područja Stare planine i planina Kučaj-Beljanice, uskoro takođe postanu nacionalni parkovi pod zaštitom države.

 • Novo pravilo za turiste u Budvi

  03.04.2023.

  Kao i u Splitu i Dubrovniku, lokalna uprava u Budvi planira da turiste i meštane koji se budu kretali u zoni Starog grada i ulicama u kupaćem kostimu ili bez dela odeće – lokalna policija kazni 200 evra.

 • Umetnost u borbi protiv klimatskih promena

  03.04.2023.

  Muzej Leopold u Beču je okačio odabrana dela Klimta, Šilea i drugih umetnika ukoso kako bi skrenuo pažnju na klimatske promene.

 • Gondola od Vrnjačke Banje do Goča imaće 108 kabina

  03.04.2023.

  Opština Vrnjačka Banja raspisala je tender za izradu idejnog rešenja za izgradnju Gondole Vrnjačka Banja-Goč.

 • Najlepša mesta u Evropi

  03.04.2023.

  Ostrvo Gospa od Škrpjela kod Perasta u Boki kotorskoj uvršteno je na listu 25 najlepših mesta u Evropi, po izboru uticajnog časopisa Travel & Leisure.

 • Uskoro će se naplaćivati ulaz u rimski Panteon

  03.04.2023.

  Turistima u Rimu koji posećuju Panteon, najposećenije italijansko kulturno mesto, uskoro će biti naplaćeno 5 evra za ulaz, ali tačan datum primene te odluke nije poznat.

 • Još 100 000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji

  03.04.2023.

  Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je za Tanjug da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i potpredsednikom Vlade i ministrom finansija Sinišom Malim razgovarao o dodatnim vaučerima za subvencionisani odmor u Srbiji, kao i da veruje da će oni biti odobreni tokom maja ili juna meseca.

 • Mostar počeo sa naplatom vinjeta za turističke autobuse

  03.04.2023.

  U Mostaru je prošle nedelje počela naplata vinjeta za turističke autobuse, a prema nekim proračunima već u prvoj godini gradska kasa bi trebalo da bude punija za nekoliko stotina hiljada KM.

 • Na kafi kod kneginje Ljubice – ponovo na repertoaru svakog ponedeljka

  03.04.2023.

  U konaku, domu kneginje Ljubice Obrenović, supruge kneza Miloša, u jednočasovnoj predstavi, uz posluženu kafu i domaći ratluk, saznaćete sve o njenom životu i uzdizanju srpske dinastije Obrenović.

 • Nacionalni parkovi - prirodni dragulji Srbije

  03.04.2023.

  Svih pet nacionalnih parkova Srbije: Fruška gora, Tara, Đerdap, Kopaonik i Šar planina, kao i područja Stare planine i planina Kučaj-Beljanice za koje je najavljeno da će postati nacionalni parkovi, tema sau novog broja turističkog magazina Balkan Travel.

 • Sitonija, najlepši kutak Mediterana

  28.03.2023.

  Da li smo mi to postal “first minute” kupci ili su krivi prvi dani proleća? “Gde ćeš na more?” postaje glavna tema u tek otvorenim, letnjim baštama beogradskih kafića. Nemam dilemu jer sam odluku doneo još prošlog leta.

 • Danas se otvaraju Uskršnji bazari u Beču

  24.03.2023.

  U Beču se danas otvaraju uskršnji bazari koji će trajati do 11. aprila.

 • Srbija dobitnik priznanja "10 destinacija koje je vredelo čekati" za 2023

  24.03.2023.

  Srbija je dobitnik priznanja ‘’10 destinacija koje je vredelo čekati“ za 2023. godinu koju dodeljuje udruženje Nacionalni turizam Kine.

 • Centar dečijih letovališta ugostio na Tari decu sa Kosova i Metohije

  24.03.2023.

  Centar dečijih letovališta nastavlja saradnju sa Kancelarijom za KiM

 • Holandski KLM povećava broj letova za Beograd

  23.03.2023.

  U svom letnjem redu letenja, koji počinje od 26. marta, holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines leteće do 165 destinacija, pokrivajući 96 evropskih i 69 interkontinentalnih odredišta.

 • Podrum Panajotović - antički lagumi 10m ispod zemlje na Senjaku

  22.03.2023.

  Danas je vino trajni kulturni simbol lepog života ali od njegove prvobitne uloge kao važnog izvora ishrane, prošlo je 10 milenijuma.

 • Saveti za šoping u inostranstvu

  22.03.2023.

  Uživanje u šopingu je univerzalna aktivnost koja nas privlači gde god da se nalazimo.

 • Dobrodošli u Srbiju - ideje za originalan poklon dobrodošlice strancu

  15.03.2023.

  Ukoliko planirate da ugostite stranca koji po prvi put dolazi u našu zemlju, sigurno razmišljate o adekvatnom poklonu koji će mu dočarati duh naše kulture i prijateljske naravi. U ovom tekstu predlažemo vam 10 ideja za poklone koji će oduševiti Vaše goste!

 • Praznik mimoze u herceg Novom oborio rekorde

  08.03.2023.

  Ovogodišnji, 54. Praznik mimoze bio je za pamćenje, baš kao i završnica najveće novske fešte. Poslednjeg dana festivala Herceg Novim prodefilovalo oko 800 karnevalista, usledilo je tradicionalno spaljivanje krnevola Fjaka Južinovića, a potom sjajan koncert Tonija Cetinskog.

 • Gastronomska proslava mimoze

  04.03.2023.

  Proleće je rano obradovalo Crnu Goru, jer je Praznik mimoze u Herceg Novom u punom jeku.

 • 2023 - godina važnih jubileja u Španiji

  03.03.2023.

  Španski turizam se oporavio od snažnog udarca izazvanog pandemijom koronavirusa i u 2022. godini zabeležio posetu od 71,2 miliona stranih turista.

 • Air France-KLM ostvario profit prvi put od početka pandemije

  27.02.2023.

  Air France-KLM je prvi put od početka pandemije korona virusa uspeo da iskaže profit na kraju godine.

 • Počinje pohod mohačkih bušara

  14.02.2023.

  Zastrašujuće maske koje ispraćaju zimu

 • Saveti za najromantičniji Dan zaljubljenih

  10.02.2023.

  Ako ste mislili da je Francuska najromantičnija zemlja, a Pariz jedini grad ljubavi, razmislite još jednom. Ukoliko ste u potrazi za romantičnom destinacijom na kojoj ćete provesti Dan zaljubljenih ili proslaviti vama važnu godišnjicu, ne morate putovati daleko, jer je lista romantičnih mesta koje u Mađarskoj možete posetiti gotovo beskrajna.

 • Prva direktna avio-linija između kanadske prestonice i Evrope

  10.02.2023.

  Francuska avio-kompanija Air France povećaće ove godine broj letova za Kanadu i uvesti novu avio-liniju od pariskog aerodroma Šarl de Gol u Parizu do vazdušne luke Mekdonald-Kartije u Otavi. Biće to jedina avio-linija koja direktno povezuje Otavu, kanadsku prestonicu i Evropu

 • Međunarodni sajam turizma od 23. do 26. februara

  09.02.2023.

  Pod sloganom „KAD JE ODMOR NIJE TEŠKO“ na Beogradskom sajmu će od 23. do 26. februara 2023. godine biti održana tradicionalna turistička smotra celog regiona jugoistočne Evrope i drugih delova sveta - 44. Međunarodni sajam turizma i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA.

 • Počinje "Pršutijada" u Mačkatu

  09.02.2023.

  Sajam suvomesnatih proizvoda "Pršutijada" održava se svake godine u prvoj polovini meseca februara u selu Mačkat.

 • Air Baltik od 16. maja uspostavlja direktnu avio-liniju Riga-Beograd

  09.02.2023.

  Turistička organizacija Srbije (TOS) je 3. februara 2023. godine boravila u Rigi gde je promovisala turističku ponudu Srbije organizatorima putovanja i novinarima na događaju koji je organizovala avio-kompanija Air Baltik, u okviru sajma turizma BALTTOUR 2023.

 • 115 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Egipta

  03.02.2023.

  Ove godine se obeležava 115 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Egipta, a tim povodom biće organizovano niz aktivnosti, kako u Srbiji, tako i u Egiptu. Novine se očekuju i na planu turizma, poput uvođenja direktnog leta između Beograda i Kaira i turističkih promocija.

 • Accor grupacija otvara prvi Swissotel na Kopaoniku

  23.01.2023.

  Accor, vodeća svetska hotelska grupacija, širi svoj portfolio u jugoistočnoj Evropi potpisivanjem ugovora o otvaranju Swissôtel-a Kopaonik u Srbiji.

 • Praznik mimoze u Herceg Novom od 17. februara do 4. Marta

  21.01.2023.

  Program 54. Praznika mimoze, koji će biti održan od 17. februara do 4. marta u organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi, opštine Herceg Novi i Javne ustanove kulture „Herceg Fest“, predstavljen je na konferenciji za novinare u Beogradu.

 • Zašto ići na Mauricijus

  20.01.2023.

  Ako biste želeli da pobegnete od evropske zime, „skoknete“ do tropskog raja i priuštite sebi putovanje života, onda je pametno da avio-karte kupite dok su još na sniženju

 • Air France predstavio nove kabine na dugolinijskim letovima

  20.01.2023.

  Danas, 20. januara 2023, Air France je predstavio nove kabine na dugolinijskim letovima. Prvi Air France-ov avion tipa Boeing 777-300 ER sa obnovljenim unutrašnjim enterijerom poleteo je danas sa pariskog aerodroma Šarl de Gol za Njujork, a od narednih dana će leteti na linijama Pariz – Rio de Žaneiro i Pariz – Dakar.

 • Najavljeno renoviranje kompletne infrastrukture Centra dečjih letovališta

  19.01.2023.

  Centar dečjih letovališta grada Beograda, osnovan od strane Skupštine grada Beograda 1956. godine, najavio je renoviranje svih šest objekata Cenra smeštenih na Tari, Bukulji, Divčibarama, Avali, Goču i Rudniku.

 • Los Anđeles – više od filma

  10.01.2023.

  Los Anđeles je nesputani šampion zapadne obale SAD kada se govori o kulturi, zabavi, privredi pa, na kraju krajeva, i turizmu. Najveći grad Kalifornije, poznat po industriji zabave, kilometrima plaža, suncu i glamuru privlači milione turista godišnje.

 • Ostvarite novogodišnje želje uz posebne popuste na avio-karte

  05.01.2023.

  Novogodišnji praznici su idealni da bar na trenutak zaboravimo na probleme i da sebi i drugima poželimo nezaboravnu godinu punu avantura.

 • Kako da ove godine uštedite na avio-kartama

  05.01.2023.

  Svake nove godine sebi poželite neko putovanje drugačije od standardnih zimovanja i letovanja, egzotičnije od bliskih nam gradova Evrope, ali kad dođe trenutak za prave pripreme shvatite da su putni troškovi vrlo visoki i da su cene avio-karata preskupe za vaš putni budžet.

 • Beč pooštrava pravila za električne trotinete

  20.12.2022.

  Grad Beč od sledeće godine pooštrava pravila za električne trotinete za iznajmljivanje. Cilj je da se stane na put pre svega nepropisno parkiranim vozilima.

 • Šljivovica upisana na UNESCO listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva

  20.12.2022.

  Društvene prakse i znanja u vezi s pripremom i upotrebom tradicionalnog pića od šljive – šljivovice“, element nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije upisan je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.

 • „Michelin“ vodič za 2023. preporučuje čak 17 beogradskih restorana

  20.12.2022.

  MIŠELIN Gastronomski vodič objavio je protekle nedelje svoju novu selekciju restorana u Srbiji, te je drugu godinu za redom, gastronomska ponuda našeg glavnog grada dobila priznanje za svoj kvalitet i raznolikost.

 • Otvara se avio-linija Beograd – Budimpešta

  20.12.2022.

  Tokom predstojeće letnje sezone, Air Serbia će dva puta nedeljno leteti između Beograda i Izmira, a četiri puta nedeljno do Ankare. Sredinom marta, srpska nacionalna avio-kompanija uvešće i direktne letove između Beograda i Budimpešte, koji će se tokom letnje sezone obavljati i do sedamnaest puta nedeljno! u početku, biće 15 nedeljnih letova za mađarsku prestonicu.

 • Kovački zanat na Uneskovoj listi nematerijalne kulturne baštine

  20.12.2022.

  Slobodno kovanje je uvršteno na Uneskovu listu nematerijalne kulturne baštine. U cilju očuvanja tradicionalnog kovačkog zanata u Austriji Privredna komora Beča je podnela zahtev Unesku da se slobodno kovanje uvrsti na listu nematerijalnog kulturnog nasleđa.

 • Airbnb izgubio spor protiv grada Beča

  20.12.2022.

  Vrhovni sud je svojom presudom doneo konačnu odluku u sporu koji se vodio od 2020. godine između grada Beča i platforme Airbnb u vezi sa izdavanjem opštinskih stanova.

 • Air Serbia uvodi direktne letove do Krakova, Ohrida i Varne

  20.12.2022.

  Air Serbia će tokom letnje sezone 2023. godine leteti do 22 nove destinacije do kojih nije letela u letnjoj sezoni prethodne, 2022. godine.

 • Novak Đoković investira u gondolu u Vrnjačkoj Banji

  20.12.2022.

  Vrnjačka Banja, nekadašnji sinonim za banjski turizam, ponovo se vraća na tron zahvaljujući brojnim investicijama iz privatnog sektora, ali i izdvajanjima iz državnog budžeta.

 • Kraljica srpskog turizma spremna za 2023. godinu

  12.12.2022.

  Vrnjačka Banja glavna je tema novogodišnjeg broja bilingvalnog (srpsko-engleskog) turističkog magazina Balkan Travel koji se od subote, 10. decembra nalazi na kioscima širom Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

 • Air France-KLM grupa ulaže 2 milijarde evra godišnje u nove avione kako bi smanjila emisiju CO2

  05.12.2022.

  Air France – KLM avio-grupa, koju čine avio-kompanije Air France, KLM i Transavia, kao svoj strateški cilj je postavila smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte za 30% u odnosu na 2019. godinu. Kako bi postigla navedeni cilj, avio-grupa će uložiti čak 2 milijarde evra godišnje u avione nove generacije.

 • Spakujte se i pobegnite na Divčibare

  24.11.2022.

  Na samo 2 sata vožnje od Beograda, u centralnom delu planine Maljen, na visini od 980 metara, nalazi se poznato turističko mesto Divčibare.

 • Otvorena prva radnja brenda Aeronautica Militare u Beogradu

  24.11.2022.

  Sinoć je uz prisustvo diplomatskog kora i uticajnih članova modne industrije u šoping centru Galerija otvorena prva zvanična radnja poznatog italijanskog modnog brenda Aeronautica Militare.

 • Er Srbija uspostavlja direktnu liniju Beograd – Čikago

  24.11.2022.

  Er Srbija će uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga (aerodrom O’Her – ORD) počev od 17. maja 2023. godine i tako nastaviti da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

 • 100.000 vaučera za odmor u Srbiji u 2023. godini

  24.11.2022.

  Vlada Srbije je u predlogu budžeta za 2023. opredelila sredstva za novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, a Udruženje "Moja Srbija" poziva ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju i omoguće građanima Srbije što veći izbor objekata i destinacija za odmor tokom 2023.

 • Najbolja Evropska destinacija izvrsnosti 2023. je Kranj iz Slovenije

  24.11.2022.

  Pafos i Sevilja su odneli pobedu za Evropske prestonice pametnog turizma, a Kranj za destinaciju izvrsnosti. Ovi gradovi su nedvosmisleno pokazali svoju spremnost kad je budućnost turizma u pitanju.

 • Najavljena avio-linija Beograd-Izmir

  24.11.2022.

  Ambasador Turske u Srbiji najavio je novu direktnu avio-liniju Beograd-Izmir koja bi trebalo da se otvori u martu 2023. godine.

 • Mere štednje evropskih hotela

  24.11.2022.

  Energetska kriza i inflacija snažno pogađaju evropske hotele.

 • Jesenji Beogradski polumaraton 27. novembra

  24.11.2022.

  Poslednje tri trke ove sezone u organizaciji Beogradskog maratona biće održane u nedelju 27. novembra: trka na 21 i na 10km i Sava osiguranje porodična trka dužine 2,3 km.

 • 5 saveta za iznajmljivanje smeštaja na planini

  24.11.2022.

  Vreme je za zimovanje, a čini se da nikad nije bilo više opcija za odabir destinacije, pa i za sam smeštaj na planini.

 • Popularne torte na našim prostorima

  24.11.2022.

  Torta je omiljena poslastica većine ljudi širom sveta. Rado je viđena gošća na svim vrstama važnih događaja i slavlja i retko ko može da zamisli svečanu priliku bez torte na trpezi.

 • Specijaliteti stranih kuhinja koje obožavamo

  23.11.2022.

  Izuzev tradicionalnih jela sa naših prostora, na koje možemo naići u jelovnicima restorana, strani specijaliteti izuzetno su cenjeni kod nas.

 • Air Montenegro nosilac IOSA sertifikata

  22.11.2022.

  Nacionalnoj avio-kompaniji Air Montenegro uručen je IOSA sertifikat, kojim se procenjuje i potvrđuje uspešno ispunjavanje sigurnosnih i bezbednosnih standarda u avio-industriji.

 • Najbolji božićni market za 2022. nalazi se u Budimpešti

  18.11.2022.

  Prema European Best Destination, najposećenijem turističkom sajtu u Evropi, koji sarađuje sa preko 300 turističkih organizacija, Budimpešta je već ponela titulu najbolje božićne destinacije u Evropi u 2022. godini.

 • Kuba – sve što smo pogrešno naučili

  17.11.2022.

  Kada se govori o Kubi, uglavnom mislimo da znamo dosta toga o njoj. Izolovana za dobar deo sveta, Kuba je uvek bila otvorena za bivšu Jugoslaviju. Međutim, naša predstava o Kubi liči na lepo sređene fasade Stare Havane – nešto smo videli spolja, ali kako je iznutra… Pa, za to je potrebno otići i lično se uveriti.

 • Kako da sprečite padove u zimskim danima

  17.11.2022.

  U nedelju, 20. novembra sa početkom od 11časova, u svečanoj sali GO Stari grad, Makedonska 42, Beograd biće održano predavanje "Stručni saveti u prevenciji padova kod starijih osoba " koje će voditi doc. dr Milosav Adamović.

 • Kako da se ugrejete ove zime

  10.11.2022.

  Francuska avio-kompanija Air France ima odličan recept kako da izbegnete dugu i hladnu evropsku zimu i da pri tom uštedite na računima za struju, gas i grejanje. Rešenje je vrlo jednostavno – spakujte kofere i pobegnite u toplije krajeve, na primer na Karibe.

 • Prvi restorani s dve Mišelinove zvezdice i u našem okruženju

  08.11.2022.

  Čuveni Mišelinov vodič, nastao kao preporuka za francuske restorane, već više od jednog veka dodeljuje zvezdice restoranima kao globalnu preporuku za izvrsnost gastronomske ponude. U pitanju je najveće priznanje koje jedan restoran može poneti.

 • Takmičenje "Balkan Sommelier Challenge - OPEN BALKAN 2022" okuplja najbolje somelijere Balkana

  28.10.2022.

  Udruženje somelijera Srbije - SERSA, od 27. do 29. oktobra u beogradskom hotelu Hyatt Regency, okuplja najbolje somelijere 13 zemalja Balkana.

 • Slovenija među 25 destinacija koje morate posetiti u 2023.

  28.10.2022.

  Američki časopis "National Geographic" objavio je listu od 25 destinacija koje bi trebalo da posetite u 2023. godini, a među njima se našla i Slovenija.

 • Saveti za bezbedno putovanje kolima

  28.10.2022.

  Ukoliko planirate da uskoro krenete na putovanje kolima, sami ili sa članovima porodice, i zanima vas kako da put protekne što bezbednije na pravom ste mestu.

 • Avio-kompanija sa najboljom uslugom na svetu za 2023. godinu

  27.10.2022.

  Najveće međunarodno vazduhoplovno udruženje koje se bavi ocenom putničkog zadovoljstva u avijaciji (APEX) dodelilo je juče KLM-u, drugu godinu za redom, Nagradu za avio-kompaniju sa najboljom uslugom na svetu za 2023. godinu (2023 APEX World Class Award).

 • Zajedničke sezonske ski karte u Srbiji i Crnoj Gori

  26.10.2022.

  Vlasnici sezonskog ski pasa u Srbiji moći će da koriste skijališta u Crnoj Gori, tri dana uzastopno, a to isto važi za one koji sezonsku ski kartu kupe u Crnoj Gori budući da će imati mogućnost da tri dana uzastopno skijaju u ski centrima u Srbiji.

 • Air Serbia slavi 9. rođendan i snižava cene karata za 9 destinacija

  26.10.2022.

  Air Serbia danas, 26. oktobra, obeležava 9. godišnjicu poslovanja pod sadašnjim imenom.

 • Najveći kruzer na svetu zaploviće u januaru 2024.

  26.10.2022.

  Icon of the Seas kruzer u vlasništvu Royal Caribbean kompanije biće najveći kruzer na svetu koji bi na svoju prvu plovidbu trebalo da krene u januaru 2024. godine.

 • Turistički film o BiH proglašen najboljim na svetu

  26.10.2022.

  Promotivni film blogera i putopisca Roberta Dacešina pod nazivom “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija na svetu” proglašen je za najbolji turistički video na svetu.

 • Kako se pripremiti za putovanje automobilom?

  26.10.2022.

  Bez obzira da li planirate putovanje po Srbiji ili se spremate da posetite neku destinaciju u inostranstvu, putovanje automobilom u sopstvenoj režiji najugodniji je način da proputujete svetom.

 • Vikend bundeve

  20.10.2022.

  Šesti po redu Vikend bundeve u Segedinu biće organizovan od 29. do 30. oktobra na Trgu Svetog Ištvana.

 • 25. Festival Čaba kobasica

  18.10.2022.

  Jedan od najznačajnijih gastronomskih događaja u srednjoj Evropi, Festival Čaba kobasica, održaće se od 20. do 23. oktobra u Bekeščabi, gradiću u jugoistočnoj Mađarskoj.

 • Najstarija avio-kompanija na svetu danas slavi 103. rođendan

  07.10.2022.

  Holandski KLM Royal Dutch Airlines, najstarija avio-kompanija na svetu koja i dalje leti pod svojim prvobitnim imenom, danas, 7. oktobra, proslavlja svoj 103. rođendan.

 • Proglašena najbolja nova turistička atrakcija u Evropi

  07.10.2022.

  Nedavno otvorena Kuća mađarske muzike u Budimpešti osvojila je titulu vodeće nove turističke atrakcije u Evropi za 2022. godinu na takmičenju World Travel Awards, koje se često naziva i Oskarom u turizmu.

 • Vodimo vas na jedno slikarsko putovanje

  06.10.2022.

  Za razliku od nas običnih putnika koji u kofer stavljamo garderobu, kozmetiku, knjige i svašta po nešto, slikari su u stanju da naprave, oboje i ožive ceo jedan novi svet i da nas u njega povedu bez naših kofera, aviona ili automobila.

 • Počinje List fest u Budimpešti

  05.10.2022.

  Zemlja u kojoj su rođeni i stvarali čuveni kompozitori kao što su Franc List, Bela Bartok, Zoltan Kodali, Đerđ Ligeti i drugi, klasičnu muziku čuva i neguje poput najvrednijeg nacionalnog blaga. Ne samo da se u Budimpešti stalno organizuju koncerti najpoznatijih umetnika, već se oni održavaju u spektakularnim zdanjima.

 • Tokaj – mesto gde se grožđe pretvara u „vino kraljeva“

  04.10.2022.

  Vinska tradicija u Mađarskoj duga je preko hiljadu godina, pa se ova država može pohvaliti s 22 vinska područja koja se nalaze u šest velikih vinskih regija. Regija Tokaj je čuvena širom sveta, a prema legendi, francuski kralj Luj XV je čuveni „tokajac“, odnosno Tokaj Aszu, nazivao „kraljem vina i vinom kraljeva“.

 • Best Stay konferencija okuplja lidere turističke industrije

  04.10.2022.

  Od 12. do 14. oktobra u Termama Sv. Martin, u srcu Međumurja održaće se Best Stay konferencija za lidere u turizmu na kojoj će svoja znanja, iskustva i greške na kojima su učili, podeliti stručnjaci iz najvećih regionalnih hotelskih kompanija: Adriatic Luxury Hotels, Maistra Hospitality Group, Valamar, Movenpick, Blue Sun, Hilton, Radisson Collection.

 • Gvadelup, mešavina Afrike, Evrope i Kariba

  30.09.2022.

  Pitanje za kviz: južno od Monserata, a severno od Dominike nalazi se ova francuska prekomorska teritorija, koja se nekada zvala Karukera ili Ostvro predivne vode. Ukoliko znate da je ova teritorija bila švedska kolonija početkom XIX veka, recite kako se zove taj arhipelag za koji mnogi misle da je ostrvo? U pitanju je, naravno… ali bolje da krenemo iz početka

 • Gde putuju poznati na lečenje

  30.09.2022.

  Imali smo priliku da posetimo jednu od najstarijih privatnih bolnica u Evropi, Wiener Privatklinik iz Beča u kojoj su se lečili mnogi poznati pacijenti, poput Džordža Majkla, Štefi Graf, Nikija Laude (kome su uspešno presađena pluća), najdebljeg čoveka na svetu…

 • Zdravstveni turizam - gde putuju naši ljudi

  29.09.2022.

  Dok stranci u Srbiju dolaze većinom zbog dentalnog, rehabilitacionog i banjskog turizma, dotle naši ljudi odlaze u inostranstvo tražeći medicinska rešenja najpre zbog onkoloških oboljenja, i iz oblasti estetske hirurgije i veštačke oplodnje.

 • Sajam zdravstvenog i banjskog turizma u Španiji

  28.09.2022.

  Mađarska će ove godine po prvi put učestvovati na sajmu Termatalia u Španiji, gde će posetioci moći da se upoznaju sa mađarskim banjama i termalnim kupalištima, kao i sa velikim kapacitetima za banjsko lečenje.

 • Sniženje cena avio-karata za Svetski dan turizma

  27.09.2022.

  Svetska turistička organizacija odredila je još 1970. godine 27. septembar kao Svetski dan turizma koji se na različite načine obeležava širom sveta sa ciljem da se ukaže na društveni, kulturni, ekonomski i politički značaj turističke delatnosti.

 • Heviz - jezero u komšiluku u kom se možete kupati 365 dana godišnje

  25.09.2022.

  Kada se kaže da je Heviz banjski gradić u Mađarskoj, nije rečeno baš mnogo, jer takvih je na desetine. Ali ako se zna da u Mađarskoj samo Budmipešta privuče više posetilaca od Heviza, onda to već ima težinu!

 • Hiljade ljudi posetilo sajam tradicionalne hrane i vina u Beogradu

  25.09.2022.

  Juče, 24. septembra, svečano je zatvoren četvrti po redu Good Food & Wine Festival. Tim povodom je na Sava Promenadi organizovan sajam tradicionalne hrane i vina koji je okupio više od stotinu privrednih subjekata, proizvođača tradicionalne hrane, vina i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona.

 • Svetski dan turizma na Adi Ciganliji

  23.09.2022.

  Svetski dan turizma obeležava se 27. septembra širom sveta, a tim povodom Beograd će organizovati manifestaciju dva dana ranije, odnosno 25. septembra na Adi Ciganliji.

 • Tamo gde stanuje “kralj vina i vino kraljeva”

  23.09.2022.

  Iako su nam prva asocijacija na dobra vina Italija i Francuska, još jedna svetska prestonica vina nalazi se nama još bliže. U pitanju je Mađarska u kojoj tradicija proizvodnje vina traje preko hiljadu godina.

 • Kurasao – kako da odete na Karibe, a u stvari budete u Holandiji

  19.09.2022.

  Lepe plaže, uživanje u ronjenju s kornjačama, opuštanje uz bejzbolu i iguana u tanjiru, ima li išta holandskije od toga? U redu, možda navedene stavke i nisu baš prva asocijacija na Holandiju, ali budite uvreni da ste i dalje u ovo državi, tačnije u njenom najjužnijem delu, samo 300 kilometara severno od Venecuele. Dobrodošli u Kurasao.

 • Četvrti Good Food & Wine Festival u Beogradu

  19.09.2022.

  Ove godine će Beograd po četvrti put biti domaćin sajma tradicionalne hrane i vina, koji će se u okviru Good Food & Wine Festivala održati 24. septembra na Sava Promenadi, a u trajanju od 14 do 23 sata.

 • Majami – grad gde ćete naučiti španski

  15.09.2022.

  Florida je širom SAD čuvena kao „Sunčana država“, a drugi najveći grad ove države, Majami, trenutno je najpopularnija destinacija u SAD i to ne samo za turiste. Sve veći broj Amerikanaca se doseljava da živi u ovom gradu, a razloga za to je na pretek.

 • Kako da letite povoljnije

  14.09.2022.

  Ako ste oduvek želeli da posetite neku daleku ili egzotičnu destinaciju, ali su planirani troškovi za odmor premašivali vaš putni budžet, onda znate da su avio-karte velika stavka ovog budžeta.

 • Expo - Russia Serbia 2022.

  30.08.2022.

  Nakon velikog uspeha prethodnih manifestacija, šesti po redu, međunarodni privredni sajam „EXPO-RUSSIA SERBIA 2022“ i Beogradski poslovni forum održaće se od 7 do 9. septembra 2022. godine u Beogradu, u kongresnom centru hotela „Metropol Palace“.

 • Zlatibor – onakav kakav bi trebalo da bude

  28.08.2022.

  Zlatibor je jedno od najpopularnijih odredišta za domaće turiste, kako zimi, tako i leti i gotovo uvek se traži krevet više.

 • Kako sprečiti, a kako lečiti alergiju na sunce

  26.08.2022.

  Jedva ste dočekali letnji odmor na plaži. More, sitan pesak, kupaći kostim, i možda dobra knjiga su sve što vam treba. A jeste li razmišljali o štetnom uticaju letnjeg sunca na vašu kožu i o tome da mnoga zdravstvena osiguranja koja ste već kupili ne pokrivaju lekarske preglede izazvane alergijom na sunce?

 • Hrvatska plaža Duboka zagađena fekalijama

  26.08.2022.

  Na plaži Duboka u Slivnu zabeleženo je zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom ešerihija koli, pa se do daljeg ovde ne preporučuje kupanje.

 • Bečka nedelja mode 2022

  26.08.2022.

  Ovogodišnja 14. Bečka nedelja mode (MQ Vienna Fashion Week) će se održati od 12. do 17. septembra u šatoru ispred Muzejske četvrti.

 • Zdravstveni turizam kod nas i u Evropi

  26.08.2022.

  Zdravstveni turizam se nalazi među najbrže rastućim industrijama na svetu.

 • Šenbrun u znaku virtuelne stvarnosti

  24.08.2022.

  Dvorac Šenbrun se ubraja u najpopularnije znamenitosti austrijske prestonice. Pored doživljaja originalnih lokacija digitalno-kulturni program dvorca je proširen tako da je istorija Šenbruna oživela pomoću virtuelne stvarnosti.

 • SEGA 2022 –konferencija posvećena sektoru regionalne i globalne generalne avijacije

  24.08.2022.

  SEGA (Southeast Europe General Aviation), konferencija o vazduhoplovnoj industiji sa fokusom na oblast generalne avijacije biće održana 16. i 17. septembra u hotelu Hilton u Beogradu, a u organizaciji kompanije Aviation Parts Service. Na konferenciji će učestvovati kompanije iz Severne Amerike i Zapadne Evrope.

 • Beč organizuje festival za ljubitelje kafe

  24.08.2022.

  Evropska zajednica kafe se okuplja po osmi put od 9. do 11. septembra na „Bečkom festivalu kafe“. Događaj će se ove godine održati u zaštićenoj dvorani Marks Hale (nem. Marx Halle).

 • Poznato more – nepoznata mesta

  22.08.2022.

  Nova dimenzija odmora u Crnoj Gori

 • Novi Zeland želi samo bogate turiste

  22.08.2022.

  Novi Zeland je među poslednjima popustio restriktivne mere za ulazak u zemlju, iako je međunarodni turizam pre pandemije činio čak 9,3% BDP-a. Podsećanja radi, tek u maju 2022. svet je obišla vest da su granice ove zemlje ponovo otvorene za turiste. Nedugo zatim, usledila je radikalna izjava ministra turizma.

 • Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju

  22.08.2022.

  Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 21. godišnje dodele nagrada prestižnog britanskog magazina „Wanderlust Reader Travel Awards 2022“, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

 • Viteški festival Just Out od 26. do 28. avgusta

  05.08.2022.

  Just Out Festival je viteški festival koji se organizuje od 2015. godine pod okriljem manastira Manasija.

 • Crna Gora - destinacija za uživanje tokom cele godine

  05.08.2022.

  Netaknute prirodne lepote, istorijske i kulturne znamenitosti, bogatstvo ponude koja se može doživeti svih 365 dana u godini – sve ovo samo je deo crnogorske priče koju su u Air Montenegro spremni da podele sa svetom.

 • Sutre počinje Drinska regata

  05.08.2022.

  Šesnaesta Drinska regata “Drina je samo jedna”, u organizaciji Grada Loznice, biće održana u subotu 6. avgusta, sa startom u Malom Zvorniku, a voziće se do Žićine plaže.

 • Zlatibor pretrpan turistima

  05.08.2022.

  Vratili ste se sa mora, pa biste da skoknete do Zlatibor ana vikend. Ako ste u ovoj situaciji, ne nadajte se previše, jer na ovoj planini je kao u košnici i svi traže krevet više.

 • Na Gardijanovoj listi najboljih plaza našla se i jedna iz Crne Gore

  04.08.2022.

  Na Gardijanovoj listi 40 najboljih plaža za 2022. godinu, pored sedam grčkih i tri hrvatske, našla se i crnogorska plaza Drobni pijesak.

 • Šta činiti ako dobijete koronavirus na letovanju?

  01.08.2022.

  Svedoci smo da se broj obolelih od koronavirusa iz dana u dan povećava, ali kao ove godine mere kaskaju za talasima pandemije. Šta ako se baš vi zarazite na letovanju u inostranstvu?

 • U kojim zemljama imate pravo na besplatno zdravstveno osiguranje?

  01.08.2022.

  U jeku letnje sezone, važno je pitanje u kojim zemljama možemo da ostvarimo pravo na besplatno zdravstveno osiguranje i kako da do njega dođemo?

 • U Budvi manje gostiju nego prošle godine

  14.07.2022.

  Kako prenose „Vijesti“ u Budvi trenutno boravi 25% manje turista nego prošle godine u isto vreme.

 • Zbog selfija upao u krater vulkana

  14.07.2022.

  Neretko čitamo da su ljudi zbog dobrog selfija oštetili vredne spomenike ili čak izgubili živote.

 • Centar za istraživanje mora u Rovinju objavio kartu rasprostranjenosti meduza

  13.07.2022.

  Centar za istraživanje mora u Rovinju Instituta "Ruđer Bošković" objavio je kartu rasprostranjenosti meduza u Jadranu na osnovu dojava građana.

 • Hoće li 2022. nadmašiti rekordnu 2019. po broju gostiju u Beogradu?

  13.07.2022.

  U prvih pet meseci ove godine Beograd je ostvario veći broj noćenja nego u čitavoj 2020. godini, a dostigao je i skoro 80% u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

 • Besplatne ekološke ture na Velikom ratnom ostrvu

  13.07.2022.

  Tokom jula i avgusta Gradska opština Zemun organizuje besplatne ekološke pešačke ture koje za cilj imaju upoznavanje prirodnog bogatstva koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.

 • HYPE u Herceg Novom – tri dana, devet koncerata

  06.07.2022.

  Dobre svirke na obali mora. Može li se bolje zamisliti letovanje?

 • Grad festivala i raskošnih građevina

  05.07.2022.

  Segedin nije samo najsunčaniji grad Mađarske u koji odlazimo zbog dobrog šopinga i još boljih bazena i tobogana. Segedin je grad mladih, oaza zelenila u zagrljaju Tise i urbana pozornica odličnih festivala.

 • Može li avio-industrija bez zagađenja?

  04.07.2022.

  U novoobjavljenom izveštaju o održivom poslovanju za 2021, Air France-KLM navodi postignute rezultate, ciljeve za očuvanje životne sredine i smanjene emisije CO2, kao i nastojanje da promoviše različitost i inkluziju na svim radnim pozicijama u okviru grupe.

 • Kavala, grad koji morate upoznati

  03.07.2022.

  Ako ste Kavalu do sada upoznali samo kao luku iz koje krećete ka Tasosu, zastanite i otkrijte zašto je baš ona oduvek bila stanica i odmorište velikih putnika: od Filipa II i Aleksandra Velikog, Marka Antonija, Apostola Pavla pa sve do putnika 21. veka.

 • Mađarska nema more, ali ima admirale

  30.06.2022.

  Mađarska nema more, a svakodnevno beleži porast srpskih turista (za prva četiri meseca ove godine zabeležila je porast srpskih gostiju od čak 30% u odnosu na rekordno uspešnu 2019. godinu) Možda ima admirale u svetu turističke industrije?

 • Koncert letnje noći

  14.06.2022.

  Nakon dve godine pauze, orkestar Bečke filharmonije će izvesti koncert letnje noći pred velikom publikom u parku dvorca Šenbrun u Beču. Koncert će se održati 16. juna 2022. godine s početkom u 20.45 časova.

 • Novi hoteli u Beču

  14.06.2022.

  U 2022. godini se otvaraju novi hoteli u Beču koji će oživeti grad kao kongresnu destinaciju, a neki su već primili prve goste.

 • Kako povećati proizvodnju biogoriva?

  14.06.2022.

  Brazil je drugi najveći proizvođač biogoriva na svetu posle SAD. Proizvodnja biogoriva u Brazilu bi mogla da se poveća za više od 40 odsto bez zauzimanja dodatnih površina zemlje, rezultat je studije koju je sproveo Poljoprivredni univerzitet u Beču u saradnji sa istraživačima iz Brazila, Švedske i Belgije.

 • Herceg Novi otvara letnju turističku sezonu

  10.06.2022.

  Herceg Novi, grad festivala, grad koji vam u istom danu može ponuditi i primorski i planinski doživljaj, otvoriće svečanom manifestacijom i koncertom Željka Vasića ovogodišnju letnju sezonu u subotu, 11. juna .

 • Air Montenegro slavi prvi rođendan

  10.06.2022.

  Nacionalna avio-kompanija Crne Gore danas proslavlja godinu dana od svog prvog komercijalnog leta. Na današnji dan, 2021. godine Air Montenegro izveo je svoj prvi let za Beograd.

 • Otrovna tropska šuma duginih boja

  10.06.2022.

  U prirodi postoje čuda i prozori zbog kojih vredi otići i na drugi kraj sveta, a jedan takav neobičan fenomen, kojem ne možete a da se ne divite, jeste i šuma eukaliptusa koja će vas opčiniti, ali od koje se treba i paziti jer je otrovna. Za nju u Australiji kažu i da “pravi udovice”.

 • Žolnai festival svetlosti od 7. do 10. jula

  09.06.2022.

  I ove godine će Pečuj čitava četiri dana biti svetska prestonica svetlosti. Od 7 do 10. Jula održava se šesti po redu Žolnai festival svetlosti, koji se smatra jednim od najboljih festivala svetlosti u Evropi.

 • Mali raj na dohvat ruke, Blue Dolphin**** Hotel

  08.06.2022.

  Sitonija, po mnogima najlepši krak na trozupcu Halkidikija, u zagrljaju Toroneos zaliva krije jedinstvenu destinaciju koja će prevazići sva vaša očekivanja.

 • KLM uvodi novu klasu i novi koncept usluge

  03.06.2022.

  KLM Royal Dutch Airlines predstavio je svoju Premium Comfort klasu, potpuno novu putničku kabinu koja putnicima nudi više prostora, luksuza, bolju uslugu, više udobnosti i privatnosti od ekonomske klase, a po nižim cenama od biznis klase.

 • 30% više srpskih turista u Mađarskoj nego 2019. godine

  27.05.2022.

  Prepandemijska 2019. godina u turističkoj industriji se često uzima kao parametar uspešnosti. Kada govorimo o broju gostiju iz Srbije, Mađarska je uspela da u prva četiri meseca 2022. godine nadmaši rekordno uspešnu godinu.

 • Beč organizuje Festival na Dunavskom ostrvu u junu

  24.05.2022.

  Festival na Dunavskom ostrvu, najveći evropski festival na otvorenom sa slobodnim ulazom za sve posetioce, održaće se ove godine od 24. do 26. juna.

 • Tour de Fruška od 20. do 22. maja

  18.05.2022.

  Od 20. do 22. maja, na padinama Fruške gore održaće se 1. Tour de Fruška, sportsko-rekreativna manifestacija namenjena biciklistima ali i svima onima koji vole prirodu, zdrav život i sport.

 • Elegancija je putovanje

  16.05.2022.

  Avio-kompanija kojoj su elegancija, prefinjenost i radost življenja započela je svoju promotivnu kampanju pod sloganom “Elegancija je putovanje”.

 • Air France se obavezao da će koristiti samo lokalne namirnice na svojim letovima

  16.05.2022.

  Kao ambasador francuske kuhinje u oblacima, Air France se obavezao da će na svim svojim letovima koji polaze iz Pariza koristiti isključivo francuske proizvode.

 • Gondola na Zlatiboru zatvorena do 20. juna

  12.05.2022.

  Gold gondola na Zlatiboru, najveća turistička atrakcija Srbije ili najduža panoramska gondola na svetu, neće raditi do 20. juna.

 • Pilotu pozlilo, putnik sam prizemio avion

  12.05.2022.

  U utorak 10. maja, kontrola leta u južnoj Floridi imala je važnu ulogu u nečemu što se do sada viđalo samo na filmu.

 • Raste cena turističkih aranžmana zbog poskupljenja avio-goriva

  12.05.2022.

  Rat u Ukrajini izazvao je energetsku krizu, a kako se svaka kriza uvek prelije na turističku industriju, tako je i sa cenom energenata.

 • Izgubljeni Ticijan na prodaji u Beču

  10.05.2022.

  Ticijanovo delo „Pokajnica Magdalena“, deo poznatih zbirki švedske kraljice Kristine (1629 – 1689) i Filipa II vojvode od Orleansa (1674 – 1723), biće predmet licitacije slika starih majstora u aukcijskoj kući Doroteum u Beču 11. maja 2022. godine.

 • Air France smanjio emisiju CO2 za 45% na svoja dva leta

  10.05.2022.

  Avio-kompanija Air France je 13. aprila objavila svoj Air France ACT program za smanjenje emisije ugljen-dioksida kojim je kao cilj proklamovala za 30% manju emisija CO2 po putniku po kilometru do 2030. godine u odnosu na 2019. godinu, odnosno 12% manju emisija CO2 u apsolutnom iznosu.

 • Putovanje kroz muziku jednog kantautora

  10.05.2022.

  Muzika otvara nove svetove za koje nam nisu potrebni ni pasoš, ni spakovani koferi, ni avionska ili autobuska karta. Dovoljno je srce otvoreno da putuje i živa mašta kompozitora koji nas na putovanje poziva i vodi

 • Digitalna pismenost uslov za ekonomsko osnaživanje žena u seoskom turizmu

  09.05.2022.

  Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim područjima – „Selo na klik“ okupila je više od 80 predstavnica ženskih udruženja iz cele Srbije, koje se bave poljoprivredom, seoskim turizmom ili nekom drugom vrstom preduzetništva

 • Prater slavi 125 godina postojanja

  07.05.2022.

  Veliki točak u zabavnom parku Prater, svetski poznati simbol grada Beča, ove godine slavi 125 godina postojanja.

 • Crveno jezero – prirodni fenomen u koji ne možete baciti kamen

  05.05.2022.

  U Dalmatinskom zagorju, u blizini Imotskog, nalazi se misteriozno Crveno jezero, možda najdublje jezero u Evropi.

 • Konjički dani u Hortobađu

  04.05.2022.

  Jeste li posetili najveću stepu u Evropi, prvi i najveći mađarski nacionalni park koji je postao deo svetske baštine Uneska 1999. godine?

 • Konferencija: „Selo na klik“

  04.05.2022.

  Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena koje se u ruralnim sredinama bave poljoprivredom i turizmom „Selo na klik“ će se održati 05. maja 2022. godine u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 10 časova

 • More, plaže i vazdušna banja – najbolje od Sitonije

  03.05.2022.

  Koliko god mislili da poznajemo Grčku, pogotovo Halkidiki, ova zemlja nam uvek otkrije neko novo mesto, skriveni kutak ili netaknutu plažu u koje se na prvi pogled zaljubimo.

 • Barselona zabranila pušenje na plažama

  02.05.2022.

  Ove godine ćemo napokon ponovo moći da biramo gde hoćemo, a ne gde možemo na letovanje. Ali, strastveni pušači će verovatno izbeći plaže Barselone, jer će kazna za zapaljenu cigaretu iznositi 30 evra.

 • Novi Sad dobija muzej tamburice ovog leta

  27.04.2022.

  Početkom avgusta u Menratovoj palati u Ulici kralja Aleksandra, biće otvoren Muzej Tamburica festa, prvi u Srbiji.

 • Er Srbija počela da leti za Valensiju

  21.04.2022.

  Er Srbija će danas imati prvi direktan let na liniji između Beograda i Valensije i to će biti njena treća destinacija u Španiji, saopštila je ta kompanija.

 • Air France-KLM grupa predstavila novi nagradni program za česte putnike

  21.04.2022.

  Flying Blue, nagradni program za česte putnika avio-grupe Air France-KLM osnovan 2005. godine broji više od 17 miliona članova širom sveta. Sada je ova avio-grupa proširila navedeni program i predstavila “Flying Blue Family” novu online besplatnu uslugu sa još više pogodnosti. Svaki član Flying Blue stariji od 18 godina može otvoriti

 • Počinje turistička sezona u Herceg Novom

  21.04.2022.

  Herceg Novi otvara ovogodišnju turističku sezonu 1. maja koncertom Dejan Petrović Big Benda. Nastup je zakazan za 30. april, od 20.30 časova, na Portonovi marina trgu.

 • Ukinuta američka preporuka da se ne putuje u Srbiju

  19.04.2022.

  Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) saopštili su u ponedeljak 18. aprila da su za oko 90 stranih destinacija ukinuli preporuku da se ne putuje u te zemlje zbog Kovida 19. Među zemljama i regionima, koji su sa najvišeg četvrtog spušteni na treći nivo (visokog rizika), našle su se i Srbija i Crna Gora.

 • Austrija opet u svetskom vrhu zdravstvenog turizma

  19.04.2022.

  „Zemlja planina, zemlja kraj reke“ peva austrijska himna na melodiju koju je komponovao Mocart i koja je zamenila melodiju iz pera čuvenog Hajdna. Jeste li znali da je ova, nekada najveća evropska pozornica klasične muzike, danas jedna od najrazvijenijih sila zdravstvenog turizma?

 • „I Bog vozi Mercedes“, ali Nemci bicikle

  18.04.2022.

  Logična bi pomisao bila da zemlji u kojoj se proizvode automobili marki Audi, Porše, BMW, Mercedes…i drugih, ne možete nikuda stići od saobraćajnih gužvi. Ali, to naprosto nije tačno, tek trećina ukupnog saobraćaja u Berlinu odvija se automobilima.

 • Air France predstavio novu strategiju za smanjenje emisije CO2

  14.04.2022.

  Kao doprinos Pariskom sporazumu o klimatskim promenama koji je za cilj postavio zadržavanje povećanja globalne prosečne temperature ispod 2 °C, avio-kompanija Air France predstavila je Air France ACT, svoju novu strategiju za smanjenje emisije CO2.

 • Bora lavirint u Batočini – najveći lavirint u Evropi

  12.04.2022.

  Ovo je vest baš kao iz rubrike „Verovali ili ne“. U subotu 9. aprila otvoren je najveći lavirint park u Evropi i najveći trambolina park na Balkanu i to u Batočini, u srcu Šumadije.

 • Pruga Sarajevo – Mostar među 10 najlepših železničkih ruta u Evropi

  11.04.2022.

  CNN travel je objavio listu deset najlepših evropskih železničkih ruta.

 • Tibingen – nemačka prestonica vegana koju je tužio McDonalds

  11.04.2022.

  Tibingen je gradić kao iz bajke. Smešten na jugoistoku države u najsunačnijem delu Nemačke, prepoznatljiv je po svojim starim kućama i kaldrmisanim ulicama.

 • Accor otvara novi hotel u Beogradu

  06.04.2022.

  Zahvaljujući partnerstvu kompanija Accor i BGroup, u Beogradu će se otvoriti prvi “By Mercure” hotel u Srbiji.

 • Još jedna avio-kompanija najavljuje potpuni oporavak

  04.04.2022.

  Air France, deo Air France – KLM grupe, najavljuje da će u letnjem redu letenja imati direktne letove ka 196 destinacija, čime će dostići 90 posto kapaciteta u odnosu na prepandemijsku i rekordno uspešnu 2019. godinu. Štaviše, letovi ka Severnoj Americi, Africi, Karibima i Indijskom okeanu će prema kapacitetima premašiti 2019. godinu.

 • Srbija zabeležila 37,8 odsto više turista ovog februara

  31.03.2022.

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji je ovog februara registrovano 202.472 turista, što je 37,8 odsto više nego u isto vreme 2021. godine.

 • Marjan Rintel nova generalna direktora KLM-a

  31.03.2022.

  Nadzorni odbor holandske avio-kompanije KLM predlaže g-đu Marjan Rintel za mesto novog generalnog direktora KLM-a.

 • Emirejts avio-kompanija nastavlja da leti za Rusiju

  30.03.2022.

  Emirejts (Emirates) avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata jedna je od retkih koja danas izvodi letove ka i iz Rusije.

 • Letnja sezona u Bugarskoj pod znakom pitanja

  30.03.2022.

  Taman kada je koronavirus počela da se tretira manje-više kao grip, rat u Ukrajini doneo je veliku štetu turističkoj industriji Evrope. Sada ja na udaru Bugarska.

 • Od mađarskih destinacija Srbi najviše posećuju Budimpeštu

  26.03.2022.

  Mađarska, smeštena u srcu Evrope, je zemlja sa 1400 termalnih izvora, ali i dom Balatona najvećeg jezera u centralnoj Evropi i Heviza, najvećeg termalnog biološki aktivnog jezera na celom svetu.

 • Leto u Srbiji u renoviranim objektima u prirodi, po pristupačnim cenama

  26.03.2022.

  Više od 32.000 dece predškolskog i školskog uzrasta godišnje poseti odmarališta Centra dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda, a očekuje se da će rezultat ostvaren pre pandemije biti ponovljen, budući da su kapaciteti svih sedam objekata popunjeni do kraja avgusta.

 • Proverite šta ove godine nudi Herceg Novi

  23.03.2022.

  Turistička organizacija Herceg Novi nastupiće na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se ove godine održava od 24. do 27. marta pod sloganom “Između planina i mora”.

 • KLM: Avijacija se vraća na nivo pre pandemije

  23.03.2022.

  Prepandemijska 2019. godina u turističkoj industriji se često uzima kao parametar uspešnosti. Holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines, usled povećane potražnje, povećava kapacitete svojih letova čime će od 27. marta gotovo dostići nivo poslovanja iz 2019. godine.

 • Kruzeri se vratili na Dunav

  21.03.2022.

  Posle dve godine, prvi kruzer stigao je u Beograd 19. marta i otvorio ovogodišnju nautičku sezonu za kruzere.

 • Virtualna putovanja i VR atrakcije na Sajmu turizma u Beogradu

  18.03.2022.

  Turizam je već dosta pretrpeo zbog pandemije, a sada je ponovo na udaru zbog krize u Ukrajini. Ali, jedno je sigurno, putovanja su duboka ljudska potreba i svi smo ih se mnogo uželeli.

 • Uluru – sveta stena koja menja boje

  17.03.2022.

  Australija, „zemlja na kraju sveta“, jedina država čija teritorija zauzima čitav kontinent, zemlja emua, kengura, postojnina Aboridžina… i dom svete stene Uluru koja menja boju.

 • Zemlja u kojoj je zabranjeno držati hrčke kao kućne ljubimce

  16.03.2022.

  Havaji, najmlađa američka država (u sastavu SAD-a od 1959. godine), sa beskrajnim plažama bele, crne, ali i crvene, žute i zelene boje, odavno važe za raj na Zemlji. Vodimo vas u zemlju vulkana, plaže i kafe.

 • Upoznajte Butan – državu gde se meri sreća

  14.03.2022.

  Kraljevina Butan je jedna od najzatvorenijih država na svetu, koja se polako, tek poslednjih decenija otvara ka svetu.

 • Hiljade ruskih turista ne može da se vrati sa Tajlanda

  13.03.2022.

  Usled sankcija koje su dovele do isključivanja ruskih banaka iz Svift sistema i otkazanja letova za Rusiju, hiljade ruskih turista „zaglavljeno“ je na Tajlandu u nemogućnosti da plate svoje račune ili se vrate kućama.

 • Ski sezona u Bugarskoj produžena do 10. aprila

  13.03.2022.

  Nedavne snežne padavine u popularnom bugarskom skijalištu Pamporovo omogućili su ovoj zimskoj destinaciji da produži skijašku sezonu bar do 10. aprila.

 • Hoćete da vidite olupinu Titanika? Može, ali za 250 000 dolara

  09.03.2022.

  Titanik, nekada najveći brod na svetu, danas je najpoznatija olupina na svetu.

 • Mađarska ukinula epidemiološke mere

  09.03.2022.

  Mađarska je 7. marta ukinula sve epidemiološke mere za sprečavanje širenja koronavirusa.

 • Crna Gora traži alternativu za goste iz Ukrajine i Rusije

  07.03.2022.

  Turistička industrija u Evropi je tek počela oprezno da staje na noge kad ju je pogodila nova kriza izazvana ratom u Ukrajini.

 • Indija produžila zabranu međunarodnih letova

  07.03.2022.

  Dok mnoge zemlje popuštaju ili ukidaju putna ograničenja, Indija je izabrala da do daljeg produži zabranu međunarodnog vazdušnog saobraćaja.

 • Budimpešta – al’ se ovde dobro jede baš

  05.03.2022.

  Retko ko od vas koji ovo čitate nije bar jednom bio u Budimpešti. Ali, danas vam je predstavljamo u novom svetlu uz gastronomske savete šta i gde probati.

 • Wizz Air: 100.000 besplatnih sedišta na svim letovima za ukrajinske izbeglice

  04.03.2022.

  Niskobudžetna avio-kompanija Wizz Air juče je ukrajinskim izbeglicama ponudila 100 000 besplatnih sedišta u martu mesecu.

 • Jedno neobično muzičko putovanje

  04.03.2022.

  Umetnici i muzičari putuju malo drugačije od običnih ljudi. Njima najčešće nije potrebno planiranje, pakovanje, kupovanje benzina ili karata za avion ili autobus...

 • Kad ne možemo lako u Rusiju, možemo u hotel Moskvu

  03.03.2022.

  Ovih dana sve su oči uprte u Rusiju. A ako već ne možemo lako da odletimo tamo (iako Er Srbija i dalje leti, mada su karte tri puta skuplje), možemo je malo premestiti u Beograd, u hotel Moskvu.

 • 43. Međunarodni sajam turizma održaće se od 24 - 27. marta u Beogradu

  03.03.2022.

  Nakon jednogodišnje pauze, Sajam turizma će se, pod sloganom „Između planina i mora“, ove godine održati u periodu od 24. do 27. marta.

 • Er Srbija i dalje leti za Moskvu, ali su avio-karte tri puta skuplje

  03.03.2022.

  Er Srbija je povećala broj letova za Moskvu, ali umesto 300 evra koliko je ranije koštala karta, sada za ovaj let treba izdvojiti 1000, pa i više evra. A i da imate novac, letovi su rasprodati.

 • Putevima crnog vina: Vilanj-Šikloš

  02.03.2022.

  Kad je reč o crnim vinima, Vilanj (Villány) je najpoznatije mađarsko vinogorje. Vilanj-Šikloš je napoznatija i najposećenija vinska ruta, koja je osnovana još 1994. godine.

 • Selo sa najdužom kosom

  02.03.2022.

  U mnogim kulturama kosa se smatra jednim od najvećih simobola ženske lepote. Zbog toga postoji običaj pokrivanja ženske glave kada se ulazi u crkvu, a u nekim kulturama čak i kada se izlazi iz kuće.

 • BUDIMPEŠTA – mesto gde je istorija ušla u kafee

  01.03.2022.

  Spomenici i arhitektura najlepše govore o destinaciji, ali istoriju i kulturu Budimpešte možete otkriti i kroz njene kafee. Vodimo vas u najslavniji od njih, New York Cafe.

 • Od sutra ponovo možemo u Italiju

  28.02.2022.

  Počev od sutra, odnosno 1. marta, građani Srbije će uz posedovanje odgovarajućih kovid dokumenata ponovo moći u turističku posetu Italiji.

 • Nemačke turističke agencije brišu aranžmane za Rusiju iz ponude

  28.02.2022.

  Kao reakcija na vojnu intervenciju ruske vojske u Ukrajini, nemački turoperateri i turističke agencije izbrisali su Rusiju iz svoje ponude.

 • Počinje pohod mohačkih bušara – zastrašujuće maske koje ispraćaju zimu

  21.02.2022.

  Već vekovima baranjski Šokci zimu ispraćaju pohodom bušara, jednim od najupečatljivijih narodnih običaja u Mađarskoj.

 • Lima – grad na obali mora, u podnožju planine, a istovremeno u pustinji

  21.02.2022.

  Da li možete da zamislite grad koji se istovremeno nalazi na obali mora, u podnožju planina, u pustinji, a kroz koji protiče reka?

 • I Crna Gora od danas popušta antikovid mere

  18.02.2022.

  Usled sve povoljnije epidemiološke situacije, Vlada Crne Gore dodatno je liberalizovala mere u borbi protiv koronavirusa koje će biti na snazi od danas, 18. februara do 4. marta, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

 • Perdasdefogu, mesto stogodišnjaka na Sardiniji

  18.02.2022.

  Sardinija, italijansko ostrvo smešteno u zapadnom Sredozemlju, koje izlazi i na Tirensko i na Sredozemno more krije tajnu dugovečnosti.

 • Cene letovanja veće i za 20 procenata

  17.02.2022.

  Popularne destinacije za letnji odmor poput Grčke, Turske, Egipta i Albanije podigle su cene i za 20 procenata.

 • Švajcarska od danas ukida gotovo sve antikovid mere

  17.02.2022.

  Zahvaljujući visokoj stopi imunizacije stanovništva, vlada Švajcarske smatra da su ispunjeni uslovi za brzu normalizaciju društvenog i ekonomskog života i od danas stavlja van snage najveći deo epidemioloških mera.

 • Amsterdam i život na vodi

  14.02.2022.

  Holandiju najčešće povezujemo sa lalama, vetrenjačama, dobrim sirevima, drvenim klompama, sjajnim fudbalerima i kofi šopovima.

 • Počeo karneval u Veneciji

  14.02.2022.

  Pod simboličnim i tako aktuelnim sloganom “Seti se budućnosti”, u subotu 12. februara, počeo je čuveni karneval u Veneciji.

 • Dobro Vam učinjelo

  12.02.2022.

  Po onoj čuvenoj „Ako neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu“, tako i sada, ako vam se nešto i ne mili da u februaru idete na more, Crna Gora će doći u Beograd da vas povede na jedno gastronomsko putovanje.

 • Pura vida – život kakav treba da bude

  12.02.2022.

  Da li ste ikada čuli za izraz „pura vida“ i znate li šta on znači? U bukvalnom prevodu, to je „pravi život“, „čisti život“, ali ovaj izraz ima i mnogo dublje značenje.

 • I Švedska ukinula sve putne restrikcije za članove EU

  12.02.2022.

  Državljani članica Europske unije više ne moraju pokazati dokaz o vakcini, negativan test ili potvrdu da su preboleli covid-19 na ulasku u državu.

 • Srbija i zdravstveni turizam

  12.02.2022.

  Zbog stručnog kadra, kvalitetne usluge i niskih cena, Srbija i Beograd su sve češće prvi izbor mnogih pacijenata koji u naši zemlju dolaze kako bi rešili svoje zdravstvene probleme.

 • Herceg Novi po 53. put organizuje čuveni Praznik mimoze

  10.02.2022.

  Praznik mimoze u Herceg Novom, jedan od najstarijih i najpopularnijih festivala na ovim prostorima, ove godine proslavlja svoj 53. rođendan od 18. februara do 5. marta.

 • Jeftinije avio-karte za letove iz Beograda

  10.02.2022.

  Počinje KLM-ova Dream Deals promocija za putovanja do 30. juna 2022. godine

 • Svetska turistička organizacija traži ukidanje putnih ograničenja

  08.02.2022.

  Svetska turistička organizacija (UNWTO) podržala je apel Svetske zdravstvene organizacije da se ograničenja putovanja ukinu ili bar ublaže, kako bi se turizam oporavio drastičnih posledica pandemije.

 • Za Grčku dokaz o vakcinaciji, a za Mađarsku i BiH samo pasoš

  07.02.2022.

  Izgleda da ćemo još morati da čekamo na usaglašena pravila za ulazak u zemlje evropskog kontinenta.

 • Biciklistička ruta kroz 12 opština Srbije i Crne Gore

  07.02.2022.

  Cult bike route je projekat izgradnje biciklističke rute dužine vipe stotina kilometara koja će prolaziti kroz 12 opština Srbije i Crne Gore.

 • Bali napokon otvara granice za inostrane vakcinisane putnike

  04.02.2022.

  Bali, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu imao je preko 6 miliona turista u 2019, dok je prošle godine ovo ostrvo posetilo samo 45 stranih gostiju.

 • Srpski turisti uplatili najviše noćenja u Bosni i Hercegovini

  04.02.2022.

  Prema podacima državne Agencije za statistiku, Bosna i Hercegovina je u 2021. godini zabeležila porast gostiju od 91,7% u odnosu na 2020

 • Rast broja stranih gostiju u Beogradu

  03.02.2022.

  Beograd je u 2021. godini zabeležio duplo više stranih gostiju u odnosu na prethodnu godinu.

 • Er Srbija uvodi redovne letove do Hanovera, Nirnberga i Salcburga

  03.02.2022.

  Počev od juna meseca, nacionalna avio-kompanija Er Srbija uvodi tri nova, direktna leta u svoju mrežu.

 • Novi uslovi za ulazak u Hrvatsku

  02.02.2022.

  Počev od 1. februara, Hrvatska je uvela nove uslove za ulazak u zemlju.

 • EU ograničila važenje kovid sertifikata

  02.02.2022.

  Od 1. februara u zemljama Evropske unije primenjuje se pravilo kojim se digitalni kovid sertifikati o vakcinaciji prihvataju u periodu od 270 dana od kompletiranja primarne vakcinacije.

 • U Španiju samo sa potvrdom o primljenoj vakcini

  02.02.2022.

  Iako je Evropska unija predložila model po kome će za ulazak u zemlje članice biti dovoljna potvrda o vakciniciji, preležanom koronavirusu ili negativan test, izgleda da Španija ide svojim putem.

 • Ryanair prijavio gubitak od 96 miliona evra u poslednjem kvartalu 2021. godine

  31.01.2022.

  Pandemija koronavirusa je posebno snažno pogodila turističku i avio industriju. Iako se oporavak, usled pojave vakcina, očekivao u 2021. godini, avio-kompanije i dalje prijavljuju velike gubitke.

 • Srbija u Dubaiju traži investitora za domaće banje

  31.01.2022.

  Razvojna agencija Srbije (RAS) i Expo Srbija tim organizuju danas, 31. januara 2022. godine treću investicionu konferenciju na Paviljonu Srbije na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, u Dubaiju.

 • I Italija ublažava mere za ulazak u zemlju, ali za putnike iz EU

  27.01.2022.

  Italija od 1. februara ublažava kovid restrikcije za sve putnike iz Evropske unije, objavljeno je iz italijanskog Ministarstva zdravlja.

 • Danska ukida sve mere restrikcije, a korona više nije kritična bolest u ovoj zemlji

  27.01.2022.

  Danske vlasti donele su odluku o izuzimanju kovida-19 iz kategorije kritičnih bolesti, a od 1. februara ukidaju se sva ograničenja u toj zemlji.

 • "Ready To Fly", besplatna usluga provere zdravstvene dokumentacije pre puta

  27.01.2022.

  Pravila za ulazak u različite zemlje se konstantno menjaju, pa običan čovek ne može uvek da zna koji će mu papiri biti potrebni.

 • Engleska ukida kovid testove za potpuno vakcinisane putnike

  25.01.2022.

  Putnici koji dolaze u Englesku neće morati da rade kovid testove ukoliko su potpuno vakcinisani, potvrdio je juče premijer Velike Britanije Boris Džonson.

 • Od danas važe nova pravila za ulazak u Austriju

  24.01.2022.

  U Austriji je od ponoći stupio na snagu novi režim ulaska u zemlju, koji dozvoljava putnicima iz svih zemalja sveta, koji su primili tri doze vakcine protiv koronavirusa, ulazak bez dodatnih dokumenata.

 • Od Beograda do Kvebeka preko Pariza

  21.01.2022.

  Počev od letnjeg reda letenja, tačnije od 17. maja 2022. godine, avio-kompanija Air France počinje da leti za Kvebek i povećava broj letova ka drugim destinacijama u Kanadi.

 • Zašto baš u Rio de Žaneiro?

  20.01.2022.

  Rio de Žaneiro, u prevodu znači „Januarska reka“, a ime nosi po reci koja ne postoji. Njegov drugi nadimak „Čudesan grad“mu, pak, savršeno pristaje.

 • Nova pravila za ulazak u Bugarsku

  19.01.2022.

  Nakon što je protekle nedelje u Bugarskoj zabeležen najveći dnevni broj novoinficiranih od početka pandemije, vlasti ove zemlje pooštrile su mere za ulazak u Bugarsku.

 • Gde se slave najveselije zadušnice?

  19.01.2022.

  Pored toga što je kod nas smrt jedini siguran posao, on je i veoma ozbiljan posao. Međutim, ako se u Meksimu nađete 2. novembra, kada se slavi Dan mrtvih, videćete da sećanje na mrtve ne mora da bude tužan događaj.

 • Harkanj banja, nekada omiljena banja Jugoslovena

  18.01.2022.

  Bilo da želite da se pripremite za ski sezonu, ili da se odmorite od skijanja, jedan wellness i spa izlet do Harkanj banje u Mađarskoj predstavlja idealno rešenje da ulepšate sebi i celoj porodici ovu dugu i hladnu zimu i da iskombinujete opuštanje i zabavu, a ako treba i lečenje.

 • Niže cene avio-karata za daleke destinacije

  13.01.2022.

  U trenucima kada su poskupljenja i inflacija jedna od glavnih tema u celom svetu, Air France je odlučio da obraduje svoje putnike sniženjem cena avio-karata.

 • Ekološka tranzicija avijacije: KLM počinje da koristi održivo avio-gorivo na svim letovima iz Amsterdama

  11.01.2022.

  Počev od 10. januara 2022. holandska avio-kompanija KLM počinje da koristi održivo avio-gorivo (Sustainable Aviation Fuel – SAF) na svim svojim letovima iz Amsterdama.

 • Pooštreni uslovi za ulazak u Crnu Goru

  04.01.2022.

  Počev od 2. januara 2022. godine, na snagu su stupila nova pravila za ulazak u Crnu Goru, saopštilo je Ministarstvo zdravlja ove zemlje.

 • Od 1. janaura prijava za turističke vaučere

  28.12.2021.

  Građani Srbije od 1. januara mogu da se prijave za novih 100.000 turističkih vaučera u vrednosti od pet hiljada dinara, koje bi trebalo da iskoriste do 20. novembra sledeće godine.

 • Šta videti u Budimpešti

  18.12.2021.

  Verovatno su mnogi od vas već bili u Budimpešti, a dosta vas i više puta, no „kraljica Dunava“ ima toliko lica i skrivenih ulica da vam svaki put može ponuditi nešto novo.

 • Kajmanska ostrva i turizam u doba korone

  17.12.2021.

  Vlada Kajmanskih ostrva objavila je da skraćuje važenje kovid testa koji se mora uraditi pre dolaska na ostrvo, sa 72 sata na maksimalno 24 sata pre puta.

 • Novi uslovi za ulazak u Italiju

  17.12.2021.

  Italija pooštrava uslove za ulazak putnika u zemlju sa područja Evropske unije.

 • Šta mislite o zimovanju na Jadranu?

  17.12.2021.

  Ako ste od onih kojima mora, a pogotovo Jadrana nikad nije dosta, onda je ovo tekst za vas.

 • Nova pravila za ulazak u Rumuniju

  13.12.2021.

  U nastojanju da spreči još jednu krizu u zdravstvenom sektoru, a nakon otkrivanja da je u toj zemlji prisutna nova varijanta koronovirusa zvana omikron, Rumunija je od 10. decembra uvela nova pravila za ulazak u tu zemlju.

 • KLM i ITA Airways potpisale kod-šer ugovor

  13.12.2021.

  Nova italijanska nacionalna avio-kompanija ITA Airways, koja je sa letovima otpočela u oktobru ove godine, i KLM, najstarija avio-kompanija na svetu koja i dalje leti pod svojim prvobitnim imenom, potpisale su novi kod-šer ugovor.

 • Avio-kompanija sa najboljom uslugom na svetu prema ocenama putnika

  02.12.2021.

  Najveće međunarodno vazduhoplovno udruženje koje se bavi ocenom putničkog zadovoljstva u avijaciji (APEX) dodelilo je juče KLM-u jedno od najvećih priznanja u avijaciji, Nagradu za avio-kompaniju sa najboljom uslugom na svetu prema ocenama putnika za 2022. godinu (2022 APEX World Class Award).

 • Da li ste čuli za Debrecin?

  22.11.2021.

  Da li, pored Budimpšete, možete da nabrojite tri grada u Mađarskoj? Ili pet? I da li je među njima bio Debrecin? Ako nije, onda je ovo pravi tekst za vas.

 • Obnavljaju se letovi za SAD

  10.11.2021.

  Otkako su vlasti SAD-a donele odluku da od 8. novembra 2021. dozvole ulaz svim putnicima koji su potpuno vakcinisani protiv koronavirusa i poseduju negativan PCR test, ponovo se uspostavljaju letovi za ovu državu.

 • Priprema, pozor, srećan put

  09.11.2021.

  Ako vam je dosta karantina, izolacije, kovid propusnica, a pri tom ne volite kad vam se kiša, zima i vetar neprimetno i gadno uvuku u kosti, Air France ima pametno rešenje za vas – spakujte se i otputujete van hladne Evrope.

 • Dani mađarske kuhinje u Beogradu

  25.10.2021.

  Mađarska kuhinja je začinjena, puna mesa, obilna, šarolika i ukusna. Ona nam je, pre svaga, i dobro pozntata, jer su Mađari treća po veličini etnička grupa u Srbiji, a druga u Vojvodini.

 • Air Montenegro i tokom zime nastavlja da leti za Beograd

  22.10.2021.

  Air Montenegro, nacionalni avio-prevoznik Crne Gore, i tokom zime nastavlja letove ka Beogradu, glavnom gradu jednog od najbitnijih komercijalnih tržišta kompanije.

 • Mančester – više Nobelovih nagrada od fudbalskih titula

  22.10.2021.

  U glavi prosečnog (ne)poznavaoca prilika, Mančester je industrijski grad nad kojim visi oblak smoga iz kog stalno pada kiša i jedina zabava u gradu su ispijanje piva uz prženu ribu i odlasci na utakmice. Kako to samo skromno zvuči za grad koji je izabran kao najbolji za život u Velikoj Britaniji.

 • Meksiko, tamo gde je Unesko zaštitio hranu

  21.10.2021.

  Ukoliko ste planinar, vuklanolog, ljubitelj pustinja i osoba kojoj ne može godina da prođe, a da se ne okupa na moru, pride volite ronjenje, podzemna jezera, lingvista-amater ste, obožavate džungle i potpuno ste ludi za piramidama, postoji zemlja za vas.

 • Punta Kana – Dominikanska Republika u najlepšem svetlu

  19.10.2021.

  Osetite pravi duh Kariba na destinaciji koju je čuveni sajt tripadvisor preporučio kao najbolju u ovom delu sveta.

 • Sve što ste želeli da znate o Srbiji, a niste imali koga da pitate

  19.10.2021.

  Princeza Jelisaveta Karađorđević, Milica Mandić, Marina Abramović i mnogi drugi vam otkrivaju svoja omiljena mesta u Srbiji.

 • Kako do Mauricijusa za manje para?

  18.10.2021.

  Avio-karte su velika stavka u budžetu, a dobro obavešteni putnici znaju da se one kupuju kada su na promociji.

 • KLM Blue Sky Sale promocija

  18.10.2021.

  U godini u kojoj su se KLM-ovi avioni napokon vratili u Srbiju, KLM Royal Dutch Airlines je odlučio da obraduje putnike iz naše zemlje.

 • Kupujte avio-karte kad su na sniženju i uštedite

  18.10.2021.

  Počela je Air France "Early bird" promotivna kampanja za putovanja do kraja maja 2022. godine

 • Četvrti međunarodni kongres Održiva arhitektura - energetska efikasnost od 8. do 10. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci

  07.10.2021.

  Od 8. do 10. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci biće održan Četvrti međunarodni kongres

 • Atlantida u Rogaškoj Slatini

  30.09.2021.

  Sigurno ste već čuli legendu o Atlantidi, nestalom ostrvu neverovatnog bogatstva i sreće. Inspirisani pričom i mi smo tražili to mesto blaženstva, spokoja, savršenog zdravlja i luksuza. I našli smo je, novu Atlantidu, a bliže je nego što mislite.

 • Air France preuzeo prvi od 60 aviona Airbus A220-300

  30.09.2021.

  Avio-kompanija Air France nastavlja da obnavlja svoju flotu i u uslovima pandemije. Prvi od 60 poručenih aviona tipa Airbusa A220-300, stigao je juče na Aerodrom Šarl de Gol.

 • Obnavljaju se letovi za SAD

  28.09.2021.

  Sjedinjene Američke Države su nedavno objavile da će od početka novembra vakcinisanim putnicima iz EU i Velike Britanije biti odobren ulazak u SAD.

 • Prvi Healthness rizort u Evropi

  24.09.2021.

  Postoji jedno maleno mesto u kome je rođen veliki čovek i veliki naučnik, Rudolf Štajner. Znao je reći da je on sam izabrao Međimurje kao mesto svog rođenja, a ovaj kraj ga danas slavi poštujući principe njegove nauke i temeljeći turističku ponudu na njima.

 • U Pečuju se održava Festival svetlosti Žolnai

  22.09.2021.

  Pečuj je jedna od omiljenih destinacija za izlate srpskih turista. Upravo u ovom gradu će se između 30. septembra i 3. oktobra 2021. održati poznati Festival svetlosti Žolnai, koji se smatra jednim od najboljih festivala svetlosti u Evropi.

 • KLM ponovo leti za Kanadu

  09.09.2021.

  Nakon odluke kanadskih vlasti da vakcinisani putnici koji poseduju negativan rezultat PCR testa mogu ponovo da uđu u Kanadu vazdušnim putem, KLM Royal Dutch Airlines je obnovio svoje avio-linije za Vankuver, Kalgari, Edmonton, Toronto i Montreal počev od utorka, 7. septembra.

 • FUDEKS poklanja 2 povratne autobuske karte do Beča

  07.09.2021.

  Ako želite da uživate u zadivljujućoj arhitekturi i bogatoj kulturnoj ponudi nekada carskog grada Beča, odigrajte našu nagradnu slagalicu.

 • KLM povećava broj letova za Beograd

  30.08.2021.

  Nakon što se maja ove godine posle tridesetogodišnje pauze vratio u Srbiju, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines je odlučio da duplira broj letova za Beograd.

 • Air France predstavio novi luksuzni salon na pariskom aerodromu Šarl de Gol

  23.08.2021.

  19. avgusta 2021, Air France je na aerodromu Šarl de Gol, na terminalu 2F, otvorio jedan od svojih najvećih salona, površine od 3.000 m2 i sa čak 570 mesta za sedenje.

 • City break, Đula

  22.08.2021.

  Đula je jedan od najpoznatijih banjskih gradova u Mađarskoj i jedan od najstarijih termalnih centara. Od Beograda je udaljena 350 km, a od rumunske granice samo 5km. Ovo je grad kao stvoren za porodični vikend pun uživanja i vodene zabave za velike i male.

 • Air France naručio 60 aviona Airbus A220

  02.08.2021.

  I u uslovima pandemije, Air France nastavlja da obnavlja svoju flotu.

 • Air France uveo "Ready to Fly", uslugu provere zdravstvenih dokumenata pre putovanja

  24.07.2021.

  Avio-industrija se oporavlja i ponovo smo svedoci gužvi na aerodromima.

 • KLM od danas duplira letove za Beograd

  19.07.2021.

  Samo dva meseca nakon obnavljanja avio-linije između Beograda i Amsterdama, holandski KLM Royal Dutch Airlines duplira broj letova na navedenoj relaciji.

 • Španija ponovo uvodi policijski čas

  13.07.2021.

  Ako planirate odmor u Španiji, dobro je da znate da se u ovoj zemlji ponovo uvode mere za sprečavanje širenja koronavirusa.

 • Air France uvodi nove dugolinijske destinacije u zimskoj sezoni 2021-2022

  10.07.2021.

  Air France najavljuje da će od zimskog reda letenja (oktobar 2021. – mart 2022) uvesti tri potpuno nove dugolinijske destinacije: Zanzibar (Tanzanija), Mаskat (Oman) i Kolombo (Šri Lanka).

 • Air France povećava broj letova do Beograda

  09.07.2021.

  Dodavanje Srbije na zelenu listu, odnosno na listu zemalja čiji građani mogu bez ograničenja da putuju u zemlje Evropske unije, dovelo je do oporavka turizma u našoj zemlji.

 • Srbija i Mađarska jačaju saradnju oblasti turizma

  07.07.2021.

  Mađarska turistička agencija i Turistička organizacija Srbije su danas, 7. jula 2021. godine, u Budimpešti, zaključile dugoročni sporazum o saradnji. Cilj navedenog sporazuma je unapređenje odnosa dvaju zemalja u oblasti turizma, kao i isticanje ekonomskog, kulturnog i društvenog značaja turizma.

 • Šesdeset godina od prvog leta aviona Galeb G-2

  02.07.2021.

  Udruženje letača "Galeb" i Muzej vazduhoplovstva Beograd organizuju skup letača i entuzijasta povodom obeležavanja 60-te godišnjice od prvog leta aviona Galeb G-2. Galeb G-2 je prvi domaći mlazni školski avion. Događaj počinje u subotu 3. jula u 12 časova na aerodromu Ečka kod Zrenjanina.

 • Pečuj, grad bez granica

  23.06.2021.

  Pečuj, stotinama kilometara udaljen od mora i bez ijedne reke, njegovi stanovnici nazivaju gradom mediteranskog šmeka. Ironično, ali istinito. Dovoljna je samo jedna šetnja centralnim ulicama da se otkrije razlog – bašte kafića i restorana pune su ljudi koji uživaju u dobrom vinu i odličnoj hrani.

 • Sjajna gastronomija u našem komšiluku

  21.06.2021.

  Gulaš, paprikaš, riblja čorba, doboš torta, langoš, esterhazi, štrudle… Pogađate, vodimo vas u Mađarsku.

 • Tokaj, mađarska prestonica vina

  18.06.2021.

  Vinorodna zemljišta Tokaja toliko su plodonosna i specifična da je 2002. ova regija na severoistoku Mađarske uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine.

 • Vinsko putovanje kroz Mađarsku

  14.06.2021.

  Putevi vina ili vinske rute vrlo su popularne turističke ture svuda u svetu. Mađarska, u kojoj tradicija proizvodnje vina traje preko hiljadu godina, ima 6 razvijenih vinskih regija: Gornju Panonsku, Gornju Mađarsku,Tokaj, Balaton, Panonsku i Dunavsku regiju i čak 22 vinska distrikta.

 • Holandija ukida PCR testove za putnike u tranzitu na aerodromu Shipol

  04.06.2021.

  Prema uredbi holandske vlade koja je na snagu stupila 1. juna, putnici koji tranzitiraju preko aerodroma Shipol u Amsterdamu više nisu u obavezi da imaju negativan PCR test i izuzeti su od obaveze brzog testiranja na prisustvo virusa Covid-19.

 • Hoće li se promeniti uslovi za ulazak u Grčku?

  03.06.2021.

  Očekujemo da se već sutra, kada zaseda Krizni štab Vlade Grčke, granica za decu koja moraju imati negativan PCR test podigne na minimum 10 ili 12 godina kako je to najvećem broju zemalja EU, i da negativan antigenski test bude alteranitiva PCR testu za one koji nisu vakcinisani, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.

 • Muzika je odličan teleporter

  03.06.2021.

  Muzičari, pisci, umetnici, ali i svi oni koji svoju maštu nisu zapostavili, već naprotiv, negovali i razvijali, umeju da putuju i drugačije od običnih ljudi.

 • Heviz - zdravstvena i wellness prestonica Evrope

  27.05.2021.

  Ovaj banjski gradić je 2020. izabran za jednu od 15 najboljih turističkih destinacija Evrope, a sa milion noćenja godišnje, drugi je po posećenosti mađarski grad, odmah nakon Budimpešte.

 • Vazduhoplovna industrija Srbije i regiona jaka uprkos pandemiji

  18.05.2021.

  Prvi dan trećeg po redu vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope (SEAS) održan je danas 18.maja u Beogradu kao online/hibrdna konferencija.

 • Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope 18. i 19. maja u Beogradu

  17.05.2021.

  Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope SEAS (Southeast Europe Aviation Summit), najveća regionalna konferencija vazduhoplovne industrije, ove godine se, po treći put organizuje u Beogradu, 18. i 19. maja.

 • Air France povećava broj letova ka Beogradu tokom letnje sezone

  21.04.2021.

  Kako bi ispratio očekivani postepeni oporavak turizma tokom letnjeg perioda, Air France povećava broj letova i u svoju mrežu letova uvodi nove destinacije u Evropi, Severnoj Africi i Francuskoj.

 • Promocija kulture kao životno putovanje

  01.04.2021.

  Pandemija nas je uskratila za ono što kao humana bića najviše volimo i što nam je potrebno za naš duhovni razvoj. Ostali smo bez putovanja, kulturnih dešavanja, zagrljaja i poljubaca sa prijateljima.

 • Air France pomera let za Beograd za april

  12.03.2021.

  Zbog nestabilne epidemiološke situacije u svetu, Air France-ov let na relaciji Beograd-Pariz, najavljen za 28. mart, danas je odložen za 28. april.

 • KLM, najstarija avio-kompanija na svetu, počinje da leti za Beograd

  25.02.2021.

  Počev od 13. maja 2021, holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines će direktnim letovima povezivati Beograd i Amsterdam.

 • KLM: prvi putnički let na održivo sintetičko gorivo u istoriji

  25.02.2021.

  Zajednička saradnja KLM-a, Šela i holandskog Ministarstva infrastrukture i upravljanja vodama rezultirala je prvim komercijalnim putničkim letom na održivi sintetički kerozin u istoriji.

 • Vebinar „Ruralni i kulturni turizam u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj“

  24.02.2021.

  U saradnji sa Insight Out, Dunavskim centrom za kompetenciju i Interactive Solutions, VTC 25. februara organizuje vebinar pod nazivom „Ruralni i kulturni turizam u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj“.

 • Air France i KLM pokreću program za smanjenje emisije ugljen-dioksida

  29.01.2021.

  Avio-grupa Air France-KLM pokreće inovativni program koji će omogućiti kompanijama da se aktivno uključe u razvoj održivog avio-goriva koje će smanjiti emisiju ugljen-dioksida za čak 85%.

 • Božićno muzičko putovanje kroz Budimpeštu

  30.12.2020.

  Budimpešta, „kraljica Dunava”, oduvek je privlačila milione turista tokom novogodišnjih i božićnih praznika. No, ova 2020 godina promenila je najveće zimske radosti i u Budimpešti

 • Nagrađen beogradski fotograf u Budimpešti

  22.12.2020.

  Na foto-konkursu održanom u Mađarskoj, “Budapest International Foto Awards 2020 edition“, pored učesnika iz celog sveta, a u konkurenciji autora koji su fotografisali za kampanje svetskih brendova, među nagrađenima je i fotograf iz Srbije, Tijana Janković-Jevrić.

 • Francuzi spremni za distribuciju Covid-19 vakcina po celom svetu

  16.12.2020.

  Vakcinacija skoro 8 miliona ljudi širom sveta je globalni izazov bez presedana iza koga se krije veliki logistički problem svih avio-kompanija i aerodroma: kako obezbediti bezbednu distribuciju Covid-19 vakcina i kako obezbediti ceo „hladni lanac” sa očekivanom kontrolisanom temperaturom i do -80 stepeni Celzijusa od trenutka kad vakcine izađu iz laboratorije proizvođača, pa do trenutka isporuke u bolnicu na destinaciji.

 • Virtuelna realnost postaje svakodnevica avijacije

  26.11.2020.

  U okviru godišnje skupštine IATA, KLM je 25. novembra predstavio novu ulogu virtuelne realnosti (VR) u svetu avijacije. Naime, u ovoj avio-kompaniji se gotovo svi, počev od pilota, preko mehaničara i kabinskog osoblja pa do čistača kabina, obučavaju putem VR-a.

 • Gde to boca vina košta kao stan u Beogradu?

  06.11.2020.

  Iako su nam prva asocijacija na dobra vina Italija i Francuska, u potrazi za jednom od svetskih prestonica vina, ne moramo da idemo daleko – dovoljno je posetiti Mađarsku koja ima čak 22 razvijene vinske regije.

 • Budimpešta kakvu još niste upoznali

  01.10.2020.

  Iako su granice Mađarske i dalje zatvorene za turiste,donosimo vam manje poznate činjenice o Budimpešti.

 • Air France omogućava besplatnu promenu rezervacija

  16.09.2020.

  Pandemija koronavirusa izazvala je krizu bez presedana u avio-industriji. Avio-kompanija Air France je značajno ojačala svoje prodajne timove posvećene pružanju podrške kupcima

 • Avion budućnosti, Flying V, imao uspešan probni let

  03.09.2020.

  Energetski efikasan avion budućnosti, nazvan “Flying V” zbog svog dizajna u obliku latiničnog slova V, prvi put je poleteo u ponedeljak, 1. septembra.

 • Uprkos pandemiji, grupa Air France - KLM nastavlja sa održivim poslovanjem

  27.08.2020.

  Iako je avio-industrija jedna od najjače pogođenih pandemijom koronavirusa, grupa Air France-KLM nije odustala od svoje politike održivog razvoja ni u uslovima krize. Naprotiv, grupacija nastavlja da ulaže u obnavljanje flote i modernizaciju letelica, što je jedan od uslova održivosti.

 • Subvencije EU za opstanak srpskog turizma

  08.07.2020.

  U okviru programa "EUzaTebe - EU za kulturno nasleđe i turizam" objavljen je javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za prevazilaženje ekonomskih posledica virusne pandemije u lokalnom privatnom sektoru, podizanje kvaliteta turističkih usluga i promociju regiona kao bezbedne i atraktivne turističke destinacije.

 • Mađarska Turistička Organizacija: Srbi su dobrodošli u Mađarsku

  06.07.2020.

  Dok većina država EU i dalje razmatra do koje mere će i pod kojim uslovima primati državljane Srbije, Mađarska se odlučila za drugačiji pristup i otvoreno pozvala srpske turiste u goste.

 • EU otvorila granice za građane Srbije, ali ne i Nemačka

  01.07.2020.

  Evropska komisija je preporučila zemljama članicama EU da od danas otvore svoje granice za građane Srbije, ali nemačka vlada još nije odlučila da li će slediti ove preporuke, navodi se na sajtu ambasade ove zemlje u Srbiji.

 • AIR FRANCE AVIONI SE VRAĆAJU U BEOGRAD – LETOVI OD 13. JULA

  16.06.2020.

  Počev od 13. jula avioni avio-kompanije Air France će dva puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom, povezivati Beograd i Pariz.

 • Plutajuća ostrva na kopaoničkom jezeru bez dna

  12.06.2020.

  Na zapadnim padinama Kopaonika, nedaleko od sela Semeteš i samo na 200 metara od Nacionalnog parka Kopaonik, nalazi se Semeteško jezero koje se može pohvaliti neobičnim prirodnim fenomenom, plutajućim ostrvcima.

 • Zemun dobio međunarodno pristanište za kruzere

  07.06.2020.

  U Zemunu je otvoreno novo međunarodno pristanište za putničke brodove i kruzere do 130 metara dužine, vredno 1,5 miliona eura, koje je, po oceni nadležnih za njegovu izgradnju, veoma važno za Zemun, Beograd i srpski turizam uopšte.

 • Er Srbija ponovo leti iz Beograda za Njujork

  07.06.2020.

  Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija obnovila je 6. juna komercijalnu putničku liniju od Beograda za Njujork, objavio je beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

 • Konkurs za najbolji putopis o destinaciji u Srbiji

  05.06.2020.

  Fondacija „Biljana Bosnić Ognjenović“ objavila je konkurs za novinarsku nagradu „Biljana Bosnić Ognjenović“ za najbolje napisan putopis o destinaciji u Republici Srbiji.

 • Herceg Novi poklanja letovanja za celu porodicu

  29.05.2020.

  Prošle nedelje su vlasti Crne Gore otvorile granice za građane sedam država, ali Srbija se ne nalazi među njima. A onda smo od gradskih vlasti Herceg Novog i Budve čuli kako su Srbi dobrodošli.

 • Iskusite divlju i netaknutu prirodu Golije

  28.05.2020.

  Prelepa planina Golija, najviša u jugozapadnoj Srbiji, sa vrhom Jankov kamen na 1.833 metra nadmorske visine, dugo je nepravedno bila zapostavljena, međutim, od kako je korona virus zatvorio granice naše zemlje, na padine Golije pristiže sve više ljubitelja netaknute prirode.

 • Air France uveo merenje temperature i nošenje maski

  27.05.2020.

  Francuska avio-kompanija Air France je od 11. maja uvela obaveznu meru zaštite protiv širenja Kovid-19 - svim putnicima će se proveravati temperatura i svi će morati da nose zaštitne maske pre i tokom leta.

 • Da li je bezbedno putovati u Mađarsku: koje su sanitarne mere uveli hotelijeri

  26.05.2020.

  Vest da građani Srbije i Mađarske mogu da prelaze granicu slobodno i bez obaveznog karantina, obradovala je kako građane obe države, tako i ugostitelje i potenicjalne putnike.

 • Ponovo otvoreni aerodromi u Nišu i Beogradu

  22.05.2020.

  Danas su ponovo uspostavljeni komercijalni letovi sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", a od juče je normalizovan rad i beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, nakon dva meseca od kako su bili zatvoreni zbog rizika od širenja pandemije korona virusa.

 • Na Zlatiboru se sutra otvara kaubojski grad El Paso City

  14.05.2020.

  Sutra će na Zlatiboru otvoriti svoja vrata za posetioce tematski park El Paso City, napravljen po uzoru na kaubojski grad, koji je smešten na svega 14 km od centra Zlatibora, javlja eKapija.

 • Pravo je vreme da posetite neku od srpskih prašuma

  06.05.2020.

  Kada se pomene prašuma prvo na šta bi svako pomislio sigurno su centralna Afrika, Amazon ili Indija. Međutim i Srbija ima drevne šume, iako se znatno razlikuju od tropskih, jer su mnogo manje, a umesto velikih rečnih slivova naše presecaju brzi i bistri potoci i prelepi vodopadi.

 • Umesto uplaćenih aranžmana povraćaj novca ili vaučeri

  29.04.2020.

  Vlada Srbije je usvojila uredbu po kojoj će svima koji zbog virusne pandemije nisu mogli da putuju, a već su ranije uplatili turistički aranžman, novac biti vraćen ili će im biti dati vaučeri, odnosno potvrde o zameni aranžmana.

 • Zaposleni u KLM-u osnovali projekat za pomoć građanima Holandije

  27.04.2020.

  U trenutku kada je nebo prazno, svet avijacije gotovo zamrznut, a većina aerodroma zatvorena, nekolicina zaposlenih u holandskoj avio-kompaniji KLM došla je na ideju da svoje vreme, znanje i entuzijazam ponudi kao ruku pomoći svom narodu.

 • Sve divote Specijalnog rezervata prirode Uvac

  24.04.2020.

  Turistička organizacija Srbije je Specijalni rezervat prirode Uvac uvrstila u top šest destinacija za pobornike aktivnog odmora, ali i kampere željne mira u krugu svoje porodice. Uvac teče između Zlatibora i Zlatara, a poznat je po jedinstvenim meandrima, tri veštačka jezera, beloglavim supovima i nepristupačnom kanjonu duž kog su građeni pravoslavni manastiri.

 • Stiže još 400.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji!

  21.04.2020.

  Vlada Srbije će izdvojiti dve milijarde dinara za emitovanje još 400.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji, a prema planu, osim destinacija poput banja i planina, vaučeri će sada moći da se koriste i za boravak u Beogradu i Novom Sadu, najavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 • Nakon 30 godina ponovo vide Himalaje

  18.04.2020.

  Po prvi put nakon gotovo 30 godina stanovnici severne indijske države Pandžab ponovo mogu da vide Himalaje, najviši planinski lanac na svetu, udaljen svega oko 160 kilometara od Džalandara, grada sa oko 900.000 stanovnika.

 • Šta se dešava sa nagradnim programima za česte putnike?

  16.04.2020.

  Pre pandemije Covid-19 svet putovanja je izgledao drugačije.

 • Er Frans KLM traži od Francuske veću pomoć

  13.04.2020.

  Francusko-holandski avio-prevoznik Er Frans KLM zatražio je od francuske države nekoliko milijardi evra hitne finansijske pomoći, istovremeno dok je sa bankama u pregovorima o kreditnom paketu za koji bi garantovale i Francuska i Holandija.

 • Kako da za vreme pandemije virtuelno obiđete Grčku?

  07.04.2020.

  Ogroman deo globalne populacije zatvoren u svoje domove praktikuje društveno distanciranje kako bi usporili širenje COVID-19.

 • Put oko sveta na radio talasima

  31.03.2020.

  Teleporter nije više jedini koji vas u trenu može odvesti I do najudaljenijih tačaka na planeti. Dobili smo ozbiljnu konkurenciju, a put oko sveta nikada nije bio jednostavniji zahvaljujući aplikaciji i internet stranici Radio garden.

 • Najlepše “oko” Dalmacije, duboko 115 metara

  31.03.2020.

  U juznom delu Hrvatske, kroz Splitsko-Dalmatinsku županiju, odnosno Kninsku krajinu, teče prelepa reka Cetina na svom putu do Jadranskog mora. Iako zaista predstavlja pravi kraški biser, najlepše kod ove reke zapravo je njen izvor u obliku levka nepregledne dubine.

 • Šta nam poručuje direktor avio-kompanije KLM

  31.03.2020.

  Pandemija koronavirusa, pored posledica po zdravlje ljudi, ostavlja i značajne posledice po svetsku ekonomiju. Avio-industrija se nalazi u nezapamćenoj krizi, a na žalost, izlaz se ne nazire. e izlaz

 • Najlepši prirodni bazen na svetu

  30.03.2020.

  Duž južne obale samoanskog vulkanskog ostrva Upolu pruža se okeanski rov u kojem se sudaraju tektonske ploče isterujući pod pritiskom magmu na površinu, pa usijana lava u ovom području stalno pravi nova ostrva i potapa stara, formirajući fantastične geološke tvorevine.

 • Bajkoviti gradić Kohem - zaostavština davnih vremena

  29.03.2020.

  Nemački gradić Kohem u dolini reke Mozel, sa neo-gotičkim carskim dvorcem i okružen nepreglednim vinogradima, izgleda kao da je ostao zamrznut u istoriji i predstavlja pravu zaostavštinu davnih bajkovitih vremena.

 • Portugalski gradovi koje obavezno treba videti

  28.03.2020.

  Putnici koji idu u Portugal obično stižu u Porto i Lisabon, zaista fantastične gradove. Međutim, u ovoj divnoj zemlji postoji još sijaset gradova koje bi obavezno trebalo obići i doživeti njihovu lepotu i raskoš bremenitu istorijom.

 • Luksuzni švajcarski hotel nudi izolaciju i testiranje na virus

  27.03.2020.

  Luksuzni švajcarski hotel ponudio je svojim gostima ekskluzivan paket aranžman nazvan COVID-19, sa uslugom koja obuhvata: boravak u luksuznom apartmanu, lekara specijalistu, ličnog kuvara, dostavu hrane, minimalan kontakt sa drugim gostima i osobljem i testiranje na korona virus.

 • Er Srbija pripremila specijalne vaučere za otkazane letove

  26.03.2020.

  Avio-kompanija Er Srbija je kreirala specijalni vaučer, u želji da pomogne klijentima čiji su letovi otkazani zbog promena u saobraćaju usled pandemije korona virusa, a koji nisu sigurni u izbor termina narednog putovanja.

 • Očaravajuća egzotika poznatih afričkih plaža

  25.03.2020.

  Sa jenjavanjem pandemije izazvane korona virusom, steći će se uslovi za vraćanje života u normalu, pa tako i putničkog saobraćaja i turizma uopšte. Svima onima kojima će teško pasti višemesečna izolacija preporučujemo da na vreme krenu da planiraju svoje prvo sledeće putovanje. I što da ne, baš na afričku obalu indijskog okeana.

 • Er Srbija i Viz er nastavljaju sa letovima od 13. aprila

  24.03.2020.

  Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija i mađarski niskotarifni avio-prevoznik Viz er odredili su 13. april za okvirni datum kada bi mogli da nastave sa letovima sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", javlja portal Exyuaviation.

 • Kanjon Rosomače - izazov za prave avanturiste

  23.03.2020.

  Kanjon reke Rosomače, koja se nalazi u istočnoj Srbiji, u blizini sela Slavinja na Staroj planini, nazivaju još i Rosomački lonci, zbog mnogobrojnih virova koji ispunjavaju rečni tok na njegovom putu kroz potpuno vertikalan usek u steni.

 • Svetska "prestonica ružnoće" u borbi za unutrašnju lepotu

  22.03.2020.

  U vremenu kada Italijom hara epidemija korona virusa zbog koje na stotine ljudi svakoga dana gubi život, možda bi trebalo da se podsetimo na neka bolja i vedrija vremena, kao i na činjenicu koliko je ova divna zemlja zapravo prelepa i zanimljiva.

 • Najlepši cvetni park u zemlji lala

  21.03.2020.

  Siže nam proleće, najlepše godišnje doba, a sa njim i cvetanje biljaka, zbog kojih se sva priroda pretvara u veliki šareni vrt. Jedan takav atraktivni vrt, koji je među najlepšima na svetu, jeste botanička bašta Keukenhof u Holandiji, internacionalni park cveća koji datira iz 1949. godine.

 • Skijalište Kopaonik se zatvara u nedelju

  20.03.2020.

  Iako na skijaškim stazama ima dovoljno snega, skijalište na Kopaniku se zatvara od nedelje 22. marta, pre uobičajenog roka, a u skladu sa merama Vlade Srbije u vanrednom stanju. Odluka Skijališta Srbije takođe će se odnositi i na skijaške centre Stara planina i Tornik na Zlatiboru.

 • Na prodaju “praistorijski” rizort Pjera Kardena

  19.03.2020.

  Posed slavnog italijanskog dizajnera sa francuskom adresom Pjera Kardena (Pierre Cardin), poznat kao Bubble Palace, trenutno je najskuplje imanje koje je na prodaju u Evropi, a cena mu iznosi oko 360 miliona eura.

 • PRIORITET U AVIO-SAOBRAĆAJU JE KAKO DA LJUDE VRATE KUĆAMA

  19.03.2020.

  Zbog pandemije koronavirusa, mnogo je ljudi koji pokušavaju da se iz svih delova sveta vrate svojim kućama. Kontakt centri avio-kompanija su sada preplavljeni pitanjima i otežano rade.

 • Zabranjen ulazak u Evropsku uniju

  18.03.2020.

  Kako bi suzbili širenje epidemije novog korona virusa, čelnici 27 zemalja članica Evropske unije izglasali su meru privremene zabrane ulaska u Uniju na 30 dana, koliko će biti ograničena sva putovanja koja nisu od suštinske važnosti.

 • Evropski mostovi kakve niste mogli ni da zamislite

  17.03.2020.

  U nacionalnom parku u Saksonskoj Švajcarskoj, nedaleko od Ratena i Drezdena, nad rekom Labom se nadvija fantastičan most Bastei, okružen zadivljujućim stenama koje su oblikovali vetar i voda tokom hiljada godina, a koje se uzdižu i do trista metara u visinu.

 • Kriza u avio-industriji: Air France i KLM preduzimaju vanredne mere

  16.03.2020.

  Avio-kompanije Air France i KLM primorane su da preduzmu drastične mere zbog pandemije koronavirusa.

 • Proglešeno vanredno stanje, Srbija zatvorila granice

  16.03.2020.

  Zbog epidemije korona virusa predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je proglasio vanredno stanje na teritoriji cele zemlje. Vanredno stanje je odmah stupilo na snagu, budući da je u Srbiji registrovano 48 obolelih, a dve osobe su u teškom stanju.

 • Otrovna tropska šuma duginih boja

  15.03.2020.

  U prirodi postoje čuda i prozori zbog kojih vredi otići i na drugi kraj sveta, a jedan takav neobičan fenomen, kojem ne možete a da se ne divite, jeste i šuma eukaliptusa koja će vas opčiniti, ali od koje se treba i paziti jer je otrovna.

 • Prolećni aranžmani otkazani, agencije ne vraćaju novac!

  14.03.2020.

  Zbog opasnosti od širenja epidemije korona virusa gotovo svi turistički aranžmani rezervisani za proleće su otkazani, a po svemu sudeći na odmor će teško otići i svi oni koji su to planirali da učine u maju, pa čak i u junu.

 • Air France nastavlja da leti za Sjedinjene Američke Države

  13.03.2020.

  Počev od sutra, 14. marta 2020, avio-kompanija Air France svoje letove ka Sjedinjenim Američkim Državama prilagođava ograničenjima koja je najavio predsednik SAD-a, Donald Tramp, kao i Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD-a (DHS).

 • Iskoristite kraj zime za odmor u austrijskom ski-centru Nasfeld

  13.03.2020.

  Nasfeld je najmodernije i najveće skijalište u Koruškoj regiji u Austtriji, na samoj granici sa Italijom, smešteno na području koje se prostire od 1.300 do 2.000 metara nadmorske visine, sa odličnim žičarama i stazama, kao i smeštajnim kapacitetima.

 • Kraljevački aerodrom privremeno obustavlja letove

  13.03.2020.

  Letovi na svim međunarodnim avio-linijama kraljevačkog Aerodroma "Morava" od juče su privremeno obustavljeni, budući da je zatvoren i granični prelaz u ovoj vazdušnoj luci.

 • Neverovatna palata Kvinta de Regalerija

  12.03.2020.

  Velika kulturna vrednost prostorne celine portugalskog grada Sintre, ili kako ga još nazivaju “Grada dvoraca”, uvrstila ga je na Uneskovu listu zaštićene svetske baštine, posebne i jer se tu nalazi jedna od najfascinantnijih palata ikada sagrađenih u ljudskoj istoriji.

 • Zbog epidemije Er Srbija objavila spisak otkazanih letova

  11.03.2020.

  U skladu sa odlukom u Vlade Srbije, nacionalna avio-kompanija Er Srbija će otkazati dolazak u našu zemlju stranim državljanima koji stižu iz zemalja i područja zahvaćenih epidemijom novog korona virusa, a to su Italija, Kina, Južna Koreja, Švajcarska i Iran.

 • Ostrvo koje je Apolon stvorio da bi spasio Argonaute

  10.03.2020.

  Severno od Krita, u arhipelagu Kikladi, nalazi se ostrvo Anafi, daleko manje poznato i posećeno od Santorinija, ali zato pravo, autentično grčko ostrvo, idealno za sve one koji ne vole da se zadržavaju samo na jednom mestu, već uživaju u interesantnim izletima.

 • AVIO-KOMPANIJE AIR FRANCE I KLM PONUDILE BESPLATNE PROMENE REZERVACIJA KARATA

  09.03.2020.

  S obzirom na sve veću neizvesnost putovanja koju je prouzrokovala epidemija koronavirusa, avio-kompanije Air France i KLM ponudile su svojim putnicima mogućnost besplatne promene rezervacija karata.

 • U Stopića pećini urađene dodatne staze za posetioce

  09.03.2020.

  U novoj sezoni Stopića pećina će dočekati posetioce još lepša i bogatija za novih 50 metara staza, sređenih i dostupnih za turističke obilaske, čime je omogućen pristup do 17 bigrenih kada dubokih od dva do 7,5 metara.

 • Luksuzni hotel u industrijskom kompleksu nekadašnje Zastave

  08.03.2020.

  Već više od godinu dana Kragujevac krasi luksuzni hotel Industrial 1853, spolja nalik na staru fabrku, a smešten u zgradi od crvene cigle koja je, kao centar administracije, bila deo kompleksa nekadašnje Zastave.

 • Dečije skijalište na Goču će ponovo imati ski-lift!

  07.03.2020.

  Dečije odmaralište "Goč", uskoro će početi sa montiranjem novog modernog ski-lifta, dužine 300 metara, za šta je Ministarstvo za sport izdvojilo 15 miliona dinara, a grad Kraljevo 20 miliona, najavljuje direktor odmarališta Ivan Milić.

 • Letove iz Srbije za Italiju neki otkazuju, a neki ne

  07.03.2020.

  Aerodromi Srbije su saopštili da su zbog epidemije koronavirusa u Italiji otkazani letovi niskotarifne avio-kompanije Rajaner na liniji Niš-Bergamo-Niš, koji su bili zakazani za 21. i 28. mart, kao i za 4. april.

 • Spremite se za nezaboravno letovanje na Sardiniji

  06.03.2020.

  Sada je pravo vreme da rezervišete letnji aranžman, a jedan predlog koji će vas poslati na nezaboravan put bila bi poseta Sardiniji, prelepom mediteranskom ostrvu nadomak italijanske, francuske i španske obale, sa fantastičnom prirodom, bogatom kulturom i istorijom koja seže više hiljada godina u prošlost.

 • Požurite na Red Bull Homerun na Kopaoniku!

  05.03.2020.

  Nakon 7 godina pauze, Red Bull prekosutra, 7. marta, ponovo organizuje zabavnu spust trku Homerun na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, koja će na ski stazi 4b tradicionalno okupiti mnogobrojne skijaše i snoubordere.

 • Neobične piramide na obalama gornjeg Nila

  04.03.2020.

  Ukoliko se krećete uzvodno, jedno od najlepših putovanja na koje se možete zaputiti u svom životu, krstarenje Nilom, odvešće vas preko granice sve do Sudana, zemlje drevnih kraljeva koji su sahranjivani u naročitim piramidama, drugačijim u odnosu na egipatske, ali svakako fantastičnim i vrednim divljenja.

 • Kineska crvena močvara jedinstvena na svetu

  03.03.2020.

  U Lijaoning na severoistoku Kine svake jeseni pristiže veliki broj turista kako bi na ušće reke Šuangtaizi bar na kratko uživali u nestvarnom prizoru crvene močvare, jedinstvene u svetu, kako po svojoj neobičnosti, tako i po izuzetnoj lepoti.

 • Skijajte u društvu svetskog džet-seta

  02.03.2020.

  Još jedan evropski elitni ski centar, Madona di Kampiljo (Madonna di Campiglio), nalazi se na italijanskoj strani Alpa i svake godine okuplja pripadnike svetskog džet-seta i sve one koji vole da budu viđeni, ali i iskusne ljubitelje skijanja, budući da se tu organizuju poznata takmičenja, poput trke za Svetski kup u slalomu i veleslalomu.

 • Najegzotičnija grčka plaža se nalazi na Sitoniji

  01.03.2020.

  Grčka je i na upravo završenom Sajmu turizma u Beogradu ponovo bila najtraženija letnja destinacija, što znači da će i ove godine biti gužve tokom letnjeg odmora. Ipak, u ovoj divnoj zemlji sa bezbroj plaža uvek se može naći po koje mesto gde nećete čuti srpski jezik i gde ćete naići na skrivenu plažu iz snova na kojoj nema mnogo posetilaca.

 • Berlinski sajam turizma otkazan zbog epidemije

  01.03.2020.

  Ovogodišnji Međunarodni sajam turizma u Berlinu, na kojem je od 4. do 8. marta trebalo da se okupi oko 10.000 izlagača, otkazan je zbog epidemije novog korona virusa, saopštili su organizatori te manifestacije.

 • Praistorijski medved iz pećine kod Aranđelovca

  29.02.2020.

  Nedaleko od Bukovičke banje, na ulazu u Aranđelovac, nalazi se Risovačka pećina, jedan od najznačajnijih paleontološki, arheološki i speleološki lokalitet o kojem piše i Nacionalna Geografija.

 • Nema vraćanja para ako otkažete putovanje, a nema realne opasnosti!

  28.02.2020.

  Na osnovu preporuke italijanske vlade, srpske turističke agencije su otkazale sve aranžmane za severni deo Italije u naredne dve nedelje. Međutim, javio se novi problem, jer neki putnici otkazuju putovanja ne zbog realne opasnosti, već iz straha, javlja b92.

 • Švajcarsko skijalište omiljeno kod svetskog džet-seta

  27.02.2020.

  Evropski i svetski džet-set najradije na zimovanje odlazi u modensko švajcarsko skijalište Sent Moric, koje svojom raznolikom i luksuznom ponudom zimskih aktivnosti svake godine privlači veliki broj turista dubljeg džepa.

 • Rezervišite na vreme letovanje na fantastičnom Rodosu

  26.02.2020.

  Zima je pravo vreme da planirate svoj odmor iz snova na nekoj od svetski poznatih destinacija, a rezervisanje aranžmana za naredno leto naročito se isplati vreme Sajma turizma jer su tada cene najniže. Stoga na vreme iskoristite dobru priliku i odlučite se za odmor na Rodosu, prelepom grčkom ostrvu sa divnim plažama i toplim morem.

 • Prekida se karneval u Veneciji zbog korona virusa

  25.02.2020.

  Vlasti u Italiji su saopštile da će čuveni karneval u Veneciji ove godine biti završen dva dana ranije kako bi se sprečilo širenje novog korona virusa, s obzirom na to da je broj zaraženih u ovoj zemlji porastao na ukupno 133.

 • Počelo prijavljivanje za još 60.000 turističkih vaučera

  25.02.2020.

  Nastavlja se akcija dodele turističkih vaučera za odmor u Srbiji, pa svi zainteresovani građani koji od početka godine nisu stigli da se prijave za ovu vrstu subvencije, sada mogu da iskoriste drugu šansu i podnesu prijavu u svim poslovnicama Pošte širom zemlje.

 • U planinskom centru na Jastrepcu sve više gostiju

  24.02.2020.

  Bajkoviti pejzaž planine Jastrebac, udaljene samo dvadesetak kilometara od Kruševca, mir i tišina prelepe Jastrebačke šume i jeleni koji tu dolaze na hranilište, idilična je slika koja iz godine u godinu privlači sve više turista u ovaj planinski centar.

 • Vatreni vodopad Nacionalnog parka Josemiti

  23.02.2020.

  Svakoga februara na hiljade posetilaca se okupi u američkom Nacionalnom parku Josemiti u Kaliforniji, u planinama Sijere Nevade, kako bi posmatrali događaj koji oduzima dah, neobičan prirodni fenomenu nazvan vatreni vodopad Horsetail.

 • Najčudnija mesta na svetu na kojima se može prenoćiti

  22.02.2020.

  Savremenim turistima, a pogotovo mladima, više nije zanimljivo da borave u ekskluzivnom hotelu uz ol inkluziv uslugu i ljubazno osoblje. Mnogi svetski putnici već su se zasitili svega toga, te je ugostiteljima potrebno da stalno osmišljavaju nove interesantne i neuobičajene ponude, kakve niko drugi nema.

 • Vrhunski zimski doživljaj u vodećem evropskom ski centru

  21.02.2020.

  Jedan od najlepših francuskih gradića, smešten u dolini reke Isere u visokim u Alpima, Val d’Isere je za mnoge vodeći evropski skijaški centar, mesto odlične zabave i provoda i pravi raj za skijaše, sa 300 km ski staza, od čega 130 kategorizovanih, i 90 savremenih ski liftova.

 • Najlepša kritska letovališta spremno čekaju na vas

  20.02.2020.

  Blaga zima kakvu imamo ove godine savršen je povod da se u okviru jeftinijeg aranžmana van sezone otputuje na neku interesantnu destinaciju koja i ne mora biti na drugoj strani planete. Idealan predlog za odlazak na jedan takav odmor bila bi letovališta na grčkom ostrvu Krit, sa povoljnim hotelskim smeštajem koji srpski turisti ocenjuju kao odličan.

 • Na ovogodišnjem Sajmu turizma popusti i do 50 posto

  19.02.2020.

  Pod sloganom "Put pod noge", u Beogradu se od sutra do 23. februara održava 42. Međunarodni sajam turizma, na kojem će se predstaviti oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja, uz najavu sajamskih popusta i do 50 posto.

 • Rezervišite na vreme smeštaj u Star Wars hotelu

  18.02.2020.

  Američka kompanija Dizni će od ove godine početi da prima rezervacije za boravak u hotelu Star Wars: Galactic Starcruiser, namenjenom pasioniranim ljubiteljima ove kultne naučnofantastične filmske franšize.

 • Divčibare postale veoma popularna turistička destinacija

  17.02.2020.

  Planinski centar na Divčibirama dočekao je ovu zimsku sezonu sa više ugostiteljskih kapaciteta i sa novim zabavnim sadržajima, što je, uz već od davnina poznato blagotvorno dejstvo tamošnjeg vazduha, dovelo do naglog porasta interesovanja gostiju za ovu destinaciju.

 • Pravo je vreme da posetite Lisabon

  16.02.2020.

  Prestonica Portugalije, Lisabon, fantastična je evropska metropola koja na sve strane odiše kulturom i umetnošću, prepuna prelepih drevnih zdanja, ali i modernih građevina, kolevka Fado muzike i matična luka iz koje su čuveni moreplovci kretali u osvajanje još neotkrivenih dalekih zemalja.

 • Zimovanje iz snova u najvećem austrijskom skijalištu Ski Arlberg

  15.02.2020.

  Ski Arlberg je najveće povezano skijalište u Austriji, koje obuhvata područja sela Lech, Oberlech, Zurs, Zug, Stuben, St. Christoph, St. Anton, Stubenbach i Varth. Arlberg Istok i Arlberg Zapad raspolažu sa 305 km uređenih staza i 200 km dubokih snežnih padina, a povezuje ih sistem od 88 žičara, ili 15 vazdušnih tramvaja, 45 sedešnica i 28 vučnih liftova.

 • Počinje Praznik mimoze u Herceg Novom

  14.02.2020.

  Dok neki danas slave Dan zaljubljenih, neki Svetog Trifuna, u Herceg Novom počinje 51. Praznik mimoze.

 • Prelepa evropska državica jedna od najneposećenijih na svetu

  14.02.2020.

  Divna mala država San Marino, za koju bi oni koji ne žive u Evropi lako mogli pomisliti da je tek samo omanji grad, i pored sve svoje lepote tokom godine privuče toliko malo turista da je jedna od najmanje posećenih zemalja na svetu.

 • Ostajete u Beogradu za Dan zaljubljenih? Imamo ideju za lepo veče

  13.02.2020.

  Iako bi najbolje bilo da vašu srećniju polovinu (srećniju, jer je sa vama) odvedete negde van grada za Dan zaljubljenih, ni ostanak u Beogradu nije tako loš. Malo mašte, malo dobre organizacije, koji super predlog i eto sjajne večeri za oboje.

 • Červenia - italijanski ski centar u kom se skija cele godine

  13.02.2020.

  Červinia je ski centar u italijanskim Alpima, smešten podno vrha Matterhorn, na 2.050 metara nadmorske visine, sa lepo uređenim stazama i modernim žičarama, a snega ovde ima dovoljno i na proleće, pa je to vreme možda i najbolje za dolazak.

 • Kampanja grčkog ministarstva „Santorini bez plastike“

  12.02.2020.

  Grčko Ministarstvo turizma najavljuje da će pokrenuti promotivnu medijsku kampanju „Santorini bez plastike“ kako bi pojačalo uticaj na građane i lokalne samouprave da se smanji upotreba plastike širom ove zemlje.

 • Počinje Pršutijada u Mačkatu

  12.02.2020.

  Jubilarni 20. Sajam suvomesnatih proizvoda, “Pršutijada”, ove godine će biti održan u porti crkve Svetog proroka Ilije u Mačkatu od 14. do 16. februara.

 • Osetite atmosferu karnevala u Veneciji

  11.02.2020.

  Pod sloganom "Igra, ljubav i ludorije", ovogodišnji karneval u Veneciji počeo je za vikend festivalskom paradom mnogobrojnih gondola i čamaca i njihovom plovidbom čuvenim kanalima kojima je ispredecan ovaj ostrvski grad.

 • Air Serbia ove godine uvodi još šest novih aviolinija

  11.02.2020.

  Srpska nacionalna aviokompanija Air Serbia uvešće u ovoj godini još šest novh aviolinija ka destinacijama u Evropi i na Bliskom istoku, navodi se u saopštenju kompanije.

 • Noćenje u nekom od "ukletih" dvoraca samo za najhrabrije

  10.02.2020.

  Svuda širom Evrope možete se susresti sa srednjevekovnim zamkovima i dvorcima oko kojih su ispletene jezive krvave priče i legende, zbog čega su pravi mamac za istražitelje paranormalnih pojava i lovce na duhove. Na nekim od tih mesta može se boraviti, čak i prenoćiti...

 • Nema skijanja bez Zermatta i Meterhorna

  09.02.2020.

  U središtu švajcarskih Alpa, na visini od 1.620 metara, nalazi se poznati ski centar Zermat, koji je nekada važio za skriveni raj, a danas, iz godine u godinu, beleži sve veći broj posetilaca. Žičare se na ovom mestu penju sve do 3.400 metara, a liftom se stiže gotovo do samog vrha Meterhorna i 3.899 metara nadmorske visine.

 • Italijanski gradić u kom ćete dobiti potvrdu da “niste normalni"

  08.02.2020.

  U simpatičnom gradiću Gubio, smeštenom u severoistočnoj Umbriji u središnjem delu Italije, zvanično se može dobiti potvrda da ste "ludi", za šta je potrebno da se prođe kroz veoma jednostavnu proceduru.

 • Na skijanje u neki od grčkih planinskih centara!

  07.02.2020.

  Prva pomisao na pominjanje Grčke jesu more i sunce, letovanje i obilasci prelepih gradova, ali je možda manje poznato da u ovoj zemlji postoje i planinski predeli koji su zimi pod snegom. Grčka, naime, ima čak 22 ski-centra, 78 staza za spust i 48 ski-liftova, pa ljubitelje zimskih sportova ništa ne sprečava da prijateljsku nam zemlju posete i sada i sjajno se provedu...

 • Licence za 262 turističke agencije, 215 izbrisano iz Registra

  06.02.2020.

  Turističkim agencijama u Srbiji Agencija za privredne registre (APR) je izdala 262 licence za rad, pošto su uskladile svoje poslovanje sa novim Zakonom o turizmu i Pravilnikom, dok je 215 agencija, kojima su prestale da važe licence, izbrisano iz Registra.

 • Spremite se za 27. Međunarodni sajam lova, ribolova i oružja u Budimpešti

  06.02.2020.

  U Budimpešti će od 13. do 16. februara ove godine biti održano 27. izdanje Međunarodnog sajma lova, ribolova i oružja “FeHoVa”, javlja Agroklub.

 • Rijeka proglašena za Evropsku prestonicu kulture

  05.02.2020.

  Hrvatski grad u Istri, Rijeka, proglašen je za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine, a ova laskava titula proslavljena je već prvih dana februara bogatim kulturnim i zabavnim programom koji se odvijao svuda po ovom divnom primorskom gradu.

 • Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic stupili u vodeće svetsko partnerstvo

  04.02.2020.

  Povećanje konkurentnosti zaoštrava „borbu“ na nebu

 • Maldivi zabranili dolazak turista iz Kine

  04.02.2020.

  Prelepa egzotična ostrvska zemlja Maldivi je zbog rizika od širenja koronavirusa zabranila dolazak turista iz Kine, a ova restriktivna mera odnosi se i na sve one koji su na svom putu prošli kroz Kinu, pojasnio je ministar turizma Maldiva Ali Vaheda.

 • Zimovanje u najvišem ski centru Evrope

  03.02.2020.

  Ski-centar Val Torens važi za najprestižnije zimovalište u Francuskoj, koje spaja najbolje skijanje sa najboljim provodom. Nalazi se u prirodnoj uvali koja je otvorena i osunčana, na nadmorskoj visini od 2.300 metara, što ga čini najvišim u Evropi.

 • Planinka kupila Kuršumlijsku banju, počinje rekonstrukcija

  02.02.2020.

  Kupovinom Hotela Žubor, površine oko 16.000 kvadratnih metara, i pratećih objekata na još 95.902 kvadrata, za nešto više od 1.416.000 evra, kompleks Kuršumlijske banje zvanično je prešao u vlasništvo kuršumlijskog preduzeća Planinka.

 • Dodatni letovi Er Srbije za Istanbul

  01.02.2020.

  Er Srbija će zbog izuzetno velikog interesovanja putnika početkom letnje sezone povećati broj letova između Beograda i Istanbula, kojih će biti ukupno sedam nedeljno, saopštio je srpski avio-prevoznik.

 • Zaputite se na fantastičan izlet do Sicilije

  31.01.2020.

  Divni mediteranski grad Palermo, prestonica italijanskog ostrva Sicilija, na autentičan način spaja rimske katedrale u kojima su grobovi normanskih kraljeva i nemačkih imperatora i barokne crkve i palate sa arapskim kupolama i mističnim vizantijskim mozaicima.

 • I Air France obustavlja letove za Kinu do 9. februara

  31.01.2020.

  U skladu sa najnovijim razvojem situacije povodom epidemije koronavirusa avio-kompanija Air France donela je odluku da do 9. februara 2020. godine otkaže sve svoje letove za kopnenu Kinu.

 • Kicbil vas poziva na neponovljiv ski doživljaj!

  30.01.2020.

  Srednjovekovni stari grad i istoimeni ski-centar u austrijskoj pokrajini Tirol, Kitzbuhel (Kicbil), na 760 m nadmorske visine, jedan je od najlepših gradića u Alpima, koji odlikuju prelepa tirolska arhitektura, živopisno obojene fasade i uske centralne ulice, zatvorene za saobraćaj.

 • Šareni španski gradić na obali Biskajskog zaliva

  29.01.2020.

  Jedna od omiljenih letnjih turističkih destinacija u Mediteranu svakako je Španija. Kada se planira put u ovu zemlju, prvenstveno se razmišlja o njenoj južnoj obali i prelepim ostrvima, međutim, i na severu ove zemlje ima sijaset divnih mesta koja su pravi neotkriveni dragulji.

 • Air France predstavio novi salon na aerodromu Pariz-Orli

  28.01.2020.

  16. januara 2020. avio-kompanija Air France predstavila je svoj novi salon namenjen putnicima biznis klase i članovima Flying Blue lojalti programa sa statusom Elite Plus.

 • Da li ste razmislili o odlasku u Grčku na skijanje?

  28.01.2020.

  Prva pomisao na spominjanje Grčke svakako su more i sunce, letovanje i obilasci prelepih gradova, ali je možda manje poznato da u ovoj zemlji postoje i predeli koji zimi podsećaju na Alpe. Grčka, naime, ima čak 22 ski-centra, 78 staza za spust i 48 ski-liftova, pa ljubitelje zimskih sportova ništa ne sprečava da nama blisku zemlju posete i sada i sjajno se provedu...

 • Beogradski sajam turizma - najveći turistički događaj u regionu jugoistočne Evrope

  27.01.2020.

  Međunarodni beogradski sajam turizma najveća je turistička manifestacija u zemlji i regionu jugoistočne Evrope. Ove godine sajam će se održati po 42. put uz prateće manifestacije: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca-oprema i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju”.

 • Sas Fe u švajcarskim Alpima- raj za skijaše i bordere

  26.01.2020.

  Selo Sas Fe (Saas-Fee) u podnožju planine Dom u švajcarskim Alpima okružuje trinaest planinskih vrhova iznad 4.000 metara nadmorske visine. „Švajcarski biser“, kako ga zovu, smešten je u blizini veličanstvenih glečera Dom i Allalinhorn, na kojima se može skijati preko cele godine.

 • Pravo vreme za krstarenje dolinom drevnih kraljeva

  26.01.2020.

  Period od septembra do aprila idealno je vreme za odlazak na krstarenje Nilom. U ovo doba godine temperatura u Egiptu je najniža, dani su znatno kraći, nema velikih vrućina, a noći su na reci prilično sveže, te je sada pravi momenat za upuštanje u avanturu kakva je plovidba najdužom svetskom rekom.

 • Osetite sve lepote i ukuse Jamajke

  24.01.2020.

  Prelepa karipska država-ostrvo Jamajka dobro je poznata po svojim plažama sa belim peskom, divnim plavim okeanom i odličnim mestima za provod i zabavu. Međutim, ova tropska destinacija je poznata i po svojoj bogatoj i aromatičnoj kuhinji koja uključuje piletinu na žaru i svinjetinu sa biberom i povrćem.

 • Banja u Gornjoj Trepči na listi najboljih u Istočnoj Evropi

  23.01.2020.

  Na listi top 10 destinacija za spa-odmor u Istočnoj Evropi britanskog dnevnog lista "Gardijana" našla se i Atomska banja u Gornjoj Trepči, a osnovni kriterijum pri odabiru najboljih lečilišta bio je odnos cene i kvaliteta usluge.

 • Italijanski Alpi i skijalište Paso del Tonale čekaju na vas

  22.01.2020.

  Paso del Tonale ili Prelaz Tonale je visoki planinski prevoj i popularno skijalište u Ratijskim Alpima na severu Italije, na granici Lombardije i Trentina, a nedaleko od mesta Ponte di Lenjo, u podnožju planine, iz kojeg se do skijališta stiže gondolom.

 • Ako volite sneg i skijanje, vaša sledeća destinacija treba da je Heiligenblut

  21.01.2020.

  Srbija se u većim gradovima i nižim predelima još nije zabelela. A kada će i da li će, ne znamo. Pri tom naše planinske lepotice obaraju rekorde u gužvi na stazama (oko novogodišnjih praznika na Kopaoniku je skijalo čak 9000 ljudi u danu). Umesto da gubite vreme proveravajući svako malo vremensku prognozu, predlažemo vam da pođete sa nama tamo gde snega ima i u proleće. Vodimo vas u Alpe, do Grosgloknera (Grossglockner) “krova Austrije” i čudesnog mestašca Hejligenblut (Heiligenblut)

 • Kako su kineski seljaci postali slikarski majstori

  21.01.2020.

  Kinesko selo Dafen je sve do 1989. godine bilo sirotinjski zaselak, a danas ima 10.000 stanovnika, od kojih su stotine postali vrsni slikari koji godišnje proizvodu na stotine hiljada kopija ulja na platnu čuvenih zapadnih majstora.

 • Zlatarsko skijalište doživljava puni procvat

  20.01.2020.

  Planina Zlatar se kao turistička lokacija definitivno vratila u sam vrh domaćih zimskih destinacija. Do pre neku godinu devastirano skijalište sada ponovo doživljava svoj puni procvat, a zimska sezona je u punom jeku.

 • Nesvakidašnje zimovanje na najvišem vrhu Havaja

  19.01.2020.

  Zimsko vreme je pravo vreme za zimovanje na Havajima! Iako ovako nešto zvuči čudno, beskrajno morsko plavetnilo, prelepe plaže i koktel barovi, savršena su osnova za nesvakidašnju “zimsku” avanturu usred tropskog raja.

 • Grad na obroncima Himalaja, okupan svetlošću lotosa

  18.01.2020.

  Nepal je najpoznatija svetska planinarska destinacija, zemlja smeštena između snežnih vrhova Himalaja i vrelih indijskih ravnica, poznata po praiskonskim tibetanskim manastirima i plemenu profesionalnih planinskih vodiča Šerpasa.

 • Za subvencije u turizmu u 2020. spremno 875 miliona dinara

  17.01.2020.

  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je raspisalo konkurs za dodelu subvencija namenjenih za finansiranje projekata razvoja turizma u 2020. godini, za šta je izdvojeno 875 miliona dinara, od čega 750 miliona za turističku infrastrukturu.

 • Plivanje za Časni krst u Ohridu

  17.01.2020.

  Pravoslavni vernici 19. januara slave Bogojavljanje, jedan od najvećih hrišćanskih praznika. Prema verovanju, na taj dan je Jovan Krstitelj u reci Jordan krstio Isusa Hrista, a Bog se javio u vidu goluba i objavio Hrista kao svog sina. Na Bogojavljanje se vernici pozdravljaju rečima „Hristos se javi”, a otpozdravljaju sa „Vaistinu se javi”.

 • Karneval u Buenos Ajresu

  17.01.2020.

  Karneval u Riju je svakako najpoznatiji na svetu, međutim, da li ste znali da gotovo svi gradovi Južne Amerike imaju svoje karnevale? Kao i svake godine u februaru, i u Buenos Ajresu se održava karneval. Iako manje poznat od svog brazilskog parnjaka, ovaj karneval nije ništa manje dobar „izgovor“ da posetite Buenos Ajres. Naprotiv…

 • Tokom prazničnih dana na Zlatiboru boravilo 30.000 gostiju

  16.01.2020.

  Na Zlatiboru je tokom proteklih praznika dnevno boravilo oko 30.000 gostiju, a prema nezvaničnim procenama popunjenosti kapaciteta, za novogodišnju noć na najpopularnijoj srpskoj planini bilo je čak 50.000 turista.

 • Dodatni letovi Er Srbije od Beograda do Praga, Bukurešta, Skoplja i Tirane

  16.01.2020.

  Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavljuje da će tokom naredne letnje sezone povećati broj letova od Beograda do Praga, Bukurešta, Skoplja i Tirane.

 • Gradovi sa više stranaca nego lokalnih žitelja

  15.01.2020.

  Mnoge svetske metropole i destinacije nalaze se u današnje vreme u silnim problemima koje stvara prekomeran broj turista, a ova pojava je ponegde toliko uzela maha da broj gostiju i po više puta premašuje broj stanovnika.

 • Majrhofen vas poziva na vrhunski zimski provod

  14.01.2020.

  Majrohofen je omanji gradić i poznato skijalište u srcu Zilertal doline, koje će vam ponuditi sve ono što pravi ljubitelj skijanja može poželeti, od jedne od najopsanijih crnih staza u Austriji i 117 km uređenih staza, do desetak kilometara udaljenog Hintertuks glečera koji se nalazi na 3.250 metara nadmorske visine...

 • Divovska granitna stena do čijeg vrha vodi 650 stepenika

  13.01.2020.

  Divovsku monolitnu granitnu stenu u Kolumbiji, koja se nalazi na granici dva grada, ponekad nazivaju „Kamen El Penol“, a nekad „Stena Guatape“, zavisno iz kojeg ste se od ova dva grada zaputili ka njoj.

 • Najmanje posećene egzotične destinacije na svetu

  12.01.2020.

  Na svetu ima sijaset prelepih egzotičnih mesta koja nisu ni po čemu neprivlačna, a doslovno su jedva posećena. Na njihovim divnim plažama nema gužve, voda je prozirno bistra i čista, a priroda očaravajuća. Njihov glavni problem uglavnom je udaljenost, zbog čega ih godišnje poseti svega par hiljada gostiju.

 • Najpopularnije francusko skijalište i jedno od najboljih u Evropi

  11.01.2020.

  U podnožju alpskog masiva Mon Blan nalazi se Šamoni, najpopularnije francusko skijalište i jedan od najznačajnijih planinarskih centara na svetu, opasan planinskim vrhovima od kojih najviši seže do 4.810 metara nadmorske visine.

 • Lufthansa grupa pojačava letove do Beograda iz Beča, Ciriha i Štutgarta

  11.01.2020.

  Članice Lufthansa grupe planiraju da od ovog leta prošire svoje poslovanje u Beogradu, kako bi ojačale svoju poziciju na srpskom tržištu i adekvatno odgovorile na sve veću potražnju.

 • Na Kopaoniku proradili ski-staza Krčmar i žičara

  10.01.2020.

  Na Kopaoniku je od Božića počela da radi šestosedna žičara Krčmar i njena ski-staza 21, javlja Infokop.

 • Kako besplatno obići nacionalne parkove Amerike?

  10.01.2020.

  Servis Nacionalnih parkova SAD svake godine objavi nekoliko datuma kada važi besplatan ulaz za posetioce, pa ukoliko planirate da uskoro putujete u ovu prelepu zemlju, sada vam se ukazuje prilika da vidite njene prirodne lepote i uštedite novac.

 • Pravac u Bramberg Vildkogel na najdužu stazu za sankanje!

  09.01.2020.

  U mestu Bramberg Vildkogel na severozapadu Austrije nalazi se najduža staza za sankanje na svetu, duga nešto više od 14 kilometara, na kojoj prosečna brzina kojom sankaši mogu da se spuštaju iznosi oko 40, a najveća čak 90 kilometara na čas.

 • Pariz iz drugog ugla

  09.01.2020.

  Prema CNN-u u godini za nama Pariz drži visoko šesto mesto na celom svetu po broju posetilaca i beleži preko 19 miliona turista. Ovaj grad je decenijama među najpopularnijim turističkim destinacijama na svetu, pa nije ni čudo da svi mislimo kako nam Pariz nije nikakva nepoznanica. To ne samo da nije tačno, već naprotiv, postoji toliko stvari u Parizu za koje nismo ni čuli.

 • “Viz er" ukuda avio-liniju od Beograda do Liona

  09.01.2020.

  Mađarski niskotarifni avio-prevoznik "Viz er" najavljuje da ukida letove na ruti između Beograda i Liona, javlja “Exyuaviation”.

 • Heceg Novi donosi miris mimoze i atmosferu karnevala u Beograd

  08.01.2020.

  Herceg Novi donosi miris žutog cveta mimoze u Beograd, a ove godine promociju karnevala sa najdužom tradicijom započinje Maskenbalima u Beogradu 10. i 11. januara.

 • PLANIRAJTE NA VREME I PUTUJTE JEFTINIJE

  08.01.2020.

  Počinje Air France-ova Oh Lala deals promocija za putovanja do 30. juna 2020. godine

 • Rodni grad “Malog zmaja” sav u znaku borilačkih veština

  07.01.2020.

  Kineski gard Fošan verovatno je najpoznatiji po čuvenom majstoru borilačkih veština Brusu Liju. Iako je “Mali zmaj”, kako su ga zvali u Holivudu, proveo veoma malo vremena u ovom gradu, njegovu rodnu kuću, u kojoj je sada muzej, danas redovno posečuju mnogobrojni turisti.

 • Tajanstvena pećina - magnet za poklonike paranormalnog

  06.01.2020.

  U planini Pendeli u blizini Atine nalazi se misteriozna pećina Davelis, koji ljudi retko i nerado posećuju zbog raznih praznovernih priča koje su za nju vezane, ali koja zato kao magnet privlači brojne ljubitelje paranormalnog.

 • Zlatar i Zlatibor otvorili skijališta i pozivaju skijaše

  05.01.2020.

  Na Zlataru su tokom novogodišnjih praznika svi kapaciteti bili popunjeni, a mnogo gostiju se odlučilo da produži boravak zbog otvaranja skijališta. Staze u ski-centru Tornik su spremne od vikenda, a posetioce Zlatibora dočekaće i žičara za panoramsku vožnju i bob na šinama.

 • Neobična pustinja prepuna predivnih jezera

  05.01.2020.

  U Brazilu se nalazi prostrana peščana oblast koja izgleda poput prave pustinje sa belim peščanim dinama. Međutim, ono što je sasvim neobično je da se ova pustinja svake godine od jula do septembra ispuni mnogobrojnim jezerima i lagunama prepunim živog sveta.

 • Najbolji ski-hotel u francuskim Alpima vodi Francuskinja srpskog porekla

  04.01.2020.

  Zaslugom Emili Pajević, Francuskinji srpskog porekla, koja hotel Altapura u skijalištu Val Torens u francuskim Alpima uspešno vodi već punih pet godina, World Ski Awards u austrijskom Kicbilu je ovaj turistički objekat proglasio za najbolji ski-hotel u 2014, 2017. i 2019. godini.

 • Vreme je za skijanje. Vodimo vas u Krajšberg

  04.01.2020.

  Umesto da uporno čekamo da se naš „beli“ grad zabeli, vreme je da pobegnemo u planine. I to ne u bilo koje, već baš na Alpe. Jer tamo i te kako ima zime, i to one prave, snežne, kao iz bajke.

 • Kameno selo na Staroj planini zaboravljeno u vremenu

  03.01.2020.

  Na Staroj planini na 800 metara nadmorske visine smestilo se naročito autentično mesto Gostuša, takozvano Kameno selo, u kojem kuće izgledaju kao da su zaboravljene u vremenu minulom još pre nekoliko vekova.

 • Spremno 100.000 vaučera za odmor u Srbiji u ovoj godini

  02.01.2020.

  Svi građani Srbije kojima se pruža mogućnost da na odmor na neku destinaciju u našoj zemlji odu uz popust od 5.000 dinara, za dobijanje turističkog vaučera mogu da se prijave na šalteru najbliže Pošte, već prvog radnog dana nove 2020. godine.

 • Za "zimski odmor" najbolja je Indonezija

  02.01.2020.

  Budući da su poslednjih godina avionske karte postale znatno pristupačnije, sve više ljudi se sve češće odlučuje da tokom zime poseti neku daleku toplu destinaciju, te je upravo sada idealno vreme da, recimo, Božić provedete sunčajući se na nekoj peščanoj plaži u tropima.

 • Jeftiniji roming u regionu, ali ne i u BiH i Crnoj Gori

  01.01.2020.

  Od danas su cene rominga u zemljama Zapadnog Balkana snižene od 9 do 35 posto, u skladu sa primenom druge faze regionalnog sporazuma o romingu. Međutim, cene rominga u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini za sada će ostati iste.

 • Nova rekordna godina za srpski turizam

  31.12.2019.

  Prema poslednjim podacima Turističke organizacije Srbije (TOS), godina na izmaku bila rekordna za domaći turizam, a to je već četvrta godina zaredom da se u našoj zemlji registruje dvocifren rast broja gostiju i noćenja, kao i deviznog priliva.

 • Francusko selo nedaleko od Kuala Lumpura

  30.12.2019.

  Neko je pre dvadesetak godina smatrao da je nedaleko od Kuala Lumpura neophodno napraviti francusko selo, a ono je do danas postalo rado posećivano turističko mestašce u sred Malezije sa prepoznatljivom francuskom srednjovekovnom arhitekturom.

 • Skijaški centri u Srbiji spremni za goste

  29.12.2019.

  Iz Javnog preduzeća Skijališta Srbije poručuju da je u skijaškim centrima u našoj zemlji sve u funkciji što većeg zadovoljstva posetilaca. Kako kažu, prošle sezone je rast posećenosti naših planinskih centara bio veći za 20 posto, a ove godine očekuju da će biti još i veći.

 • Male agencije nezadovoljne novim pravilnicima o kategorizaciji

  28.12.2019.

  Novi pravilnik o kategorizaciji turoperatera u Srbiji izazvao je nezadovoljno malih agencija, jer im donosi velika finansijska opterećenja, a velikim agencijama manju sigurnost za njihove putnike, objašnjavaju u Udruženju turističkih agencija Srbije (UTAS).

 • Napokon završena izgradnja Ipsilon kraka kod Subotice

  27.12.2019.

  Nakon tri decenije izgradnje, danas je napokon otvoren Ipsilon krak autoputa, odnosno obilaznica oko Subotice, duga 24 kilometra, koja spaja Koridor 10 sa graničnim prelazom Kelebija.

 • Neverovatan grad smešten pod džinovskom stenom

  27.12.2019.

  U svetu postoje mesta koja kao da ne pripadaju ni vremenu ni prostoru u kom se nalaze, a neka su toliko neobična da prkose svakom zdravom razumu i logici. Od takvih mesta zaziremo i često ih se plašimo, ali ne možemo da im se ne divimo.

 • Evropski skijaški centri koji su zaista među najboljima

  26.12.2019.

  Iako je ljubiteljima dobrog slijanja odlično poznato da obronci Alpa nude puno mogućnosti, Magazin Conte Nast Traveler je izabrao pet najboljih evropskih skijaških centara, od kojih su dva u Švajcarskoj, dva u Francuskoj i jedan u Austriji.

 • Divlje i neistraženo solomonsko ostrvo postaje nezavisna država

  25.12.2019.

  Čak 98 posto stanovništva Bugenvila, najvećeg od Solomonskih ostrva u južnom Pacifiku, glasalo je na referendumu za nezavisnost, i sada čeka zvanično odobrenje svoje matične države Pupue Nove Gvineje kako bi postalo najlmlađa država na svetu.

 • Air France ubrzano obnavlja svoju flotu

  24.12.2019.

  Kao novi korak u cilju smanjenja svog karbonskog otiska, Air France je odlučio da modernizuje svoju flotu. Uvođenje aviona Erbas A350-900 doprineće da putovanje Air France-om ne bude samo udobno, već i dobro za okolinu.

 • Nova godina na moru – koncerti pod zvezdama i besplatni izleti

  23.12.2019.

  Ako još uvek ne znate gde za “najluđu” noć, predlog stiže u minut do dvanaest.

 • Na Divčibarama otvoren luksuzni hotelski kompleks Crni vrh

  23.12.2019.

  Juče je na Divčibarama zvanično otvoren prvi luksuzni turističko-sportski kompleks Crni vrh, koji su izgradili košarkaš Miloš Teodosić i njegov brat Jovan, uloživši u ovaj projekat 7,8 miliona eura.

 • Srpska planina po kojoj slobodno juri krdo podivljalih konja

  22.12.2019.

  Kao nekada u davna vremena, šumama i proplancima planine Stolovi kod Kraljeva slobodno juri krdo podivljalih konja, što je nesvakidašnja atrakcija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u netaknutu prirodu i njene istinske lepote.

 • Neobičan dvorac u srcu Transilvanije

  21.12.2019.

  “Dvorac u dolini vila" je sasvim neobično i veoma atraktivno mesto, nedaleko od nas, u Transilvaniji u Rumuniji. Izgradio ga je muzučki par Razvan i Gabrijela Vasile, koji su svoju kuću kod Bukurešta prodali i u ovoj dolini započeli gradnju bajkovitog dvorca.

 • Venecuelansko ostrvo sa najboljim terenima za ronjenje

  20.12.2019.

  U blizini venecuelanske obale nalazi se predivno tropsko ostrvo Larga, od kojeg nisu daleko ni poznata karipska mondenska letovališta, ali za razliku od njih na ovom ostrvu nema bezbroj luksuznih hotela, zbog čega je pravo mesto za aktivan odmor u kojem najviše uživaju ljubitelji mora i ronjenja.

 • Etno rizort na Velikoj planini u Sloveniji nudi odmor za pamćenje

  19.12.2019.

  Rizort Velika planina u Sloveniji prava je oaza mira, namenjena opuštanju od svakodnevnog stresa, brzog tempa života i moderne tehnologije. Ukoliko ste ljubitelj uživanja u prirodi, zimskih i letnjih sportova, rekreacije i predivnih panoramskih pogleda, na ovom mestu ćete pronaći potpuni mir i napuniti baterije, bez obzira koliko vam je godina.

 • Otvorena deonica auto-puta između Surčina i Obrenovca

  18.12.2019.

  Danas je otvorena 17,6 kilometara duga deonica auto-puta „Miloš Veliki“ između Surčina i Obrenovca, čime je kompletirano 120 kilometara auto-puta koji povezuje Beograd i Čačak, ali i koridore 10 i 11, odnosno i Vojvodinu i zapadnu Srbiju.

 • AMS osiguranje od povreda na skijanju u inostranstvu

  18.12.2019.

  Budući da ma koliko god da su ljubitelji skijanja vešti na stazi, rizik od povreda uvek postoji, AMS Osiguranje sada za njih ima ponudu osiguranja na skijanju, koje će im omogućiti da u nemilim situacijama na vreme budu obezbeđeni od plaćanja skupih troškova lečenja u inostranstvu.

 • Istanbul ne prestaje da zadivljuje turiste kojih je tu sve više

  17.12.2019.

  Ukoliko se još uvek niste odlučili gde biste proveli predstojeće praznike, predlažemo vam da posetite Istanbul, sedmi grad po veličini na svetu, koji prosto pleni pažnju posetilaca svojim lepotama, znamenitostima i orijentalnom kulturom.

 • Klimatske promene menjaju planine i prete češćim odronima

  16.12.2019.

  Usled sve drastičnijih klimatskih promena, najpoznatije alpske planine Monblan i Materhorn poslednjih godina doživljavaju temeljne promene, prvenstveno zbog povlačenja i pomeranja preostalih glečera i porasta rizika od sve češćeg odrona kamenja.

 • U Nemačkoj za božićne praznike hoteli skuplji i do 80 posto

  16.12.2019.

  U više nemačkih gradova cene hotelskog smeštaja u periodu pred božićne praznike povećavaju se za čak 80 procenata, pokazalo je istraživanje portala "Ček 24".

 • Kim Džong Un otvorio novi ski-centar Jangdok

  15.12.2019.

  Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un otvorio je prošle sedmice novi ski-centar i planinsko odmaralište Jangdok, ujedno pohvalivši vojnike čiji rad, kako je naglasio, vodi ljude ka modernoj civilizaciji.

 • Kuglana okružena ajkulama i morskim psima

  15.12.2019.

  U američkoj savezmnoj državi Konektikat nedavno je otvorena kuglana-restoran kakve nema nigde na svetu, zbog čega je vrlo brzo postala veoma popularna među decom, kojoj je na ovom mestu pažnja toliko okupirana da roditelji ne moraju ništa da paze i brinu.

 • Zimujte na najvišoj planini Balkana

  14.12.2019.

  Sa najvišim vrhom Musala od 2.925 metara iznad površine mora, planina Rila u Bugarskoj najviša je na Balkanu, a poznata je po sjajnim ski-centrima, prelepoj prirodi i gustim šumama, u kojima se krije i manastir koji je u jednom periodu bio u sastavu države Nemanjića.

 • Danas je otvaranje ski-sezone na Staroj planini

  13.12.2019.

  Danas na Staroj planini počinje skijaška sezona, najavljuju iz Javnog preduzeća Skijališta Srbije i poručuju da će prvoga dana skijanja ski-pas biti besplatan, dok će za predstojeći vikend do 15. decembra važiti popust od 30 posto.

 • Beogradski Novogodišnji vašar dovodi ringišpil visok 30 metara

  13.12.2019.

  U Beogradu sutra počinje tradicionalni Novogodišnji vašar, koji već 59 godina okuplja posetioce svih uzrasta u nezaboravnoj svečarskoj atmosferi koja svojim zabavnim sadržajima najavljuje predstojeće praznike, provod i uživanje.

 • Tajanstveni podzemni gradovi drevne Kapadokije

  12.12.2019.

  Između Erdžijesa, Guldaga i Hasandaga, tri neaktivna vulkana u Turskoj, nalazi se Kapadokija, neobična oblast eonima natapana lavom i šibana vetrom i kišom, koji su na ovom području formirali fascinantne geološke formacije u vulkanskim stenama u čijoj su unutrašnjosti drevni ljudi izdubili podzemne gradove.

 • Ski-sezona na Jahorini počela najavom 130 dana skijanja

  11.12.2019.

  Na Jahorini je u subotu zvanično počela ski-sezona puštanjem u rad novog ski-lifta Sidro Poljice i paljenjem olimpijske baklje koja će goreti tokom cele godine, podsećajući tako na zimske olimpijske igre održane u Sarajevu 1984. godine.

 • Ferarijev park u Abu Dabiju je najbolji tematski park na svetu

  10.12.2019.

  Poznati Ferarijev zabavni park u Abu Dabiju je u Muskatu na gala proslavi "The World's Leading Theme Park", kao delu godišnjeg takmičenja "World Travel Award", proglašen za najboji tematski park na svetu.

 • Rajaner ukida letove ka gradovima bivše Jugoslavije

  10.12.2019.

  Niskotarifna avio-kompanija Rajaner najavljuje da će zbog zatvaranja svoje baze obustaviti redovne letove sa aerodroma u Stokholmu do Banjaluke, Niša i Podgorice, kao i sezonsku liniju za Rijeku, ali će zadržati sezonske letove za Zadar.

 • Žitelji besni zbog lascivnih poruka i crteža na plaži

  09.12.2019.

  U nacionalnom parku Nusa u australijskom Kvinslendu nalazi se prelepi zaliv Granit bej, koji je veoma popularno mesto za neodgovorne turiste sa čijim se nedoličnim ponašanjem lokalni žitelji sve teže nose.

 • Popusti za online kupovinu avio-karata

  09.12.2019.

  Praznici su pravo vreme da sebi i voljenim osobama poklonite nešto lepo. Još ako je u pitanju putovanje, a pri tom i dobijete popust, Deda Mraz neće imati nedoumice koji je poklon ove zime najbolji za vas.

 • Singapurska šuma neonskog superdrveća

  08.12.2019.

  Obalu modernog Singapura krasi gaj neonskog superdrveća, "Supertree Grove", zadivljujući kutak metropole odakle se ne zna na koju stranu se pruža lepši pogled.

 • Letovi za Beč sa Aerodroma Morava kreću od 17. decembra

  08.12.2019.

  Prvi let sa kraljevačkog Aerodroma Morava za Beč odložen je za 17. decembar u 7.55 sati, iako su redovne ture na ovoj relaciji prvobitno bile zakazane od prvog dana decembra.

 • Noćite u palati indijskog maharadže po ceni od 8.000 $

  07.12.2019.

  Na sajtu Airbnb za izdavanje turističkog smeštaja indijski maharadža iz provincije Džaipur je oglasio deo svoje palate u kojoj posetioci mogu da noće za oko 8.000 dolara, ali i da na autentičan način iskuse kraljevski život u ovom 300 godina starom zdanju.

 • Najvišim liftom na svetu do najlepše panorame nacionalnog parka

  06.12.2019.

  Staklena kabina Lifta sto zmajeva (Lift Bailong) pruža turistima mogućnost da uživaju u pogledu na prelepu prirodu dok putuju na najveću dostignutu visinu na otvorenom od 326 metara, sve do vidikovca i fantastičnog pogleda na panoramu kineskog Nacionalnog parka Džangđiađie.

 • Na Kopaoniku počeo deseti ski opening

  05.12.2019.

  Na Kopaoniku danas počinje deseti po redu Ski Opening, koji će ove godine trajati do 8. decembra, čime će zvanično početi zimska sezona 2019/2020. Tokom trajanja manifestacije očekuje se više od 10.000 gostiju, a Skijališta Srbije će davati popust od 30% na cenu ski karata, prenosi portal Kopaonik.

 • Beč se protiv opušaka bori uz pomoć aplikacije

  05.12.2019.

  Opušci od cigareta se mogu naći na gotovo svim mestima i čine veliki udeo u pogrešno sortiranom smeću Grada Beča. Zadatak kampanje „Clean dein Wien“ (Očisti svoj Beč) je da na poseban način, putem aplikacije, utiče na smanjenje velikih količina otpada od cigareta, saopštava Eurocomm.

 • Vojnička planinska staza na Dolomitima ima čak 52 tunela

  04.12.2019.

  Za ljubitelje prirode i planinarenja italijanski Dolomiti su pravi raj, a neki njihovi delovi nezaobilazna su destinacija i za poklonike istorije, jer dokazuju čuda koja je vojska izvela u vreme Velikog rata.

 • Ne propustite Sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije

  03.12.2019.

  Pod sloganom "I sneg i more", Sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije "Expo-zim" ove godine se održava od 5. do 8. decembra u hali 4 Beogradskog sajma, a okupiće više od 50 izlagača, uvoznika, proizvođača distributera i servisera zimske sportske i rekreativne opreme, kao i predstavnika turističkih centara i skijališta, odmarališta i popularnih zimskih destinacija.

 • Okićen Pariz u svom punom sjaju

  03.12.2019.

  Svi oni koji u ovo vreme budu u prilici da posete francusku prestonicu, obavezno treba da se zapute u šetnju prostranom avenijom ka Trijumfalnoj kapiji, jer će tako doživeti “Grad svetlosti” u punom njegovom bleštavilu.

 • Iskoristite naredni vikend za obilazak vojvođanskih dvoraca!

  02.12.2019.

  Vojvođanski dvorci nisu nalik velelepnim dvorcima kakve možemo videti u Nemačkoj, Švajcarskoj ili Francuskoj, jer su daleko skromniji i prilagođeni ravničarskom načinu živora ondašnjih velmoža. Ipak svakako su lepi, ima ih čak oko 50, a nekoliko njih je otvoreno za posetioce.

 • Statue ostrva Gili stvoriće novi greben prepun života

  01.12.2019.

  Među najlepše svetske destinacije za odmor spadaju i ostrva Gili u Indoneziji, a naročito najmanje među njima Gili Meno, poznato, osim po predivnoj prirodi, i po veoma neobičnom i atraktivnom eko-muzeju koji oduševljava ljubitelje ronjenja.

 • Dođite u Kragujevac na prvi “Šumadijski festival rakije”

  30.11.2019.

  U Kragujevcu se u istoimenom hotelu 5. decembra održava prvi “Šumadijski festival rakije", u terminu od 10 do 20 sati, sa zvaničnim ocenjivanjem kvaliteta ovog pića počev od 13 sati i dodelom nagrada pobednicima.

 • Onlajn hotelski boravak po ceni od jednog evra

  29.11.2019.

  U japanskom gradu Fukuoka nalazi se "Business ryokan asahi hotel" u kojem prenoćište košta samo 130 jena, što je u vrednosti jednog evra. Međutim, za ovako nisku cenu smeštaja potrebno je da ispunite jedan uslov, a to je da vaš boravak u sobi konstantno bude praćen i emitovan onlajn.

 • Ostanite povezani uz nove digitalne usluge Air France-a

  28.11.2019.

  U vremenu kada aplikacije više nisu novotarija, već pomoć na koju se oslanja većina korisnika pametnih uređaja, Air France je odlučio da krene korak napred i ponudi svojim putnicima nove usluge poput praćenja leta,prtljaga i informacija o transferu s aerodroma u realnom vremenu, rezervacije avio-karata u Fejsbuk Mesindžeru...

 • Ekološko odmaralište na plutajućem ostrvu od đubreta

  28.11.2019.

  Obala Slonovače ima jedinstveno odmaralište koje je pravi primer “zelenog” turizma u ekspanziji, a radi se o Plutajućem ostrvi (L’île Flottante) napravljenom od 200 tona otpada, na kojem se nalaze hotel, restoran, karaoke-bar i dva bazena.

 • Na crnogorsko-srpskoj granici se uvode zajednički prelazi i jedna kontrola

  28.11.2019.

  U Podgorici je konstituisana mešovita crnogorsko-srpska komisija za praćenje sprovođenja sporazuma između vlada Srbije i Crne Gore o graničnim prelazima za međunarodni i pogranični saobraćaj, koja će omogućiti uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza i kontrolu po principu samo jednog zaustavljanja putnika.

 • Ski-pas za Jahorinu važi i za Bjelašnicu, Crnu Goru i Sloveniju!

  27.11.2019.

  Svi koji na Јahorini kupe sezonski ski-pas i ove zimske sezone moći će tri dana besplatno da skijaju na skijalištima u Sloveniji, Crnoj Gori, a od ove godine po prvi put i na Bjelašnici, a isto pravilo će važiti ako se ski-pas nabavi u bilo kom od ovih skijaških centara.

 • Radovi na izgradnji međunarodnog pristaništa u Zemunu u punom jeku

  26.11.2019.

  Na Keju oslobođenja u Zemunu u junu su počeli radovi na izgradnji međunarodnog pristaništa. Radovi sada teku dobrim tempom i po planu, a nakon pobijanja šipova planirano je i raspisivanje javnog poziva za izbor lučkog operatera.

 • Kapija vavilonske boginje sklopljena od bezbroj ciglenih fragmenata

  25.11.2019.

  Jedna od kapija drevnog Vavilona, posvećena boginji Ištar, uspešno je rekonstruisana od desetina hiljada fragmenata cigala, a za ovaj pravi podvig zaslužne su dve američke istoričarke umetnosti, Elizabet Knot sa Njujorškog univerziteta i Anastazija Anrhajm sa Univeziteta Pensilvanije.

 • Rajska ostrva ili heroinski raj?

  24.11.2019.

  Sejšeli su poznati po prelepim koralnim grebenima, belim peščanim plažama, privatnim ostrvima, mondenskim odmaralištimaa i vrhunskim restoranima, zbog čega ih godišnje poseti blizu 360.000 turista. Međutim, manje je poznato da se žitelji ovih rajskih ostrva već dugo bore protiv prave epidemije heroinske zavisnosti.

 • Najbolje evropske destinacije za jesen

  23.11.2019.

  Još nije kasno da se pokrenete, spakujete osnovne stvari za put i krenete na jesenji odmor ka nekoj od idealnih destinacija na evropskom kontinentu, koje su u ovo doba godine prosto očaravajuće.

 • Putovanje kroz modu moderne Srbije

  22.11.2019.

  Kažu modni stručnjaci da se moda uvek vrti u nekom živom krugu i da nikada ne znate kada će ponovo nešto biti moderno. A kako su se oblačile srpske dame i gospoda u XIX i početkom XX veka možete saznati ako posetite jedinstvenu modnu izložbu u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

 • Posetite biser grčke srednjovekovne baštine

  22.11.2019.

  Na obroncima planine Tajget u Grčkoj, a nedaleko od Sparte, nalazi se srednjovekovni grad i čuveni arheološki lokalitet Mistra, koji je uvršten i na Uneskovu listu svetske kulturne baštine.

 • Počeo novosadski Winter Fest

  22.11.2019.

  Juče je počeo novosadski zimski festival Winter Fest, koji će Novosađane i njihove goste obradovati raznovrsnim programima na glavnom gradskom trgu i upotpuniti zimsku prazničnu atmosferu vojvođanske prestonice sve do Nove godine.

 • Taš je naš veliki turistički potencijal koji moramo iskoristiti

  20.11.2019.

  Prelepi park Tašmajdan, smešten u gotovo samom centru Beograda, sa dečijim igralištima, trim stazama, legendarnim kafanama “Šansa” i “Madera”, crkvom Svetog Marka”, sportskim centrom, terenima, bazenima i tajanstvenim pećinama i tunelima koji vode ko zna kuda sve, predstavljaju izuzetan turistički potencijal našeg glavnog grada.

 • Do dna najdubljeg bunara na svetu vodi 3.500 stepenika

  19.11.2019.

  Fotografije najdubljeg bunara na svetu, obzidanog nepreglednim stepeništima, deluju potpuno fantastično i svako bi prvo pomislio da se radi o palati, možda piramidi ili monumentalnom vojnom zdanju, a na njegovom dnu se zapravo nalazi voda koja odatle crpi već više od hiljadu godina.

 • Fotografisanje “crkve od kostiju” samo uz dozvolu

  18.11.2019.

  Jedan od najpopularnijih izleta u Češkoj obuhvata obilazak fantastičnih arhitektonskih remek-dela grada Kutna Hora, zaštičenih od strane Uneska, kao i jedne sasvim neobične crkve koja privlači posebnu pažnju posetilaca.

 • Aegean Airlines proslavio 20. rođendan u Beogradu

  18.11.2019.

  Grčka aviokompanija Aegean Airlines, članica Star Alliance, proslavlja značajan jubilej - 20 godina postojanja izražavajući svoju zahvalnost, deleći iskustvo i šireći viziju za godine koje dolaze.

 • Nemački bunker u Hamburgu 2021. otvara vrata za goste

  17.11.2019.

  Bivši nemački bunker iz perioda Drugog svetskog rata, koji se nalazi u Hamburgu, biće rekonstruisan i 2021. godine otvoren kao hotel za turiste, sa barom, kafićem 136 soba i zelenom baštom na krovu.

 • Prelepo italijansko selo smešteno u podnožju Dolomita

  16.11.2019.

  Gradska vreva sve češće tera ljude da spas od zagađenja i stresa potraže na mestima na kojima nema gotovo ničega osim čistog vazduha i prirode, a italijansko selo Santa Madalena je prava lokacija za sve one koji su voljni da, pored divnih gradova, upoznaju i prelepu prirodu ove zemlje.

 • Jezero ljubavi je nova atrakcija Dubaija

  14.11.2019.

  Dubai je dobio novu turističku atrakciju, nazvanu Jezero ljubavi, koja će u ovaj grad privući još više posetilaca, a koja se sastoji od dva jezera u obliku srca koja se preklapaju, smeštena usred pustinje.

 • U Srbiji raste broj pristajanja kruzera

  14.11.2019.

  Broj kruzera koji pristaju u Srbiji 4. novembra je dostigao novi rekord sa 1.500 registrovanih ukotvljavanja u nekom od međunarodnih putničkih pristaništa u našoj zemlji.

 • Spremno pet kilometara novih staza na Kopaoniku

  13.11.2019.

  Na Kopaoniku je sve u znaku priprema za predstojeću ski-sezonu. Nakon krčenja šume i proširirenja i izgradnje novih skijaških staza u ataru Krčmara, Duboke i Pančićevog vrha, sada je u toku pošumljavanje okolnog terena, što je u skladu i sa petogodišnjim planom da se u Nacionalnom parku zasadi novih 23,5 hektara šume.

 • Prespavajte u kući Harija Potera

  13.11.2019.

  Fanovi najpoznatijeg čarobnjaka posle Merlina moći će da provedu noć u kući svog filmskog heroja Harija Potera, koja se nalazi u srednjovekovnom selu u kom su snimane scene iz poznatog serijala o čarobnjacima i vešticama.

 • Upoznajte podzemni svet Budimpešte

  12.11.2019.

  Budimpešta je jedna od evropskih prestonica dobro poznata po svojoj lepoti i raskoši, ali ono što je manje poznato je da ovu metropolu možete upoznati i iz sasvim drugog ugla, odnosno preko drugog nivoa, a to je njen podzemni svet.

 • Ne vole stranci za džabe naša etno-sela!

  11.11.2019.

  Poslednjih godina sve više stranaca dolazi da odmara u nenarušenom miru i lepoti srpskih etno-sela, gde rado uče i učestvuju u tradicionalnim poslovima i običajima, međutim, čini se da domaći turisti nepravedno zanemaruju ovo blago koje nam je “na dohvat ruke”.

 • Holandski grad lepši od Amsterdama

  11.11.2019.

  Iako nije poznatiji i popularniji od Amsterdama, Delft je definitivno jedan od najlepših gradova Holandije, za mnoge i daleko lepši od glavnog grada, a što je još i najvažnije, njegova lepota još uvek nije narušena prevelikim brojem turista.

 • Tivat oborio rekord – preko milion noćenja za 9 meseci

  11.11.2019.

  Tivat je u prvih devet meseci ove godine posetilo 24% više turista nego protekle godine, a i broj noćenja je porastao za 24% čime je ostvareno preko milion noćenja, saopšteno je iz Opštine Tivat.

 • Zadivljujuće francusko ostrvo sa zamkom i opatijom

  09.11.2019.

  Ukoliko se zaputite ka kanalu Lamanš, na samo nekoliko sati vožnje od Pariza naići ćete na zadivljujući svet predivne prirode, nestvarno bajkovitih pejzaža i prebogate istorije vekovima krojene na ostrvu Mon Sen Mišel, koje je ujedno i zamak i manastir.

 • Istočni krak Koridora 10 otvoren za saobraćaj

  09.11.2019.

  Istočni krak Koridora 10 kroz Srbiju je u potpunosti završen i od danas će zvanično biti otvoren za saobraćaj, tako da će se ovom trasom auto-puta od Beograda do granice sa Bugarskom automobilom stizati za svega oko tri sata vožnje.

 • Od danas kreću avio-letovi iz Niša za Maltu

  08.11.2019.

  Od danas počinju letovi na dugoočekivanoj avio-liniji iz Niša za Maltu, avio-kompanije Rajaner, čiji će avioni dva puta nedeljno poletati sa Aerodroma “Konstantin Veliki” ka ovoj mediteranskoj ostrvskoj zemlji.

 • Wellness i Spa Fest u Beogradu

  07.11.2019.

  Treći međunarodni Wellness & Spa Fest, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, održaće se 9. novembra u beogradskom Hotelu Metropol od 10 do 18 časova. Ulaz je besplatan za sve posetioce, a kroz raznovrsne radionice deca, ali i straiji mogu da se upoznaju s wellness-om i masažom, ali i da nauče kako da zdravo žive i ugode sebi.

 • Iransko selo u kom ljudi žive u pećinama

  07.11.2019.

  U Iranu se nalazi jedno neobično selo po imenu Kandovan, čiji stanovnici, slično stanovnicima Kapadokije u Turskoj, već 700 godina žive u pećinama izdubljenim u vulkanskim stenama.

 • Trendovi u turizmu koji nas očekuju u 2020.

  06.11.2019.

  Pripreme za turističke sezone u 2020. godini već su uveliko u toku, a u takvoj vrsti planiranja obavezno se u obzir uzimaju i promene u afinitetima, potrebama i željama turista, odnosno promene u trendovima koji pristižu i kojima se ovaj sektor neminovno prilagođava.

 • Tigrovo gnezdo svijeno na 3.120 metara visokoj litici

  05.11.2019.

  Manastir Taktsang, poznatiji kao “Tigrovo gnezdo”, najprepoznatljivija je turistička atrakcija Butana, azijske zemlje koja je do skoro bila potpuno zatvorena i izolovana, i kao takva predstavljala veliku misteriju za zapadni svet.

 • U Srpskoj počela naplata putarine po kilometru

  04.11.2019.

  Na ukupno 106 kilometara autoputa u Republici Srpskoj od 1. novembra je počela naplata putarine po pređenom kilometru.

 • Italijansko “Ostrvo vatre” sa samo 300 stanovnika

  03.11.2019.

  U dva sela na italijanskom ostrvu Stromboli, koje se nalazi na krajnjem jugu zemlje iznad Sicilije, živi oko 300 punoletnih stanovnika, dok se nad njihovim glavama uzdiže vulkan koji nije bio toliko aktivan ranije, ali su u poslednjih 90 godina njegove erupcije postale gotovo redovne.

 • Japanci razvijaju robota koji će putovati umesto nas

  02.11.2019.

  Najveća japanska aviokompanija namerava da redefiniše koncept putovanja preko razvoja robota čija će uloga biti da uz pomoć tehnologije "teleprisutnosti" leti avionom umesto klijenta koji će zauzvrat moći da zaboravi na čekanja na bezbednosne provere, tenziju prilikom ukrcavanja i višesatno sedenje na skučenom avionskom sedištu.

 • Upoznajte Atinu na pravi način

  01.11.2019.

  U antička vremena Atina je važila za centar poznatog sveta, a svoje drevne znamenitosti i šarm uspešno je očuvala sve do danas, zbog čega se u ovu modernu svetsku metropolu prepunu antike godišnje sliju milioni posetilaca.

 • London postaje prvi grad-nacionalni park na svetu

  31.10.2019.

  Rukovodeći se pitanjem svetskog ekonomskog foruma: “Šta neki grad čini kako bi sredinu u kojoj žive njegovi stanovnici učinio čistijom i zdravijom?”, Grad London je u kratkom video-materijalu predstavio svoju težnju da postane prvi grad - nacionalni park na svetu.

 • Jesen obojila Vrnjačku Banju bojama starog zlata

  30.10.2019.

  Jesen je prelepa u Vrnjačkoj Banji, jednoj od najposećenijih turističkih destinacija u našoj zemlji, u koju ljudi rado dolaze tokom cele godine kako bi uživali u lepotama prirode i čistom vazduhu, ali i zbog lekovitosti banjskih voda, a ne smemo zaboraviti i na zabavne sadržaje kojima ova banja obiluje.

 • Tokom zime 102 dodatna leta Er Srbije nedeljno

  29.10.2019.

  Tokom predstojećeg zimskog perioda letenja, srpski avioprevoznik Er Srbija će znatno povećati broj letova u odnosu na prošlu godinu, na 532 leta nedeljno, što je za 24 posto, ili za čak 102 leta više u odnosu na prošlu zimu.

 • Uvode se zabrane u čuvenoj ulici "Voz"

  28.10.2019.

  Gradske vlasti Hanoja nameravaju da zbog sigurnosti uskoro uvedu restrikcije u ulici zvanoj “Voz”, koja predstavlja jednu od glavnih atrakcija ove destinacije.

 • Autobus-amfibija oduševljava posetioce Budimpešte

  27.10.2019.

  Jedna od najvećih turističkih atrakcija u Budimpešti trenutno je vožnja specijalnim autobusom-amfibijom, koji krstari gradom obilazeći znamenitosti, a potom silazi pravo u Dunav, po kom zatim plovi kao pravi brod.

 • Air France uvodi nove kabinske prtljažnike

  26.10.2019.

  Air France nastavlja da poboljšava putničko iskustvo na svojim letovima u Francuskoj i Evropi, dodavanjem prostranijih kabinskih prtljažnika od 2020. Air France je prva avio-kompanija koja se odlučila da opremi svoju flotu najnovijim ECOS kabinskim prtljažnicima koje proizvodi kompanija Safarn Cabin.

 • Pravu italijansku lepotu i raskoš potražite u Mantovi

  26.10.2019.

  Jedna od idealnih destinacija za vikend ture po severnoj Italiji je i grad Mantova, na putu između Firence i Verone, koji je nepravedno zapostavljen, a pravi je primer lepote, ukusa i svega onoga na šta većina ljudi pomisli kada se kaže “Italija“.

 • Kineska prestonica kulture i kreativnosti

  25.10.2019.

  Kineski grad Šendžen je prepun kulturnih znamenitosti nešto novijeg datuma, zbog čega ga smatraju kreativnom prestonicom Kine, koja je apsolutno okrenuta ka novitetima i modernom razvoju.

 • Turisti iz hotela kradu čak i jastuke

  24.10.2019.

  Nemački sajt "Wellness Haven", specijalizovan za ocenjivanje hotelskog smeštaja, sproveo je istraživanje na temu šta sve gosti odnose iz svojih hotelskih soba kad ih napuštaju, i došao do saznanja da su u pitanju sapuni, peškiri, bademantili, olovke, slike, pa čak i jastuci...

 • Ukida se let Er Srbije između Niša-i Budimpešte

  24.10.2019.

  Nacionalna aviokompanija Er Srbija najavljuje da će, na osnovu odluke Vlade Srbije, od 27. oktobra ove godine ukinuti letove na ruti od Niša ka Budimpešti, zbog slabog interesovanja žitelja juga Srbije za odlazak u glavni grad Mađarske.

 • Najbolji beg iz grada je na Srebrno jezero

  23.10.2019.

  Nije potrebno čekati leto da bi smo se zaputili na neko osvežavajuće mesto, koje je relativno blizu, a gde je moguće odmoriti se nekoliko dana, kupati se, plivati i sunčati se. Jedna takva idealna lokacija je Srebrno jezero, udaljeno od Novog Sada svega 80, od Beograda 110, a od Niša 120 kilometara.

 • Knjiga je odličan teleporter

  23.10.2019.

  Svima nam se dogodilo da nas dobra knjiga lako “teleportuje” u neko drugo vreme, neko drugo emotivno stanje, na neku daleku i neslućenu destinaciju. Knjiga nam može pružiti tako snažno iskustvo putovanja kroz predele, ljude, ali i nas same, da promeni naš pogled na svet. Zato čitajmo.

 • Renoviran vidikovac na krovu američke metropole

  22.10.2019.

  Omogućavanjem turističkih poseta renoviranom vidikovcu na vrhu njujorkškog nebodera Empajer stejt bildinga, američka metropola je dobila priliku da se na još lepši i atraktivnini način predstavi svetu.

 • U Srbiji otvoreno 15 prodajnih mesta za mađarske vinjete

  21.10.2019.

  Mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine je na 15 prodajnih mesta u Srbiji omogućila kupovinu tri vrste vinjeta za mađarske puteve - nedeljne, sa periodom važenja od devet dana, mesečne i godišnje.

 • Air France dobio svoj prvi Airbus A350

  20.10.2019.

  Air France ozbiljno modernizuje svoju flotu i do 2025. će imati ukupno 28 aviona tipa Airbus A350 -900. A prvi od ovih aviona već je isporučen avio-kompaniji u Tuluzu.

 • Dani mađarske kuhinje od sutra u Beogradu

  20.10.2019.

  Nema naroda koji nije ponosan na svoju nacionalnu kuhinju, pa je tako gastronomija odličan način da se započne s upoznavanjem nove kulture.

 • Egipat počasni gost Beogradskog sajma knjiga

  20.10.2019.

  Dnas počinje 64. Beogradski sajam knjiga, najveći događaj tog tipa u jugoistočnoj Evropi, koji već nekoliko decenija unazad predstavlja centralno mesto okupljanja brojnih izdavača, stručne javnosti i posetilaca.

 • Iskoristite lepo vreme za izlet do Soluna

  19.10.2019.

  Vremenski uslovi su u oktobru i novembru još uvek idealni za odlazak na vikend izlet do Soluna, jedne od najboljih jesenjih destinaija u celoj Grčkoj. Primorski grad i najveća luka na severu zemlje dočekaće vas sa bezbroj znamenitosti, jednim od najboljih šopinga, ukusnom kuhinjom i neraskidivom povezanošću sa srpskim narodom.

 • Provedite vikend u obilasku austrijskih jezera

  18.10.2019.

  U pregledu vikend aranžmana često se mogu naći ponude za posetu prelepim austrijskim jezerima Halštat i Volfgangze. Nudimo vam nekoliko korisnih saveta i uputstava koji će vam pomoći da na najbolji način provedete vreme na ovim destinacijama i budete zadovoljni.

 • Za noćenje u iglou na Severnom polu 93.000 €

  17.10.2019.

  U listi najekstravagantnijih svetskih turističkih ponuda uskoro će se naći i zimska avantura na Severnom polu, sa smeštajem u luksuznim igloima, po ceni od “svega” 93.000 evra za noć.

 • Plavi grad u srcu Maroka

  16.10.2019.

  “U srcu” Maroka smestio se divan grad Šefšauen, čije uske ulice okružuju fasade obojene u razne nijanse plave, zbog čega ga često nazivaju i "Plavi grad". Običaj farbanja kuća i vrata u plavo započele su jevrejske izbeglice potaknute religijskom simbolikom koju plava boja ima.

 • Avionom iz Kraljeva ka Beču i Solunu tri puta nedeljno

  15.10.2019.

  Civilni aerodrom Morava kod Kraljeva dobiće redovne avio-linije koje će ovaj srpski grad povezati sa Bečom i Solunom, a odluka o tome je doneta na poslednjoj sednici Vlada Srbije.

 • Naplata vožnje najkrivudavijom ulicom na svetu

  14.10.2019.

  Poslanici Parlamenta Kalifornije odobrili su zakon kojim se San Francisku daje ovlašćenje za uvođenje sistema naplate i rezervacija za prolazak kroz "Lombard strit", najkrivudaviju ulicu na svetu.

 • Pećina kod Skoplja je možda najdublji ponor na svetu

  13.10.2019.

  Mnogobrojne tajne podvodne pećine Vrelo na reci Treska kod Skoplja niko još uvek nije otkrio, jer se njeno dno ne nazire ni nakon 240 metara, koliko je duboko uspeo da zaroni Poljak Kšištof Stranavski, piše Politika.

 • Najbolje vreme za kupovinu jeftinih avio-karata

  12.10.2019.

  Sve veći broj avio-kompanija na tržištu otežava nam da odredimo kada je najbolje vreme za kupovinu jeftinih karata. Na našu sreću, sajt CheapAir za prodaju avio-karata je nedavno objavio podatke na osnovu kojih je moguće odrediti najpovoljnije vreme za rezervisanje putovanja.

 • Jesen je pravo vreme za obilazak grčke prestonice

  11.10.2019.

  Jedan od najstarijih gradova na svetu, kolevka zapadne civilizacije i moderne filozofije, prepuna je istorijskih znamenitosti koje obično propustimo da obiđemo tokom leta, kada smo zauzeti sunčanjem i kupanjem u predivnom grčkom moru. Zato vam predlažemo da iskoristite ovu divnu jesen i upoznate pravu dušu drevne Atine, kroz posetu nekim od brojnih autentičnih lokacija.

 • Beč predstavio turističku turu “Statue koje govore”

  10.10.2019.

  Grad Beč je uveo novu turističku turu pod nazivom "Statue koje govore", u okviru koje grupa turističkih vodiča izvodi jednu vrstu eksperimentalne edukativne pozorišne predstave, maskirani u slavne istorijske ličnosti kojima su posvećeni gradski spomenici.

 • Don’t Worry, Be Ohrid

  10.10.2019.

  Zvuči čudno da vam u sred jeseni preporučujemo “makedonsko more”. Ne, nećemo vam pisati o 365 crkava i manastira, o kulturnim manifestacijama ili istorijskom nasleđu. Zovemo vas na odličan mezetluk.

 • Zabranjuju penjanje na australijsku crvenu stenu

  09.10.2019.

  Ako do sada niste imali priliku da se popnete na australijsku crvenu stenu Uluru, male su šanse da će vam se ikada više ukazati prilika za tako nešto, jer će uskoro biti potpuno zabranjeno penjanje na ovu prirodnu atrakciju.

 • Slovenci postavljaju još jednu fontanu iz koje teče vino

  08.10.2019.

  Do sledećeg meseca Slovenija će biti bogatija za još jednu fontanu iz koje će teći alkohol. Naime, nakon fontane piva u Žalcu i fontane vina u Marezigu, sada će i iz fontane u Vodolama kraj Maribora poteći vino.

 • Herceg Novi već najavio 51. Praznik mimoze

  08.10.2019.

  Dok zima neumitno stiže, Herceg Novi nas već priprema za 51. Praznik mimoze uz bogat program.

 • KLM danas slavi stoti rođendan

  07.10.2019.

  KLM, Royal Dutch Airlines predstavlja pravu retkost u vazduhoplovstvu – u pitanju je najstarija avio-kompanija na svetu i jedina koja i dalje leti pod svojim prvobitnim imenom. Danas ova holandska kompaniju slavi svoj stoti rođendan.

 • Praistorijsko naselje u Radmilovcu kod Beograda

  06.10.2019.

  U Radmilovcu kod Beograda izgrađeno je pravo naselje praistorijskih ribara, koje prikazuje kako se u pradavna vremena živelo pored Dunava. Postavkom je obuhvaćeno nekoliko hiljada godina razvitka civilizacija, koje su bujale i trajale na obalama najveće evropske reke.

 • Er Srbija povećava broj letova između Beograda i Tirane

  05.10.2019.

  Domaća nacionalna aviokompanija Air Serbia najavljuje da će u nastupajućoj zimskoj sezoni povećati broj letova na relaciji između Beograda i Tirane, na kojoj će saobraćati Erbasovim avionom A319.

 • Kinezi postavili hotel na sam vrh planine

  04.10.2019.

  U Pingđijangu u Kini izgrađen je hotel “Eagle Rock Cliffs Hotel“ na samom planinskom vrhu, na mestu obraslom gustom šumom, odakle se pruža savršen pogled na netaknutu prirodu koja se svuda uokolo pruža u nedogled.

 • Italijanske destinacije idealne za jesenji odmor

  03.10.2019.

  Italija je zemlja drevne kulture, prepuna istorijskih znamenitosti, ali i fantastičnih prirodnih lepota u kojima je možda još i ponajbolje uživati tokom poslednjih lepih jesenjih dana, kada više nema velike vrućine i letnjih gužvi. Predlažemo vam nekoliko divnih destinacija na kojima ćete se odlično provesti i “napuniti baterije” za pristižuću zimu.

 • Počinje novosadski Sajam turizma Lorist

  02.10.2019.

  U Novom Sadu se od 3. do 5. oktobra održavaju tradicionalni sajmovi "Lorist", čija će centralna tema ove godine biti banjski, spa i velnes turizam. Mađarska, kao zemlja partner predstaviće na Sajmu svoje banje i spa centre, koji su unazad nekoliko godina postali veoma interesantni gostima iz Srbije.

 • Air France će neutralizovati emisiju ugljen-dioksida sa domaćih letova

  02.10.2019.

  Avio-kompanija Air France je odučila da nadoknadi celokupnu emisiju ugljen-dioksida na svojim domaćim letovima. Kako bi ovo ostvarila, kompanija će od januara 2020. uzeti učešće u projektima koji su podržani od strane poznatih organizacija za zaštitu životne sredine. Konkretno govoreći, u pitanju je emisija gasova koju dnevno proizvede više 450 letova i preko 57000 putnika u domaćem saobraćaju.

 • Divno nemačko selo iz davnih vremena

  01.10.2019.

  Bajkovito nemačko selo Monšau u oblasti Ajfel jedno je od onih mesta u kojima imate osećaj da je vreme tu odavno stalo. Budući da se nalazi na svega dva kilometra od granice, Monšau je idealna lokacija za istraživanje okolnih gradova, ali i za izlete do Belgije.

 • Kuršumlija izabrana za izuzetnu destinaciju Evrope

  30.09.2019.

  Pobednik ovogodišnjeg nacionalnog konkursa za izbor "Izuzetne destinacije Evrope" u Srbiji (EDEN) je opština Kuršumlija, dok su za prateće destinacije izabrani Pećinci i Kruševac. Pobednici su proglašeni na svečanoj ceremoniji organizovanoj u Skupštini grada Beograda povodom Svetskog dana turizma, 27. septembra.

 • Planirate toplije krajeve? Pazite koji kupaći birate.

  30.09.2019.

  Iako je jesen stigla u naše krajeve, sezona kupanja zapravo nije gotova. Pred odlazak na more i uživanje u sunčanim danima na plaži, morskim talasima, ili samo na nekom od obližnjih bazena, dame su uveliko u potrazi za kupaćim kostimom koji će ispuniti sva njihova očekivanja i kriterijume. Naravno, najvažniji među svim kriterijumima, upravo je to kako kupaći izgleda i stoji figuri.

 • Poskupela karta za obilazak rimskog Koloseuma

  29.09.2019.

  Za obilazak Koliseuma, jednog od najznačajnijih i najpoznatijih spomenika italijanske prestonice iz doba antike, sada će biti potrebno izdvojiti prilično novca, budući da je nedavno poskupela cena ulaznice.

 • Tri kineska grada povezana mostovima u jedan

  28.09.2019.

  Tri kineska grada, Vučang, Hankou i Hanjang, povezana su mostovima u jednu veliku metropolu Vuhan, koja se najbolje može sagledati sa vrha velelepnog mosta Jangce, prvog koji je ukrotio najveću azijsku reku Jangcekjang.

 • Srbiju u 2018. posetilo 3,4 miliona turista

  27.09.2019.

  Srbiju je u prošloj godini posetilo ukupno 3,43 miliona turista, od čega je polovina pristigla iz inostranstva, saopštava Republički zavod za statistiku povodom Svetskog dana turizma 27. septembra.

 • Malezija izgradila najduži tobogan na svetu

  27.09.2019.

  Nakon nedelja odlaganja, u parku priobalnog grada Teluk Bahang u Maleziji napokon je pušten u rad najduži vodeni tobogan na svetu, dugačak čak 1.140 metara, javljaju tamošnji mediji.

 • Putovanje jedne sove

  26.09.2019.

  Ne putuju samo ljudi, već i životinje. One čak mogu i više i dalje od pojedinih ljudi. Na žalost, ne mogu nam ispričati šta su sve videle i doživele. Ili pak mogu šapnuti umetniku?

 • Provedite vikend na Sajmu rakije u Šljivovici

  26.09.2019.

  U porti crkve u Šljivovici na Zlatiboru 28. i 29. septembra biće održan dvanaesti Sajam domaće rakije, koji će pratiti izložbe zdrave hrane, proizvoda seoskih majstora i rukotvorina seoskih domaćica.

 • Proslavite Noć veštica u drakulinom zamku

  25.09.2019.

  Koji bi to doživljaj za Noć veštica mogao biti bolji od proslave jezivog praznika u još jezivijem okruženju kakvo pružaju crne transilvanske šume i zamak najčuvenijeg svetskog vampira, grofa Drakule.

 • Stara prestonica Kastilje i dalje čuva duh srednjeg veka

  24.09.2019.

  Na severu Španije nalazi se grad Burgos, osnovan još u 9. veku, nekadašnja prestonica Kastilje i Leona, a danas omiljena turistička destinacija prepuna dobro očuvanih istorijskih znamenitosti i bogatih arheoloških nalazišta.

 • Idealne destinacije za jesenji odmor

  23.09.2019.

  Svaka destinacija ima godišnje doba kada gostima može da ponudi svoj maksimum, pa tako neka mesta i gradovi nude posebne aktivnosti upravo u jesen. Onima neodlučnima koji još ne mogu da se opredele gde bi proveli jesenji odmor CNN Travel predlaže pet idealnih destinacija.

 • Posetite najveći svetski festival piva

  22.09.2019.

  U Bavarskoj prestonici Minhenu juče je počeo najveći svetski festival piva "Oktobarfest" koji će ove godine trajati sve do 7. oktobra, a koji će, prema najavama organizatora, tokom naredne dve nedelje privući više miliona posetilaca, prenosi atvbl.com.

 • Prolom Banju godišnje poseti i do 90.000 gostiju

  21.09.2019.

  U Prolom Banju rado dolaze gosti iz svih krajeva sveta i jedna je od najposećenijih naših banja, čiji su smeštajni kapaciteti redovno popunjeni tokom sezone. Kompanija Planinka je 2009. godine tu formirala Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju “Prolom Banja”, kao svoju "ćerka firmu", a nedavno je kupila i Kuršumlijsku banju.

 • Kada stvarno počinjemo da uživamo u odmoru?

  21.09.2019.

  Verovatno je svima dobro poznat osećaj koji se javlja nakon povratka sa odmora, a koji nam stvara utisak kao da nigde nismo ni išli. Za takav osećaj stručnjaci kažu da je najčešći kod vikend putovanja.

 • Hitlerovo mega odmaralište postaje hostel

  20.09.2019.

  Kompleks odmaralište „Snaga kroz odmor“, koje je na baltičkom ostrvu Rigena po nalogu Adolfa Hitlera 1930-tih godina sagradio nacistički arhitekta Klemens Kloc, sve do skoro je bilo ruina, a sada ponovo oživljava u hostel koji će biti najduži na svetu, javlja Dojče vele.

 • Koje su svetske destinacije najbezbednije?

  19.09.2019.

  U izboru putovanja bezbednost igra veliku ulogu, jer čak i u slučaju da su se neki opasni i rizični događaji dogodili davno u nekoj zemlji, putnici nastavljaju da o njoj razmišljaju s podozrenjem, a na odlazak tamo se odlučuju sa velikim oprezom.

 • Zašto je Rio među najlepšim gradovima na svetu?

  18.09.2019.

  Brazilska metropola Rio de Ženeiro definitivno je jedna od najlepših i najinteresantnijih destinacija na svetu, prvenstveno zbog zanimljive kombinacije urbanih elemenata i retro kulture, ali i zbog divnog mora, tropske klime, najpoznatije gradske plaže na svetu i monumentalnih zelenih brda u svom zaleđu.

 • GRUPA AIR FRANCE-KLM LIDER AVIO-INDUSTRIJE U ODRŽIVOM POSLOVANJU

  17.09.2019.

  Avio-grupa Air France-KLM već dugi niz godina radi na unapređenju održivog poslovanja i kao cilj postavlja održivu budućnost u avio-industriji. Naporan rad na održivosti rezultirao je priznanjem za avio-kompaniju sa najvišim indeksom održivog razvoja prema kompaniji Dow Jones, koja se bavi istraživanjem tržišta.

 • Crna plaža sa koje se mnogi ne vraćaju živi

  17.09.2019.

  Predivna crna plaža Rejnisfjara na Islandu, koja konstantno privlači veliki broj turista iz celog sveta, čuvena je po pesku crne boje, nastalom od lave izlivene u okean, ali je prati i mračna istorija zbog koje je smatraju veoma opasnom.

 • Dođite na Vršački Grožđebal od 19. do 22. septembra

  17.09.2019.

  U Vršcu se od 19. do 22. septembra održava 62. Vršački Grožđebal, tradicionalna turističko-privredna manifestacija u slavu grožđa i vina, koju organizuju Gradska uprava i lokalna turistička organizacija.

 • Ušće Arve u Ronu posebna atrakcija Ženeve

  16.09.2019.

  Ušće reke Arve u Ronu i i mešanje njihovih tokova u spletu kontrastnih boja predstavlja posebnu lepotu i autentičnu prirodnu atrakciju kakva se može naći samo na ovoj lokaciji u blizini švajcarskog grada Ženeve.

 • Promotivni turistički video spot Republike Srpske

  16.09.2019.

  U nameri da turističku ponudu svoje zemlje približi potencijalnim gostima iz zemalja regiona, ali i iz svih drugih zemalja, Turistička organizacija Republike Srpske je snimila promotivni video spot u kojem predstavlja prirodne lepote i zanimljivosti svojih krajeva.

 • Upoznajte divan i raskošan Vizbaden

  15.09.2019.

  Jedna od najstarijih evropskih destinacija sa termalnom vodom je Vizbaden, nemački grad za koji se vezuju priče o kockarskim danima Dostojevskog, a danas jedan od centara srpske dijaspore u ovoj zemlji, prepun zanimljivih lokacija koje bi svakako trebalo posetiti.

 • Er Srbija produžava promociju letova za 35 destinacija

  15.09.2019.

  Zbog velikog interesovanja putnika, domaći avioprevoznik Er Srbija najavljuje da će do 21. septembra produžiti svoju najveću promotivnu akciju, u okviru koje je građanima ponudio 250.000 aviokarata po najpovoljnijim uslovima.

 • Fantastični grad Guangdžou

  14.09.2019.

  Svetsko prvenstvo u košarci skrenulo je pažnju turističke javnosti na Kinu i gradove u kojima se takmičenja održavaju. Neki od tih gradova nalaze se u Kantonu, odnosno u pokrajini Guangdung čiji je glavni grad Guangdžou.

 • Izbegnite hotel s pogledom na susednu zgradu!

  14.09.2019.

  Prilikom rezervisanja hotelskog smeštaja svako ima određene želje koje bi voleo da zadovolji, bilo da se radi o dobroj usluzi, velikom udobnom krevetu ili dodatnim sadržajima. Ipak, ono u čemo se svi slažemo je spremnost da potrošimo malo više novca za "pogled na more".

 • Divlje destinacije samo za prave ljubitelje prirode

  13.09.2019.

  Danas se ljudi sa putovanja sve češće vraćaju umorni od gužve, provoda, obilazaka svega i svačega i jurenja za poklonima za najbliže. Putovanja su nekada bila stvar ličnog zadovoljstva, na njih se išlo da bi se "napunile baterije", a danas je glavna stvar kako na fotografijama da izgledate kao da se provodite.

 • Upoznajte bajkoviti svet smaragdno zelene Drine

  13.09.2019.

  Smaragdno zelena boja Drine i visoke stene njenog kanjona, koje se, većim delom obrasle gustom vegetacijom, a na pojedinim mestima i ogoljene nadnose nad rekom, navešće vas na pomisao da uplovljavate u neki drugi, bajkoviti svet omeđen strmim liticama visokim i preko 1.000 metara.

 • Plavo selo iz kog su proterani Štrumpfovi

  12.09.2019.

  U španskoj pokrajini Andaluziji, blizu Malage, nalazi se selo Juzkar sa oko 200 stanovnika, inače najpopularnije špansko selo od kada ga je kompanija "Sony Pictures" 2011. godine obojila u plavo za potrebe promocije filma o Štrumpfovima.

 • Turistička atrakcija koja ledi krv u žilama

  12.09.2019.

  Ostrvo u močvari južno od Meksiko Sitija pod imenom "Isla de las Munecas", što u prevodu znači Ostrvo lutaka, važi za veoma popularnu destinaciju mračnog turizma, na kojoj će vam se od jezivih prizora zalediti krv u žilama.

 • Saudijska Arabija se otvara za turizam!

  11.09.2019.

  Jedna od najkonzervativnijih zemalja sveta Saudijska Arabija ovoga meseca će konačno početi da izdaje turističke vize. Do sada su vizu za ulazak u ovu zemlju mogli da dobiju samo hodočasnici na putu za svetilišta Meku, Džebu i Medinu, oni koji dolaze poslovno ili tu imaju porodicu.

 • Najposećeniji grad na svetu nije evropska metropola

  11.09.2019.

  Prema rezultatima godišnjeg istraživanja Masterkarda, na prvom mestu najposećenijih gradova na svetu ne nalazi se ni Pariz, a ni London, već tajlandska prestonica Bangkok.

 • Ruta Putevima Nikole Tesle ulazi u proces sertifikacije

  10.09.2019.

  Na razvoju Međunarodne rute Putevima Nikole Tesle (teslaways.rs) već nekoliko godina rade članovi međunarodnog Klastera puteva kulture i eksperti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i SAD. Tura sada ulazi u proces sertifikacije nakon čega će postati prva zvanična kulturna ruta Saveta Evrope posvećena jednom inovatoru i naučniku.

 • Karipsko ostrvo sa pogledom na planine “Maya”

  09.09.2019.

  Prelepo malo karipsko ostrvo "Little Harvest Caye", veliko svega oko 6.000 kvadratnih metara, toliko je lepo da ostavlja bez daha, a sa njega se pruža pogled na fantastični planinski lanac "Maya" u Belizeu.

 • Turistima sve interesantnija Vranjska banja

  09.09.2019.

  Sa gotovo popunjenim smeštajnim kapacitetima, Vranjska banja se i tokom ove letnje sezone pokazala kao interesantna i sve privlačnija destinacija za turiste iz zemlje i inostranstva, koji tu prvenstveno dolaze zbog lekovite termalne vode.

 • Smederevska jesen protiče u slavlju i veselju

  08.09.2019.

  Danas se u Smederevu završava tradicionalna 132. "Smederevska jesen", koja je i ove godine, pored centralne manifestacije posvećene grožđu i vinu, posetioce dočekala i sa bogatim kulturnim i zabavnim pratećim programom.

 • TOS i kineski Alibaba potpisali ugovor o promociji

  08.09.2019.

  Turistička organizacija Srbije (TOS) i kineska kompanija za globalnu onlajn trgovinu Alibaba potpisali su ugovor o promociji turističke ponude Srbije na svim internet platformama i popularnim društvenim mrežama Wechat i Weibo, koje su u vlasništvu ove kineske kompanije.

 • Vršac domaćin Svetskog prvenstva u sletanju paraglajderom

  07.09.2019.

  Sutra u Vršcu počinje 10. po redu Svetsko prvenstvu u preciznom sletanju paraglajderom, koje će do 18 septembra ugostiti 130 pilota iz 27 zemalja sveta, najavljuje Vazduhoplovni savez Srbije, koji ovo takmičenje organizuje uz podršku vlade i Ministarstva omladine i sporta.

 • Brisel ulične reklame zamenio strip junacima

  07.09.2019.

  Više od 60 fasada širom centra Brisela ukrašeno je ogromnim muralima sa likovima strip junaka, čime belgijska prestonica uspešno realizuje planiranu akciju zamene šarenih komercijalnih reklama umetnošću uličnih slikara.

 • Najbolje putovanje za novac koji uložite u odmor!

  06.09.2019.

  Jedan od najinteresantnijih a najisplatljivijih aranžmana koje sebi možete priuštiti za odmor jeste Egipat i obilazak doline reke Nil, tura koja će vam, sa posetama drevnim gradovima Luksoru i Asuanu, obezbediti najveličanstvenije putovanje kroz istoriju, ali i kroz prelepu prirodu na granici džungle i pustinje.

 • Noćni gradonačelnik Praga u borbi protiv alkoholnog turizma

  06.09.2019.

  Istorijski distrikt češke prestonice, Opština Prag 1, na udaru je nekontrolisanog priliva stranih turista, koji meštani porede sa pravom okupacijom od strane stotina pijanih ljudi koji uveče tumaraju ulicama obilazeći barove u takozvanim "alkoholnim turama".

 • Sutra u Beogradu počinje Sajam hrane i vina

  05.09.2019.

  Svoja najbolja vina i prehrambene specijalitete proizvođači iz zemlje i regiona prtedstaviće u Beogradu, od 6. do 8. septembra, na prvom Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festivalu, koji pod sloganom "Siđi do reke" organizuje Udruženje "Spektar".

 • Šta se sve krije iza zidina Zabranjenog grada?

  05.09.2019.

  Kineski glavni grad Peking je u kontinuitetu nastanjen već više od 3.000 godina, a celih osam vekova bio je prestonica moćnog kineskog carstva, odakle su vladala 24 cara koja su za sobom ostavila fantastične komplekse carskih palata kao dokaz burne istorije i bogate kulture ove prelepe zemlje.

 • Egzotično ostrvo poznato po džinovskim kornjačama

  04.09.2019.

  U blizini Zanzibara nalazi se ostrvo Čangu, prelepa egzotična tropska destinacija poznata po endemskoj vrsti džinovskih kornjača koje žive još na samo nekoliko izolovanih lokacija u svetu.

 • Neponovljiv doživljaj u srcu Lombardije

  04.09.2019.

  Predivni italijanski grad Sirmione, smešten u bajkovitom predelu jezera Garda, na polovini puta između Breše i Verone, predstavlja savršeno mesto za uživanje i idealnu polaznu tačku za istraživanje cele Lombardije.

 • Najlepšu pustinju na svetu naći ćete u Alžiru!

  03.09.2019.

  Drevni alžirski grad Konstantin datira još iz doba Rimljana, a razlikuje se od svih ostalih po tome što je smešten na vulkanskom zemljištu okruženom visokim brdima i predstavlja kombinaciju uticaja francuskog kolonijalizma i arapske kulture.

 • Konkurišite za Turistički cvet 2019.

  03.09.2019.

  Turistička organizacija Srbije (TOS) je raspisala konkurs za dodelu najvišeg priznanja u oblasti turizma u ovoj godini, Turistički cvet 2019, koje se tradicionalno dodeljuje fizičkim i pravnim licima za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga u našoj zemlji i doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma.

 • Spremni za nedelju mode u Njujorku?

  02.09.2019.

  Od hiljade dobrih razloga zašto treba da se poseti Njujork, zaista je teško odabrati jedan. Grad koji je kulturni i ekonomski centar sveta, nudi za svakog ponešto, ali u drugoj nedelji septembra sve aktivnosti ostaju zasenjene centralnim događajem – Njujorškom nedeljom mode.

 • Savršen gradić na steni između Korzike i Sardinije

  02.09.2019.

  Na južnoj obali Korzike nalazi se litica na čijem vrhu se smestio Bonifačo, "skriveni biser" francuskog Mediterana, poznat i kao "tvrđava na steni", gradić koji privlači sve više putnika u potrazi za autentičnim i neiskomercijalizovanim destinacijama.

 • FlyBosnia uvela let za hodočasnike iz Italije

  02.09.2019.

  Bosansko-hercehovački avioprevoznik FlyBosnia uvela je novu direktnu avioliniju između Napulja i Mostara kako bi hodočasnici iz Italije mogli da posećuju Međugorje, pa su prvi putnici na mesto ukazivanja Gospe pristigli već za vikend.

 • Diznilend na Floridi uvodi nove atrakcije

  01.09.2019.

  Diznilend na Floridi će uskoro uvesti nove atrakcije, među kojima su Meri Popins, Vakanda i Zlatokosa, najavio je Bob Čapek, predsednik "Dizni parkova“.

 • Veliki zeleni zid Afrike zaustavlja širenje Sahare

  01.09.2019.

  Afrička unija je još 2007. godine pokrenula projekat pošumljavanja regije Sahel, koja se proteže preko devet država južno od Sahare, rubne oblasti koja je sedamdesetih godina bila znatno plodnija i koja bi opet trebalo to da postane u budućnosti.

 • Daleko ostrvo sa najlepšim peščanim plažama na svetu

  31.08.2019.

  Ostrvo Borakaj se zbog svoje neverovatne lepote i divnih peščanih plaža ubraja u najlepše destinacije na celom svetu, zbog čega je veliki broj turista počeo da ga opseda, pa su lokalne vlasti bile prinuđene da prošle godine zabrane posete na šest meseci.

 • Letovanje na Kopaoniku garantuje i odmor i zabavu

  31.08.2019.

  Planina Kopaonik je idealno mesto za zimski odmor i uživanje u snegu i skijanju, ali je jednako očaravajuća i tokom leta, a možda još i lepša, bujnija i pitomija, što je čini savršenom destinacijom za osveženje od vrućina i pravi odmor, ali i za akciju i dobru zabavu.

 • Dođite na jubilarni Beogradski karneval brodova

  30.08.2019.

  Sutra se u Beogradu održava jubilarni 15. "Beogradski karneval brodova", koji će u živopisnoj atmosferi, sa puno muzike i zabave za celu porodicu, dočekati Beograđane i njihove goste sa paradom plovila koja će defilovati rekom Savom od Brankovog mosta do mosta Gazela.

 • Španci se gađali sa 145 tona paradajza

  30.08.2019.

  Na ulicama španskog grada Bunola više od 20.000 ljudi se i ove godine međusobno gađalo paradajzom, učestvujući na tradicionalnom godišnjem ferstivalu „Tomatina“.

 • Budva spremna za trodnevni Sea Dance festival

  29.08.2019.

  Na plaži Buljarica u Budvi sve je spremno za ovogodišnji trodnevni Sea Dance festival, od 30. avgusta do 1. septembra, na kojem će u okviru dnevnih i večernjih žurki nastupiti vrhunski svetski izvođači.

 • U Staroj Pazovi počinje manifestacija Gastro Srem

  29.08.2019.

  Pod sloganom "Srem na moderan način", na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi sutra i prekosutra se održava turističko gastronomska manifestacija Gastro Srem, sa početkom u petak u 17 sati, a promovisaće je glumac Aleksandar Dunić.

 • Pravo je vreme za obilazak Peloponeza

  28.08.2019.

  Kraj sezone godišnjih odmora pravo je doba u toku godine da se spustite južnije od Atine i obiđete najveće grčko poluostrvo Peloponez i njegove predivne plaže, jer se ovih dana očekuje nastavak lepog vremena sa temperaturama iznad 30 stepeni Celzijusa.

 • Putovanje sa partnerom je veoma bitno za svaku vezu!

  28.08.2019.

  Ukoliko vam se učini da vam je emotivna veza sa partnerom zapala u kolotečinu, a u prilici ste da odete na odmor, obavezno isplanirajte zajedničko putovanje, jer će vam ono pomoći da dodatno upoznate partnera, prevaziđete nesuglasice, stvorite zajedničke uspomene i još bolje se zbližite.

 • Golf tereni postaju sve popularniji u Srbiji

  27.08.2019.

  Kada se spomene golf, većina ljudi ovaj sport vidi kao zabavu za bogataše, a malo je poznato da se on igra i u Srbiji, i to na Adi Ciganliji u Beogradu i u Žablju u Vojvodini, gde se svi zainteresovani mogu prepustiti ovom zadovoljstvu, ali tek nakon obavezne prethodne obuke.

 • Vinsko bure za idealan odmor vinopija

  27.08.2019.

  Selo Zasbahvalden u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg je poznato po planinarenju i nepreglednim vinogradima, a posebno zadovoljstvo pruža hotel sa smeštajem u vinskim buradima koja su se nekada koristila za lagerovanje vina iz okolnih vinograda.

 • Volite čokoladu? Spremite se za Salon čokolade u Parizu.

  26.08.2019.

  Čokolada je nesumnjivo najomiljeniji slatkiš na svetu. Poznato je da ovaj slatkiš izaziva lučenje endorfina, poznatog i kao hormon sreće, zbog čega se ponekad kaže da sreća ima ukus čokolade. Ukoliko i sami spadate u armiju onih koji ne mogu da zamisle dan bez barem kockice ovog slatkiša, naći ćete svoje mesto pod suncem na pariskom Salonu čokolade, najprestižnijem događaju na svetu koji je u potpunosti posvećen kakau i čokoladi.

 • Čarobna Crvena Laguna posuta roze flamingosima

  26.08.2019.

  U jugozapadnom delu Bolivije, blizu granice sa Čileom, nalazi se predivna Laguna Kolorada (Crvena Laguna), plitko slano jezero čiju vodu alge boje u crveno, a jata flamingosa prelivaju roze tonovima.

 • Albanija postaje destinacija zdravstvenog turizma

  26.08.2019.

  Albanija poslednjih godina postaje sve popularnija turistička destinacija, ali je sada i na dobrom putu da postane popularna destinacija zdravstvenog turizma, prvenstveno zbog niskih cena medicinskih usluga.

 • Grčko rajsko ostrvo Paros zauvek proteruje plastiku!

  25.08.2019.

  Meštanka ostrva Paros Stela Kervelo u zalazak sunca šeta plažom i skuplja plastični otpad, nagomilan od raspadnutih plastičnih kesa, svetlećih štapića sa rejv žurki na obližnjem Mikonosu i turskih kutija od namirnica. Ona pokazuje na tačkice koje plivaju na morskoj površini i kaže da se ovde mikroplastika može videti golim okom.

 • EasyJet uveo u svoje avione 60.000 dečijih knjiga

  25.08.2019.

  Avioprevoznik EasyJet uveo je u svoje avione novu uslugu, a to je dečija biblioteka “biblioteEasyJet” koja putnicima omogućava da pozajme neku od knjiga i tako na zabavniji način provedu let.

 • Spavanje u maldivskom raju pod zvezdanim nebom

  24.08.2019.

  Sigurno ste bar jednom u detinjstvu spavali u šatoru ili vreći za spavanje na obali mora, a možda i u nekoj barci ili brodu na samom moru, ali ovako opušten noćni doživljaj sigurno niste mogli da priuštite sebi ukoliko niste bili na Maldivima.

 • Pesak pronađen kod turista vraćaju na sardinijske plaže

  24.08.2019.

  Lokalne vlasti Sardinije i stručnjaci za zaštitu životne sredine udružili su se sa aerodromom Olbija kako bi pesak, šljunak i školjke oduzete od turista koji napuštaju ovo italijansko ostrvo vratili na plaže svoje čuvene Smaragdne obale.

 • Počinje novosadski samba karneval „Dani Brazila“

  23.08.2019.

  Na Petrovaradinskoj tvrđavi, plaži Štrand i starom gradskom jezgru danas počinje novosadski samba karneval „Dani Brazila“, koji će trajati do nedelje 25. avgusta, navodi se na sajtu Turističke organizacije Srbije (TOS).

 • I Crna Gora na udaru "overturizma"

  23.08.2019.

  Onlajn servis Disneyfication Map, koji se bavi procenom overturizma, prevelikog broja turista na nekoj lokaciji, pojavom koja negativno utiče na životnu sredinu i meštane, uvrstio je Crnu Goru među 10 najugroženijih zemalja sveta, sa 3,02 turista po stanovniku.

 • KUPUJTE PAMETNO I LETITE POVOLJNO

  22.08.2019.

  Počinje Air France-ova Oh LaLa Deals promocija za putovanja do 30. juna 2020. godine

 • Za vikend viteški festival u manastiru Manasija

  22.08.2019.

  Podno zidina manastira Manasija od 23. do 25. avgusta biće održan viteški festival “Just Out - Manasija”, u znak sećanja na šest vekova otkako je despot Stefan Lazarević sagradio jedno od najlepših srednjovekovnih zdanja u Srbiji, sa crkvom Svete Trojice, 139 mašikula i 11 kula.

 • Izaberite za sebe neku od 10 najlepših plaža na svetu

  22.08.2019.

  Na svetu je puno veličanstvenih plaža, a o ukusima ne vredi raspravljati, te je napraviti izbor nekoliko najlepših od najlepših plaža izuzetno težak poduhvat. "Dejli mejl" je, međutim, napravio listu 50 najlepših plaža sveta, od kojih ćemo vam ovde predstaviti prvih 10.

 • Cena pecaroške dozvole za 2020. godinu 7.000 dinara

  21.08.2019.

  Rekreativni ribolovci će u 2020. godini trebati da izdvoje 7.000 dinara za godišnju dozvolu za pecanje, dnevna dozvola će koštati 1.000 dinara, a višednevne dozvole na svim ribarskim područjima biće 2.000 dinara.

 • Švajcarsko selo do kog se može samo žičarom

  21.08.2019.

  U obronke Alpa ušuškano je neobično lepo seoce Gimelvald, do kojeg se ne može stići ni na koji konvencionalan način, već se morate opredeliti ili za žičaru koja vodi do Šilthorna, jednog od najpoznatijih vidikovaca na svetu, ili za čelične stepenice koje slede ekstremnu planinsku rutu.

 • Tajlandski vodopadi nazvani po belom troglavom slonu

  20.08.2019.

  Svako ko se nađe na Tajlandu obavezno bi trebalo da poseti nacionalni park Eravan, jer će ostati očaran njegovim neverovatnim prirodnim lepotama, ispunjenim bujnom egzotičnom vegetacijom i divnom tirkiznom bojom vode, ali i sasvim nestvarnim vodopadima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 • Osvajanje Mont Everesta će koštati 35.000 američkih dolara!

  20.08.2019.

  Radna grupa koja savetuje nepalsku vladu preporučuje da se od alpinista koji žele da se penju na najviši vrh sveta Mont Everest zahteva da prvo dokažu da su iskusni penjači.

 • Na dnu vulkanskog kratera na Havajima pronađeno jezero

  19.08.2019.

  Na dnu kratera vulkana Kilauea, najaktivnijeg na Havajima, naučnici američkog Geološkog instituta su pronašli jezero, što je veoma retka prirodna pojava.

 • U Beogradu za 5 godina udvostručen broj hotela

  19.08.2019.

  U prvoj polovini ove godine Beograd je posetilo 531.333 gostiju koji su ostvarili 1.170.734 noćenja, ili za 7 posto više u odnosu na isti period prethodne godine, a najviše ih je bilo iz regiona, Turske i zapadne Evrope, ali i iz Kine i Rusije, prenosi Beoinfo.

 • Gde se to džinovskim toboganom spušta do gejta?

  18.08.2019.

  Boravak na aerodromu dok se čeka na ulazak u avion zna da bude prilično dosadan i samo mali broj ljudi može da se pohvali da se ludo zabavio čekajući na svoj let. Šta onda reći za aerodromski tobogan kojim se putnici spuštaju sve do gejta?

 • Kako da se uključite na novu deonicu auto-puta Miloš Veliki?

  18.08.2019.

  Dans je u promet zvanično puštena druga deonica auto-puta Miloš Veliki, od Obrenovca do Ljiga, duga 62,7 kilometara, koja će putovanje od Beograda do Preljine kod Čačka, uz maksimalnu brzinu od 130 kilometara na čas, skratiti za još pola sata.

 • Živopisno švajcarsko selo prodaje kuće za 1 evro

  17.08.2019.

  U prelepom italijanskom kantonu Ticino u Švajcarskoj lokalna samouprava prodaje stare kuće po ceni od svega jednog švajcarskog franka, što je manje od jednog evra.

 • Sablasna polja ćupova i dalje predstavljaju misteriju

  17.08.2019.

  U unutrašnjosti čudnih kamenih struktura, nedavno otkrivenih u Laosu, koje izgledaju kao velike saksije za cveće uronjene u zemlju, pronađeni su leševi stari više od dve hiljade godina, a tuneli koji se iz njih nastavljaju možda vode i do tajnih podzemnih struktura.

 • Dobru zabavu i pristupačne cene naći ćete u Ulcinju

  16.08.2019.

  Ulcinj je bezbedno turističko mesto koje nudi aktivnu razonodu i odmor za sve uzraste, a poznato je po divnim peščanim plažama, razvijenom zdravstvenom turizmu i najpristupačnijim cenama na celom crnogorskom primorju.

 • Turisti uglavnom izbegavaju hotele bez ocena

  16.08.2019.

  Hoteli koji nisu ocenjeni na internet portalima i pretraživačima treba da računaju na znatno manji broj gostiju, jer čak četiri petine svetskih putnika obavezno čita ocene i komentare o hotelima, pre nego što pređe na rezervisanje smeštaja.

 • Sutra na Divčibarama počinje Mountain Music Fest

  15.08.2019.

  Pod sloganom "Srce kuca jako", sutra na Divčibarama počinje četvrti po redu Mountain Music Fest (MMF), jedan od najlepših planinskih muzičkih festivala u našem regionu, koji će posetioce ugostiti tokom dva dana, 16. i 17. avgusta.

 • Na Aerodrom Čenej prvi sleteo avion iz Minhena

  15.08.2019.

  Na novosadski Aerodrom Čenej 13. avgusta u 9:30 sati sleteo je prvi avion na direktnom međunarodnom letu iz Minhena, čime je ova vazdušna luka i zvanično otvorena za saobraćanje aviona koji mogu da slete na travnati teren i imaju do 20 putničkih mesta.

 • Vama i vašoj deci najlepše će biti u Polihronu

  14.08.2019.

  Izbor sjajnih letovališta u Grčkoj je zaista ogroman i svake godine se čini da ih je sve više. Ipak, odlazak na odmor zajedno sa porodicom i decom zahteva malo drugačiju vrstu planiranja, kao i smeštaja, a sve kako bismo takav odmor zaista i mogli nazvati odmorom.

 • Čikaški Serb fest proslavljen uz izložbu i vola na ražnju

  14.08.2019.

  Na imanju hrama Svetog Vaskrsenja Hristovog u Čikagu od 9. do 11. avgusta je održan "Serb fest", tokom kojeg su brojni posetioci bili u prilici da uživaju u hrani i muzici iz Srbije, a u okviru manifestacije je bila organizovana i izložba pravoslavne srpske kulture.

 • Početak beogradskog Beer festa pomeren za jedan dan

  13.08.2019.

  Ovogodišnje izdanje tradicionalnog, 17. po redu, beogradskog Bir festa (Beer fest) neće početi sutra, kako je prvobitno bilo najavljeno, već u četvrtak 15. avgusta, javlja Darko Glavaš, gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

 • Kupanje u bazenima izdubljenim u morskoj obali

  13.08.2019.

  Da biste na pravi način uživali u kupanju u moru ne morate ići na plažu, jer morska obala nudi puno različitih terena, pa stoga i sijaset mogućnosti za uživanje koje nije klasičnog tipa. Jedan takav netipičan, a savršen provod osiguraće vam prirodni i veštački bazeni izdubljeni u stenovitoj obali, koji se mogu naći svuda po svetu.

 • Ukleti grad čije se ime ne izgovara!

  12.08.2019.

  Na oko dva sata vožnje od italijanskog grada Barija, na vrhu zelenih brežuljaka smestio se gradić Kolobraro, mestašce koje na prvi pogled izgleda kao idilično bajkovito mesto, ali koji ima svoja prastara pravila na koja treba obratiti pažnju.

 • Čudesna Jelašnička klisura na samo 15 km od Niša

  12.08.2019.

  Na svega 15 kilometara od centra Niša nalazi se očaravajuća Jelašnička klisura, koja predstavlja pravo čudo prirode, sa 100 metara visokim odsecima krečnjačkih i dolomitskih bedema, šiljcima, pećinama, stubovima sa okruglim "glavama" i "prozorcima" u stenama.

 • Porodično letovanje na severnoj strani Evije

  11.08.2019.

  Nije lako izabrati idealnu destinaciju za odmor u Grčkoj, u ogromnom izboru koji svake godine kao da je sve veći. Planiranje odlaska na letovanje sa porodicom i malom decom još je teži i zahteva drugačiju vrstu planiranja i smeštaja, a sve da bi on zaista i bio nalik pravom odmoru.

 • Bečki ugostitelji ograničavaju boravak u restoranima

  11.08.2019.

  Sve više restorana u glavnom gradu Austrije omogućava rezervaciju stola samo na ograničeno vreme, odnosno samo na sat i po vremena, što se reguliše pomoću takozvanih vremenskih slotova (time slots).

 • Hitlerova "Vučja jazbina" se obnavlja za turiste

  10.08.2019.

  Takozvana "Vučja jazbina", nekadašnji tajni štab Adolfa Hitlera u Poljskoj, u kojem je ideolog, inspirator i vođa nacizma između 1941. i 1944. godine boravio 850 dana, pre nego se povukao u svoj bunker u Berlinu, sada će biti obnovljen i uređen kako bi privukao što više turista.

 • Za prljanje Španskih stepenica u Rimu kazna 400 €, za sedenje 250 €

  10.08.2019.

  Policajci u Rimu teraju turiste sa čuvenih Španskih stepenica iz 18. veka i zabranjuju zadržavanje i sedenje na njima, pa ukoliko se neko usudi da prekrši ovo pravilo sleduje ga kazna od 250 eura, a ukoliko ih zaprlja ili, ne daj bože, ošteti, moraće da se oprosti od celih 400 eura.

 • „Tradicionalni ukusi juga“ sutra u Vranjskoj Banji

  09.08.2019.

  U Vranjskoj Banji kod Sat kule sutra će po prvi put biti održana gastronomsko turistička manifestacija "Tradicionalni ukusi juga - Vranjska Banja 2019.", koju organizuje Turistička organizacija grada Vranja.

 • Šta ne smete da imate u prtljagu koji unosite u avion?

  09.08.2019.

  Izbor stvari koje možemo da spakujemo u ručni prtljag kada na odmor putujemo avionom je postao prava muka, a pogotovu zbog strogih pravila koje neke avio kompanije primenjuju i zbog kojih je spisak dozvoljenih stvari svaki put sve kraći.

 • Završava se probijanje puta do vrha Golije

  08.08.2019.

  Putari upravo završavaju probijanje poslednjih deonica druma preko najlepših delova planine Golije, tako da će vrh ove divne planine u blizini Ivanjice ubrzo postati prohodan za saobraćaj, što će olakšati prilaz svim zaljubljenicima u netaknutu prirodu.

 • Er Srbija uvela u avgustu dodatne letove za Tivat

  08.08.2019.

  Zbog velikog interesovanja putnika, Er Srbija je u avgustu povećala broj letova između Beograda i Tivta, tako da će do kraja meseca na ovoj relaciji leteti i do 26 puta nedeljno avionima ATR i „Erbas“, saopštavaju iz nacionalne avio-kompanije.

 • Bazen koji pluta u jezeru dok se u njemu kupate

  07.08.2019.

  Plutajući "Water on water" bazen koji se nalazi na jezeru Komo u Lombardiji, omogućiće vam da se kupate u slatkoj i slanoj vodi istovremeno, ma kako to izgledalo nemoguće.

 • Niško leto ispunjeno kvalitetnim džez ritmovima

  07.08.2019.

  Na ovogodišnjem Nišvil Jazz Festivalu, koji se održava u Nišu do 11. avgusta, nastupiće neki od vrhunskih svetskih izvođača, poput Mejsia Parkera, Five Big Bands Sumita, Dejvida Mareja, Maline Moj, Džoa Merse Marlija, Seuna Kutija, Lerija Vučkovića, Vlatka Stefanovskog...

 • Leptokarija nudi pravi odmor za celu porodicu

  06.08.2019.

  Izbor fenomenalnih destinacija za odmor u Grčkoj je zaista ogroman i svake godine nam se čini da je sve veći. Međutim, ukoliko želimo da na odmor povedemo i celu porodicu, onda to zahteva malo drugačiju vrstu planiranja, kao i smeštaja, a sve stoga da bi nam takav odmor i zaista bio pravi odmor.

 • Spremite se za ovogodišnji Sabor trubača u Guči

  06.08.2019.

  Ovogodišnje 59. izdanje Dragačevskog sabora trubača održaće se u Guči od 8. do 11. avgusta, pod sloganom "Najzvučnija letnja destinacija", a organizatori najavljuju bogat takmičarski, ali i prateći program sa ponovo uvedenim koncertima folk zvezda.

 • Marmaris i Fetije pozivaju u Tursku na odmor i zabavu

  05.08.2019.

  Jedno od najpopularnijih i najposećenijih letovališta u Turskoj sigurno je Marmaris, mediteranski primorski gard sa prijatnom klimom, šumovitim zaleđem i vizantijsko plavom bojom mora, koja će vaš odmor začiniti magičnom privlačnošću.

 • Specijalna bolnica Banja Koviljača širi svoje kapacitete

  05.08.2019.

  Već 160 godina, koliko postoji, Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Banji Koviljači, nedaleko od Loznice, uspešno povezuje prirodno lečilište sa savremenim metodama fizikalne medicine i rehabilitacije, zbog čega je nezaobilazna destinacije za sve koji pate od reume, bolesti kotiju i zglobova, ali i steriliteta, kožnih i ginekoloških oboljenja…

 • Turistička organizacija Trebinja objavila promotivni video

  04.08.2019.

  Turistička organizacija Grada Trebinja je početkom meseca predstavila svoj prvi promotivni turistički video ovog prelepog mediteranskog grada, a koji je realizovan uz pomoć sredstava Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, prenosi Radio Trebinje.

 • Pola miliona dinara kazne za izdavanje stana na crno

  04.08.2019.

  Uvođenjem paušalnog oporezivanja za sve one koji u Srbiji iznajmljuju kuću, stan ili sobu država je želela da građane motiviše da ne rade na crno, a u tome će joj pomoći i uvođenje novčanih kazni za prekršioce, koje će iznositi i više od pola miliona dinara.

 • Turistička pruga preko Afrike povezala dva okeana

  03.08.2019.

  Kineski graditelji su uspešno priveli kraju projekat izgradnje transkontinentalne pruge kojom su povezane istočna i zapadna, odnosno indijska i atlantska obala Afrike.

 • Sa LOT-om svakoga dana od Beograda do Budimpešte

  03.08.2019.

  Aviokompanija LOT Polish Airlines će od 22. septembra 2019. uvesti direktnu avioliniju između Budimpešte i Seula, a od 30. marta naredne godine još šest novih linija ka evropskim destinacijama, među kojima je i Beograd.

 • Rizort Portonovi otvoren za posetioce

  02.08.2019.

  U Kumboru kod Herceg Novog juče je za posetioce otvoren deo novog Rizorta Portonovi, jednog od najprestižnijih projekata rezidencijalnog tipa u našem regionu, koji će u celosti biti spreman za goste već naredne godine.

 • Pažljivo čitajte agencijski ugovor o aranžmanu!

  02.08.2019.

  Iako ove letnje sezone nije registrovano mnogo prijava turističkoj inspekciji, građani treba da budu oprezni prilikom potpisivanja ugovora o putovanju i obavezno treba da pročitaju sve što stoji u njemu, savetuje Vera Božić Trefalt, pomoćnice ministra turizma zadužena za turisticku inspekciju.

 • Gde će vam sa porodicom biti najlepše u Grčkoj?

  01.08.2019.

  Izbor divnih destinacija za odmor u Grčkoj je zaista ogroman i svake godine se čini da je sve veći. Ipak, odlazak na odmor sa kompletnom porodicom zahteva malo drugačiju vrstu planiranja, kao i smeštaja, a sve zato da bi takav odmor zaista i bio odmor.

 • U Vrnjačkoj Banji počinje 13. Lovefest

  01.08.2019.

  U Vrnjačkoj Banji danas počinje trinaesti Lovefest, koji će do 3. avgusta na pet bina dočekati neka od najvećih svetskih muzičkih imena, kao što su Marco Carola, Jamie Jones, Joseph Capriati, Richie Hawtin, The Martinez Brothers, ali i regionalne zvezde poput Bajage i Instruktora, Dubioza Kolektiva, Senidaha, Sare Jo i mnogih drugih.

 • Zaputite se na nezaboravnu turu nekom od evropskih biciklističkih staza

  31.07.2019.

  Poslednjih godina na putevima susrećemo sve više biciklista, koji sa bisagama nakačenim na zadnji točak voze ka moru, jezeru, planini, ili čak na drugi kraj sveta. Bicikl je zgodan jer vam omogućava da doprete i do nepristupačnih i skrivenih mesta netaknute prirode i najbolji je izbor za putovanje ukoliko ste ljubitelj prirode i sporta.

 • Primorsko hipi selo nastavlja borbu za očuvanje slobode duha

  31.07.2019.

  Malo ribarsko selo na rumunskoj obali Crnog mora, nedaleko od granice sa Bugarskom, nekada poznato kao stecište hipika, boema, umetnika, alternativaca i angažovanih intelektualaca, danas vodi novu bitku protiv komercijalizacije i neukusa.

 • Svet zdravih užitaka

  31.07.2019.

  Postoji jedno maleno mesto u kome je rođen veliki čovek i veliki naučnik, Rudolf Štajner. Znao je reći da je on sam izabrao Međimurje kao mesto svog rođenja, a ovaj kraj ga danas slavi poštujući principe njegove nauke i temeljeći turističku ponudu na njima.

 • Zašto je Amsterdam najpopularniji evropski grad

  30.07.2019.

  Današnji putnici se u izboru destinacije uglavnom rukovode željom za upoznavanjem novih kultura, za istraživanjem i uživanjem, zbog čega je holandska prestonica uvek rado birana, kao urbana destinacija koja ljubiteljima istorije i kulture ima svašta da ponudi, ali i svima onima koji su željni uzbudljivog i autentičnog provoda.

 • Kreme za sunčeve opekotine pomažu samo ako sadrže aloju!

  30.07.2019.

  Prema savetima stručnjaka, mazanje losiona i krema za sunčanje može da ošteti kožu koja je pod opekotinama, ukoliko prethodno niste obratili posebnu pažnju na sastojke kreme, koja bi u ovom slučaju pomogla samo ako se u njenom sastavu nalazi aloja.

 • Tri SkyTrax nagrade za Air France

  29.07.2019.

  Na ceremoniji dodela najprestižnijih nagrada u avio-industriji, SkyTrax 2019, prva klasa Air France-e, La Premiere, osvojila je tri nagrade. Prema mišljenju preko 20 miliona putnika koji su bili obuhvaćeni SkyTrax anketom, Air France može da se podiči najboljom hranom u laundžu za prvu klasu, najboljom hranom na letu u prvoj klasi, kao i najboljjm dodacima za komfor u prvoj klasi.

 • Ostrvo koje pleni svojim mirom, lepotom i jednostavnošću

  29.07.2019.

  Mikonos je grčko ostrvo koje će vam pružiti bukvalno sve, od divnih skrivenih plaža i uvale, vijugavih uskih gradskih ulica i autentičnih malih belih kuća sa mnoštvom cveća i plavim vratima i prozorima, do svuda prepoznatljivih vetrenjača, predivnih crkvica i brojnih restorana i kafea.

 • Najopasnija planinska staza na celom svetu

  29.07.2019.

  Ukoliko ste adrenalinski ovisnik i volite da idete na opasna mesta da planinarite, onda je za vas bogom dana najopasnija planinska staza u Kini, koja vodi do drevnih Taoističkih hramova u kojima se uče tradicionalne borilačke veštine.

 • Najbolji hoteli za porodično letovanje u Turskoj

  28.07.2019.

  Ukoliko ste u potrazi za potpunim odmorom, ispunjenim raznovrsnim sadržajima za decu, sa toplim morem, dugačkim peščanim plažama, izuzetnom klimom i all inclusive hotelskom uslugom po pristupačnim cenama, pravi izbor za vas su porodični hoteli u Antalijskoj regiji u Turskoj.

 • Tri fudbalska terena amazonske prašume nestane u minutu!

  28.07.2019.

  Uništavanje amazonske prašume toliko se intenziviralo da se procenjuje kako se za svaki protekli minut uništi površina šume veća od tri fudbalska terena, što znači da bi uskoro mogla biti dostignuta tačka posle koje Amazon više ne bi bio u stanju da se oporavi, piše Gardijan.

 • Prenoćite u hotelu iz priča o Hariju Poteru

  27.07.2019.

  Edinburg je škotski grad bogat različitim sadržajima, a možda je najpoznatiji po priči o čarobnjaku Hariju Poteru, koju je spisateljica J.K.Rowling upravo tu osmislila i napisala.

 • U Vrnjačkoj Banji sve više turista i investitora

  27.07.2019.

  Turistički istorijat Vrnjačke Banje seže gotovo 150 godina u prošlost, zbog čega je ona danas jedna od najbolje organizovanih destinacija u Srbiji, sa najuređenijom infrastrukturom i brojnim gostima koji je čine jednom od najposećenijih banja u našoj zemlji.

 • Otvoreno BAIA krilo Hotela Regent

  26.07.2019.

  Baia, treće krilo Regent Porto Montenegra, otvoreno je u četvrtak, 25. jula glamuroznom zabavom na bazenu hotela.

 • Kotor druga najatraktivnija destinacija za kruzere

  26.07.2019.

  Kotor je na listi na listi najatraktivnijih destinacija za putovanje kruzerima zauzeo drugo mesto, odmah nakon Venecije, pokazuju podaci portala "Cruise Critic", vodećeg svetskog sajta za ocenjivanje takve vrste putovanja.

 • Ove stvari nikada ne radite u hotelskoj sobi!

  26.07.2019.

  Ukoliko tokom letovanja odsedate u hotelskom ili privatnom apartmanskom smeštaju, potrebno je da poštujete određena pravila kako bi vam odmor protekao glatko i bez nepredviđenih zdravstvenih problema i komplikacija.

 • Air France obnovio svoj salon na vašingtonskom aerodromu

  26.07.2019.

  Avio-kompanija Air France je 18. jula otvorila svoj potpuno obnovljen i redizajniran salon na aerodromu u Vašingtonu.

 • Opredelite se za krstarenje prelepim grčkim ostrvima

  25.07.2019.

  U turističkoj ponudi Grčke veoma je popularno krstarenje na ruti koja kreće od antičke Atine, a obilazi neka od najpoznatijih ostrva, kao što su kosmopolitski Mikonos, legendarni Efes i romantični Santorini, a koja ljubiteljima Grčke omogućava da se bolje upoznaju sa njihovim načinom života, tradicijom i mitovima.

 • Balet u oblacima

  25.07.2019.

  Putnici na Air France-ovom letu AF117 iz Šangaja za Pariz prisustvovali su 6. jula neobičnom spektaklu na nebu. Naime,10 balerina iz Pariske opere plesalo je u oblacima na oduševljenje putnika iz svih putničkih kabina.

 • Druga strana planete nudi najveću vinsku rutu na svetu

  25.07.2019.

  U Južnoj Africi se istočno od Kejptauna nalazi region veličine oko 22.300 kvadratnih kilometara, koji važi za najveći vionogradarski region na svetu, sa čak 200 vinarija, od kojih je njih 150 obuhvaćeno najvećom svetskom vinskom turističkom rutom.

 • Međimurje, odlična destinacija za aktivan odmor

  24.07.2019.

  Ako odmor ne zamišljate kao lenčarenje na ležaljci sa koktelom u ruci i uz po koji mrzovoljan buć u slanu vodu (i to baš kad upekne u glavu), već volite da se umorite, oznojite, naučite nešto novo, zavirite u svaku „rupu“, družite sa prirodom i životinjama, pa tek onda da se nagradite najboljim gurmanlucima, imamo predlog za vas.

 • "Srpska piramida" i poslednje utočište pred kataklizmom

  24.07.2019.

  Zahvaljujući svojstvenim prirodnim lepotama, prelepoj šumi, livadama sa endemskim biljnim vrstama, čistom vazduhu i fenomenalnom pogledu na ceo okolni kraj, koji se pruža sa njegovog vrha, Rtanj se ubraja u jednu od najlepših planina u Srbiji.

 • Zaštitite vašeg ljubimca od sunčevog zračenja!

  24.07.2019.

  Meteorolozi poslednjih nekoliko dana upozoravaju da se oprezno izlažemo suncu, jer je stepen UV zračenja veoma povišen, na šta, takođe, treba obratiti pažnju i kada su u pitanju naši četvoronožni ljubimci, koje isto tako treba zaštititi od sunca kao sebe što štitimo.

 • Prvi Boing 787-10 Dreamliner na evropskim nebu

  23.07.2019.

  KLM je poznat kao avio-kompanija koja ulaže veliki napor u održivi razvoj vazduhoplovstva. Od ovog jula, KLM se ponosi prvim Boingom 787-10 Dreamliner-om koji je nabavila jedna evropska avio-kompanija, čime će ovaj prevoznik još više smanjiti svoj karbonski otisak.

 • "Zemlja vatre" apeluje da joj “pružite priliku”

  23.07.2019.

  Turistička organizacija Azerbejdžana je započela promotivnu kampanju pod nazivom "Take a Look", sa ciljem da se do 2023. godine udvostruči broj turista koji dolaze u ovu zemlju.

 • Područje oko Černobilja se uređuje za turiste

  23.07.2019.

  Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je potpisao uredbu kojom se omogućava započinjanje radova u području oko Černobilja, lokacije na kojoj se 1986. dogodila velika nuklearna katastrofa, u okviru kojih će biti obnovljene pešačke staze i poboljšan prijem mobilne telefonije.

 • Egej vas zove u kosmopolitsku prestonicu turske obale

  22.07.2019.

  Bodrum je kosmopolitska prestonica turske obale Egejskog mora, prepoznatljive arhitekture i spomenika prošlosti, grad gostoprimljivih domaćina, boema i umetnika, modernih hotela i hotelskih kompleksa, kafea, restorana, diskoteka i galerija...

 • Brodovi na solarni pogon smanjuju gužve u Boki

  22.07.2019.

  U Boki Kotorskoj počinje da saobraća novi vid javnog prevoza, dva potpuno ekološka broda na solarni pogon, koja će redovno prevoziti putnike na liniji od Kotora, preko Perasta i Tivta, do Herceg Novog, i obrnuto.

 • Zbog čega Tasos ne prestaje da bude omiljen?

  21.07.2019.

  Tasos je jedna od omiljenih turističkih destinacija na koju se gosti najčešće vraćaju, što i nije čudno, jer kad god se u razgovoru oko letnjeg odmora spomene ovo grčko ostrvo, bilo da smo u društvu nekoga ko se odande vratio, ko planira da tamo ide ili nekoga ko samo prenosi tuđe utiske, priča o njegovim lepotama može da traje u nedogled.

 • Najlepši belgijski grad ograničava broj turista

  21.07.2019.

  Najlepši belgijski grad uvodi restriktivne mere, da se, kako je objasnio njegov gradonačelnik, ne bi pretvorio u novi Diznilend, koji je, inače, tokom prošle godine posetilo više od osam miliona turista.

 • Filipinsko ostrvo proglašeno za najlepše na svetu

  20.07.2019.

  Prema rezultatima glasanja koje je organizovao "Conte Nast Traveler readers" o najboljem ostrvu na svetu, na prvom mestu se našlo filipinsko ostrvo Siargao, sa skrivenim plažama od belog peska i mirnim i netaknutim bujnim tropskim šumama.

 • Balkanska prašuma “na korak” od naše kuće

  20.07.2019.

  Jedna od tri poslednje preostale evropske prašume, Biogradska gora, nalazi se u našoj neposrednoj blizini i prava je oaza divote i mira u kojoj su svojevremeno odmarali i predsednik Jugoslavije Tito i holivudska glumica Sofija Loren, a pre nekoliko godina njenim biciklističkim stazama provozao se i glumac Harison Ford.

 • Šta vredi znati pre puta na “smaragdno ostrvo”?

  19.07.2019.

  U vremenu znatnih klimatskih promena i rasta temperature tokom letnjih meseci, destinacije sa nešto umerenijom ili čak i svežijom klimom postaju sve popularnije, a takva je i Irska, koju zbog zadivljujućih prirodnih lepota i nepreglednih livada nazivaju i smaragdnim ostrvom.

 • Arheolozi pronašli drevni grad iz Davidovog vremena

  19.07.2019.

  Izraelski arheolozi su pronašli lokaciju drevnog filistejskog grada Ziklaga iz biblijske priče o Davidu, koji je bio pod upravom filistejskog kralja iz obližnjeg Gata u vremenima nakon što je u 12. veku pre nove ere taj narod krenuo u naseljavanje istočne obale Mediterana.

 • Italijanski gradić sa jednim od najbržih "ziplajna"

  18.07.2019.

  Pjetrapertoza je bez sumnje jedan od najlepših italijanskih gradića, izgrađen na stenama između divovskih litica Južnih Dolomita u regiji Basilikata, izgleda kao da ga je progutala planina, a poznat je po jednom od najbržih “ziplajna” u Evropi.

 • Investitor iz Katara tri godine ništa ne čini sa 4 hotela na Vlasini

  18.07.2019.

  Nakon pune tri godine od kada je katarski biznismen Ali Abdula Ms al Maki postao većinski vlasnik hotela Vlasina i Promaja na obali Vlasinskog jezera, hotela Vilin lug u Crnoj Travi i hotela Srbija u Surdulici, ovi objekti i dalje zvrje prazni.

 • Vrletni most u Vijetnamu drže džinovske ruke

  17.07.2019.

  U Anamskim planinama u Vijetnamu, na tromeđi te zemlje sa Laosom i Kambodžom, nalazi se vrletni most Kau Vang, koji visi sa 1.400 metra nadmorske visine, a drže ga dve gigantske "šake" koje bukvalno izranjaju iz brda.

 • Lekovitost šuma talasa, sunca i mirisa soli

  17.07.2019.

  Šum morskih talasa, sunce i miris soli na nas deluju umirujuće ne samo zbog toga što smo na odmoru, već i zato što menjaju hemiju našeg organizma, jer srce usporava otkucaje, nivo hormona se menja, a raspoloženje poboljšava, tvrde naučnici.

 • Leto na Halkidikiju nezamislivo bez srpskih turista

  16.07.2019.

  Visoke letnje temperature, divne plaže i toplo more pobrinuće se za još jedno vaše nezaboravno letovanje na Halkidikiju, omiljenom letovalištu ne samo Srba, Bugara i Makedonaca, već i Grka koji žive na severu zemlje.

 • Mirisni metro saobraća Bečom

  16.07.2019.

  Kompozicije gradskog metroa u glavnom gradu Austrije, "Bečke linije", tokom vrelih letnjih meseci neprekidno se rashlađuju, a sada će i mirisati, najavljuje gradska uprava.

 • 2. INTERNACIONALNI MODNI FESTIVAL PORTO MONTENEGRO 2019

  16.07.2019.

  18., 19.i 20 jula u sjajnom zdanju Sinhro u Porto Montenegru održava se 2. Internacionalni modni festival i pravi je spektakl koji će još jednom dokazati da Porto Montenegro polako postaje identit evropske modne scene.

 • Kratak vodič za što lakši obilazak Madrida

  15.07.2019.

  U prestonici Španije ćete osetiti pravu energiju ove mediteranske nacije, njenu kulturu i mentalitet i bićete zadivljeni fantastičnim spojem moderne i stare arhitekture, kao i najpoznatijim muzejima sa Pikasovim remek-delima, te ćete toliko toga još poželeti da vidite da ćete “spasti s nogu”, a ipak ostati prezadovoljni.

 • Sokobanja ruši sve rekorde po broju gostiju!

  15.07.2019.

  Do kraja aprila Sokobanju je posetilo ukupno 80.785 domaćih turista i 10.207 stranaca, što u odnosu na prošlu godinu predstavlja povećanje broja noćenja domaćih gostiju za 21 procenat i broja noćenja stranaca za čak 46 posto.

 • Egzotična Hurgada pristupačna svim kategorijama gostiju

  14.07.2019.

  Nekad malo ribarsko mesto, Hurgada je do danas prerasla u pravu turističku meku za sve poklonike all inclusive hotelske usluge sa 5 zvezdica, tople vode Crvenog mora i grada sa puno restorana, radnji, barova, pabova i internet kafea.

 • Besplatne pešačke ture Suboticom i Palićem dva puta nedeljno

  14.07.2019.

  Ovog leta Turistička organizacija Subotice organizuje besplatne pešačke ture, kako bi građanstvo i turiste upoznala sa najvećim znamenitostima ovog prelepog grada, ali i omiljenog izletišta Subotičana, Palića i Palićkog jezera.

 • Na barskim plažama srpski turisti najbrojniji

  13.07.2019.

  U opštini Bar najbrojniji su srpski turisti, kojih je trenutno više od 4.000. Direktor Turističke organizacije ovog grada, Emil Kukalj, kaže da gosti iz Srbije bolje od drugih poznaju tu destinaciju i da se stalno vraćaju, kao i da su najviše zainteresovani za plaže i pasivni odmor, mada raste interesovanje i za posete jezeru.

 • Gotova rekonstrukcija Ramske tvrđave!

  13.07.2019.

  Rekonstrukcija Ramske tvrđave na steni iznad Dunava kod Velikog Gradišta je završena i dok se sada čeka na zvanično otvaranje, meštani se već uveliko pripremaju za turiste koji već obilaze tursku fortifikaciju, izgrađenu u petnaestom veku po nalogu sultana Bajazita.

 • “Mala Švajcarska“ u našem komšiluku

  12.07.2019.

  Baš ovih dana "HSBC Expat" objavio je rezultate istraživanja prema kojima je Švajcarska najbolja zemlja za život i rad u 2019 godini. Švajcarska je svrgnula Singapur sa trona. No, to nas i ne čudi mnogo. A da li ste znali da se na samo 500 km od Beograda nalazi “mala Švajcarska”, kako meštani Međimurja nazivaju svoj kraj?

 • Opušteno grčko ostrvo na kojem ćete biti prepušteni sami sebi

  12.07.2019.

  Iako glavna privredna grana, turizam se na ostrvu Samos razvijao uglavnom spontano, što je idealna prilika za nabijanje kondicije tokom obilaženja prirodnih i arheoloških atrakcija, ali i za vežbanje vidovitosti u njihovom pronalaženju. Stoga vam zdušno preporučujemo odmor na ovom opuštenom grčkom ostrvu koje naseljavaju još opušteniji žitelji.

 • Panoramski turistički autobus izlazi na ulice Niša

  12.07.2019.

  Poput drugih poznatih turističkih destinacija i Niš će od 15. jula imati panoramski turistički autobus sa 78 mesta, od kojih 48 na galeriji, koji će voziti turiste u obilazak grada, kulturno istorijskih spomenika i turističkih lokacija.

 • Na prodaju nekadašnje ostrvo Pabla Eskobara

  11.07.2019.

  Privatno ostrvo Sedlbek Kej na Bahamima, koje je jedno vreme bilo i u vlasništvu Pabla Eskobara, te se veruje da je korišćeno u njegovoj ruti krijumčarenja droge, sada je dato u prodaju po ceni od 12 miliona dolara.

 • Kako da zaobiđete restoran u kojem ćete samo baciti pare

  11.07.2019.

  Sastavni deo svakog putovanja je i upoznavanje sa lokalnom kuhinjom i jelima, što podrazumeva potragu za autentičnim, pravim restoranom u kojem će vas dočekati lokalci koje ne razumete, ali koji će vas uslužiti sa onim najboljim što imaju. Svima kojima dosadi ovakva potraga, pa se odluče da uđu u prvi sledeći restoran, savetujemo da ipak obrate pažnju na nekoliko stvari od kojih zavisi da li će samo baciti novac ili će nešto ukusno i pojesti.

 • Definitivno najlepša plaža na svetu!

  10.07.2019.

  Plaža Baia do Santo-Santo je zaista najlepša na svetu, zaštićena liticama, a posuta zlatnim peskom po kojem se prelivaju talasi tirkiznog mora, idealna za duga plivanja i još duža odmaranja na suncu.

 • U Ljuboviji sve spremno za 13. jul i Drinsku regatu

  10.07.2019.

  U Ljuboviji se svake druge subote u mesecu julu tradicionalno organizuje Drinska regata, popularna manifestacija i najduža regata u Evropi, sa 40 km plovnog puta najlepšim delom drinske doline, koja će ove godine biti održana u subotu 13. jula.

 • Uneskova lista svetske baštine proširena sa još nekoliko zadivljujućih destinacija

  09.07.2019.

  UNESCO svake godine na listu svetske baštine uvrsti po nekoliko spomenike i oblasti od velikog kulturnog i prirodnog značaja za čovečanstvo. Komitet Uneska ove godine se sastao u Bakuu, prestonici Azerbejdžana, a ovo su znamenitosti koje su ove godine svoje mesto našle na listi najznačajnijih.

 • U trci s bikovima u Pamploni povređeno najamnje petoro

  09.07.2019.

  Najmanje pet osoba je povređeno tokom tradicionalnih trka sa bikovima koje se održavaju u vreme Festivala Svetog Fermina u gradu Pamploni na severu Španije, uključujući i dvoje koji su direktno izbodeni rogovima.

 • Od najlepšeg grada na svetu do predivnih plaža, planina, ostrva, vina…

  08.07.2019.

  U Toskanu se dolazi iz više razloga: u potrazi za umetnošću, divnim gradovima i selima, ukusnom kuhinjom i najboljim vinima, ili zarad aktivnog odmora kakav pružaju planinske i biciklističke staze, divna obala, još lepša ostrva i kristalno bistro more. Najlepši grad na svetu takođe se nalazi u ovoj italijanskoj regiji za koju svi kažu da je potpuno čarobna!

 • Nema kupanja u Dubrovniku – na plaži podignuta crvena zastava

  08.07.2019.

  Zbog velike količine otpadnih materija u moru oko Dubrovnika, na plaži ispred hotela "Rixos Libertas" je podignuta crvena zastava koja upozorava turiste na rizik i nalaže zabranu kupanja.

 • Misterija crnomorskog ostrva Sveta Anastazija

  07.07.2019.

  Na pola sata vožnje brodom od bugarskog grada Burgasa na obali Crnog mora nalazi se misteriozno ostrvo Sveta Anastazija, za čiji obilazak obavezno odvojite jedno popodne, jer će vas očarati velom svojih tajni, interesantnim legendama i veoma zanimljivom istorijom.

 • Rast svetskog turizma tera gradove u promene

  07.07.2019.

  Prema podacima Svetske turističke organizacije, rast turizma u svetu dostigao je u pršloj godini rekord od 1,4 milijarde međunarodnih turističkih dolazaka, ili za 6 posto više u odnosu na 2017. godinu, sa oko 1,7 milijardi dolara dobiti, što iznosi oko dva posto ukupnog globalnog BDP-a, piše britanski Gardijan.

 • Grčko ostrvo od posebnog značaja za srpski narod III

  06.07.2019.

  Ostrvo Krf u Jonskom moru predstavlja veoma popularnu turističku destinaciju za goste iz celog sveta, ali za turiste iz Srbije ima poseban nacionalni, istorijski i emotivni značaj. Odlazak na Krf nije samo obično letovanje, već i prilika za malo hodočašće stazama i mestima gde je srpska vojska pronašla sigurnost i spas nakon prelaska albanskih planina Prokletija tokom povlačenja pred austrougarskom vojskom u Prvom svetskom ratu.

 • Nova atrakcija u Kladovu - do Rumunije za 15 minuta

  06.07.2019.

  Zbog lepih peščanih plaža na Dunavu, brojnih znamenitosti i zanimljive istorije, Kladovo svake godine posećuje sve više turista, pa su u jeku sezone svi smeštajni kapaciteti popunjeni, a sada je za posetioce ovog šarmantnog grada uvedena i međunarodna brodska linija do Rumunije, jedina takva u Srbiji.

 • Sve čari gradova i plaža na istočnoj obali Sicilije

  05.07.2019.

  Ukoliko vas put nanese na obale Sicilije, potrudite se da ovo ostrvo prešpartate i uduž i popreko, ali nikako nemojte propustiti da posetite njegovu istočnu stranu koja će vas dočekati sa gradovima i palžama u koje ćete se odmah zaljubiti.

 • Za ljubitelje dobre kapljice hotel u tekila buretu!

  05.07.2019.

  Ljubitelji dobrog gutljaja biće oduševljeni fenomenalnim hotelom u Meksiku koji je smešten usred polja agave, kaktusa koji se koristi za pravljenje tekile, a čije su sobe zapravo ogromne bačve za skladištenje ovog popularnog alkoholnog pića.

 • Zaronite dušu u veličanstvene “gorske oči”

  04.07.2019.

  Letnje vrućine prava su prilika da posetite planinu Durmitor u Crnoj Gori i njena veličanstvena lednička jezera, u ovim krajevima poznatija kao “gorske oči”, pored kojih ćete u trenu zaboraviti na gradsku vrevu i svakodnevni stres.

 • Peking dobio najveći aerodrom na svetu

  04.07.2019.

  Na lokaciji udaljenoj 46 kilometara od centra Pekinga prošle sedmice su završeni radovi na izgradnji međunarodnog aerodroma Dasing, koji će po broju putnika biti najveći aerodrom na svetu.

 • Egipat zove u mondensko letovalište na Crvenom moru

  03.07.2019.

  Najpopularnije egipatsko mondensko letovalište za svoju reputaciju može da zahvali prvenstveno mnogobrojnim luksuznim all inclusive hotelima na samoj obali, ali ne treba zaboraviti ni predivne plaže i prebogato more zbog kojeg je Šarm el Šeik dobro poznata destinacija i za sve pasionirane ljubitelje ronjenja.

 • Sutra počinje novosadski Exit festival

  03.07.2019.

  Višestruko nagrađivani internacionalni letnji muzički festival Exit, koji se od 4. do 7. jula i ove godine održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, okupiće preko 700 izvođača na više od 40 bina i muzičkih zona.

 • Predivno mediteransko ostrvo kojim su vladali Templari

  02.07.2019.

  Malta je mala sredozemna ostrvska država sa oko 400.000 stanovnika, a čine je ostrva Malta, Gozo, Komino, Kominoto i Filfa. Maltu, kojom su nekada davno upravljali vitezovi Templati, danas tokom cele godine posećuje veliki broj turista, a najviše ih je tokom leta, kada je gostima zagarantovan i dobar odmor i dobar provod.

 • Pored uživanja, treba misliti i na zdravlje – od šetnje do hajkinga

  02.07.2019.

  Šetnja je blagotvorna za čitav organizam. Oni koji je redovno upražnjavaju mogu da potvrde koliko je korisna, a lekari tvrde da svega 30 minuta šetnje može da poboljša brojne telesne funkcije, ali i celokupno zdravlje.

 • Kubanski žuti “Koko” najpopularniji taksi na svetu

  01.07.2019.

  Poznato je da se na Kubi najviše voze oldtajmeri, međutim na ovom prelepom karipskom ostrvu u retro stilu postoji i originalna taksi službu koja koristi Koko taksije, nazvane tako jer imaju oblik sličan kokosu, koje turisti prosto obožavaju.

 • Hotel Zlatibor Mona nagrađen "Zelenim ključem"

  01.07.2019.

  Prvi srpski hotelski brend nagrađen međunarodnim eko-sertifikatom "Zeleni ključ" je zlatiborska Mona, kojoj je na ovaj način priznato da ispunjava vodeće standarde izvrsnosti u oblasti ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turizmu.

 • Sveta planina obasjana Budinom svetlošću

  30.06.2019.

  Usred netaknutog kineskog prostranstva, na oko 400 kilometara udaljenosti od najbližeg sela Džaosing Dong Minoriti, nalazi se mistična planina Fanđing, koja je ujedno i nacionalni rezervat i budističko svetilište

 • Razgovor u romingu od 1. jula jeftiniji za 25, a internet za 90%

  30.06.2019.

  Na osnovu regionalnog sporazuma, cene rominga u zemljama Zapadnog Balkana će od 1. jula biti niže za oko 25 procenata, dok će najviše biti smanjena cena korišćenja interneta i to za oko 90 posto, navode u resornom ministarstvu.

 • Zaboravljena ostrva na kraju sveta, zamrznuta u vremenu

  29.06.2019.

  Arhipelag Jap pripada Karolinskim ostrvima u zapadnom Pacifiku, a čine ga četiri odvojena ostrva: Jap (Vakab), Tamil-Gagil, AAP i Rumung, koja i dan danas čuvaju starosedelačku kulturu i tradiciju, po čemu se znatno razlikuju od svih drugih država Mikronezije.

 • Kod Kraljeva otvoren Aerodrom Morava

  29.06.2019.

  Juče je u Lađevcima kod Kraljeva otvoren Aerodrom Morava, treća međunarodna vazdušna luka u Srbiji, odakle će prve avio-linije početi da saobraćaju po zimskom redu letenja.

 • Vajarsko remek-delo prirode kod naših komšija

  28.06.2019.

  Devetaška pećina u Bugarskoj je bila nastanjena ljudima još od paleolita, pre čak 70.000 godina, o čemu svedoče brojni predmeti koji su u njoj pronađeni, a zbog svoje lepote je 1996. godine proglašena i za spomenik prirode.

 • Počinje kontrola iznajmljivanja "stana na dan"

  28.06.2019.

  U Srbiji od 1. jula počinje paušalno oporezivanje izdavanja "stanova na dan", od kada će i Turištička inspekcija započeti sa redovnim kontrolama smeštajnih kapaciteta za kratkoročno iznajmljivanje.

 • Saznajte kakve su cene na makarskoj rivijeri!

  27.06.2019.

  Sa naglim porastom vrućina letnja sezona na Jadranskom moru je već uveliko počela, te je Dalmacija i ove godine među najpopularnijim destinacijama za odmor, sa temperaturama vode od preko 25 stepeni, što su idealni uslovi za kupanje i uživanje na moru.

 • U ovoj zemlji možete postaviti šator kad god i gde god poželite

  27.06.2019.

  Kampovanje “na divlje” je zabranjeno u većini evropskih zemalja, zbog čega se za uživanje u takvoj vrsti zabave i podizanje šatora u netaknutoj prirodi ili na nekoj drugoj neoznačenoj lokaciji naplaćuju paprene kazne, a posebno ako se usudite da kampujete ili zapalite vatru u parku prirode ili nacionalnom parku.

 • Grčko ostrvo od posebnog značaja za srpski narod II

  26.06.2019.

  Ostrvo Krf u Jonskom moru predstavlja veoma popularnu turističku destinaciju za goste iz celog sveta, ali za turiste iz Srbije ima poseban nacionalni, istorijski i emotivni značaj. Odlazak na Krf nije samo obično letovanje, već i prilika za malo hodočašće stazama i mestima gde je srpska vojska pronašla sigurnost i spas nakon prelaska albanskih planina Prokletija tokom povlačenja pred austrougarskom vojskom u Prvom svetskom ratu.

 • Kako tokom putovanja da izbegnete mučninu

  26.06.2019.

  Vožnja automobilom, autobusom, avionom ili brodom neretko kod putnika može izazvati tešku mučninu koja se uglavnom završava na najgori mogući način, povraćanjem. Da biste izbegli nemile efekte putovanja, predlažemo vam da pratite savete stručnjaka koji navode pet načina za izbegavanje ovog veoma neprijatnog stanja.