Grčka

Hodajući po toploj grčkoj zemlji, nemoguće je ne prisetiti se grčke mitologije i njenih bogova, hramova, velikih bitaka, pa čak i velikih filmovima, koji su tamo snimani. Pored toga, Grčka je zemlja koja će vam pružiti (kada to poželite) i beg od istorije i uobičajene svakodnevice – svojim egzotičnim ostrvima, resortima, plažama i hranom tipičnom za to podneblje, vodeći vas u avanturu koju ćete teško zaboraviti.

Mikonos

U grčkoj mitologiji, Mikonos je bio mesto borbe Zevsa i Titana, a ostrvo je dobilo ime u čast Apolonovog unuka,  Mykonosa. Ostrvo je nekada bilo siromašno, a njegovi stanovnici su preživljavali od ribolova i uzgoja stoke. Na ostrvu je bila razvijena i brodogradnja, ali se pravi napredak dogodio tek 50-ih godina prošlog veka, kada je Mikonos postao popularno turističko odredište. 

Peloponez

Peloponez je, manje-više, mesto na kom je arhivirana celokupna svetska istorija. Tu ćete naći i neolit, i Mikenu, i staru Grčku, i njene megalopolise. Sa druge strane, pejzaži i plaže Peloponeza, njegova naselja i ljubazni stanovnici, više su nego dovoljan razlog da letujete baš ovde.

Atina

Istorija neke destinacije mi je važna, ali nije najvažnija kod odabira putovanja. Ali, istoriju Atine je vrlo teško, bukvalno nemoguće izbeći. Pravilo da je zabranjeno graditi zgrade toliko visoke da se onemogući pogled na Akropolj sa svakog krova u Atini, osigurava vam konstantan podsetnik na prošlost. A nema razloga da je zanemarite, jer je veoma zanimljiva. Ipak je reč o gradu koji zasluženo nosi naziv kolevke evropske civilizacije.

Santorini

Najslikovitije ostrvo grupe Ciklada i njegov fascinantni vulkanski krajolik umetnici iz Evrope su prepoznali još pre tridesetak godina. Lepote Santorinija i danas pružaju opušteno uživanje u suncu i čistom moru, a zahvaljujući nebrojenim prirodnim i kulturnim znamenitostima i zabavni koju pruža ovaj ostrvski arhipelag, to je jedno od najposećenijih grčkih ostrva.