Reč urednika

Dragi čitaoci,

I ovo leto je na izmaku. Pretpostavljam da ste, po povratku sa odmora, sređujući fotografije i utiske, poželeli da je Vaše putovanje potrajalo neki dan duže. Još uvek nije kasno. Pokušajte da pobegnete na još par dana i iskoristite poslednje dane leta.
Naša preporuka je na samo nekoliko sati vožnje. Jedna od  vodom i šumom najbogatijih zemalja Evropske Unije, prva u svetu po bioraznolikosti, zemlja u kojoj, u jednom danu možete da doživite sva četiri godišnja doba, a u jesen možda i najlepša – Slovenija. Putovanje započnite šetnjom ili planinarenjem slovenačkim gorjem, a kada se umorite, opustite se u nekom od brojnih wellness i spa centara i uživajte u poznatim slovenačkim vinima (da li ste znali da se u Mariboru nalazi najstarija vinova loza na svetu, stara preko 400 godina?), a zatim prošetajte nevelikom, ali prelepom morskom obalom i obiđite Piran, gradić koji će vas ostaviti bez daha i naterati da razmislite o produženju odmora.

U ovom broju Vas vodimo u obilazak  deset hotela sa najlepšim pogledom na svetu, daleku Kolumbiju, Miami, Lhasu, najviši glavni grad na svetu…
Nadam se da smo Vam, kroz reportaže i fotografije naših dopisnika, bar malo približili ove daleke destinacije i pomogli u izboru nekih budućih putovanja.

Do sledećeg broja u decembru,

Saša Marjanović
glavni urednik