Francuska

Putujući Francuskom primijetćete da svaka regija ima specifičnu arhitekturu, običaje, gastronomiju i prirodne lepote, ali ćete u toj različitosti moći da pronađete i nešto zajedničko i, koliko god zemlja bila prostrana i koliko god regija obuhvatala, ipak se svuda provlači poznati francuski šarm i radost življenja – Joie de Vivre. U Francuskoj oduvek postoji izražena ljubav prema prirodi i prirodnom. Taj iskonski osećaj je utkan u međuljudske odnose i u odnos prema očuvanju prirodne okoline. Možda su baš iz tog razloga sirevi iz Francuske tako ukusni, francuskim vinima ne možete odoleti, arhitektura je tako dobro očuvana i planirana, a prirodne lepote u punom su sjaju. Kada jednom skrenete s autoputa na manje poznate i možda još neistražene puteve kroz sela i prirodu neopisive privlačnosti, poželećete da se opet vratite i upijate život svim čulima.

LOIRE

Pripremite se na poseban i bajkovit doživljaj i prepustite se pričama o prinčevima i princezama, dvorskim intrigama, ljubavnim pričama, viteštvu i večnoj borbi između dobra i zla.

AKVITANIJA

Zamislite pogled na plavi okean, duge peščane plaže, surfovanje po rečnim talasima, nepregledna polja prekrivena vinogradima, vožnju biciklom uz obalu reke, stada ovaca u planinama: sve te različitosti čine francusku regiju Akvitaniju vrlo privlačnom za posetioce.

CHAMPAGNE

Pod uticajem ponude raznih penušavih vina koja se mogu naći na tržištu, a često su ili previše slatka ili gorka i nisu ni slični pravom šampanjcu, možete steći pogrešan utisak o ovom kraljevskom piću koje se posluživalo u Reimsu za vreme krunidbenih ceremonija.

Alzas

Ova najmanja francuska regija se nalazi  na samoj granici Francuske i Nemačke. Sa jedne strane omeđena je Rajnom, a s druge planinskim lancem Vosges. Blaga klima omogućava odlične uslove za proizvodnju vrhunskih vina, što je učinilo Alzas drugom najbogatijom regijom u Francuskoj.

Pariz

Najveća lepota Pariza je u tome što ga možete posetiti u bilo koje doba godine i uviek će biti prepun ljudi, dešavanja i pozitivne energije.