ITALIJA

...jer Italija je mnogo više od ovih 30-tak stranica koje smo za vas pripremili. Zato, neka ovo bude samo početak vašeg istraživanja.

RIM

Negde sam pročitala rečenicu koja veoma lepo opisuje Rim. On je srcem grad vere, a dušom grad istorije. I zaista je tako. Vatikan obuzima srce svojom svetošću i važnošću, a ostatak Rima, sa svojih 3000 godina starosti, osvaja dušu. Zato ubacite novčić u Fontanu di Trevi, jer se od davnina veruje da to znači da ćete se ponovo vratiti u ovaj grad.

NAPULJ

"Vedi Napoli e poi muori" rekli bi Italijani, naročito Napuljci, što bi se prevelo kao „Vidi Napulj i umri“.

FIRENCA

Jedan od najumetničkijih gradova na svetu svoju slavnu prošlost duguje poznatim imenima iz raznih područja umetnosti...

TOSKANA

Renesansa, srednjovekovni gradovi-države, raskošne palate, Dante, Michelangelo, Machiavelli, vrhunska umetnička dela – prve su asocijacije kad se pomene Toskana. Ali, Toskana krije podjednako bogatstvo i izvan gradova, na svojim brežuljcima, u vinogradima i maslinjacima.

MILANO

Poznat pre svega po modi i kao finansijski i industrijski centar razvijenog severa Italije, Milano je sve to, ali i mnogo više.

VENECIJA

Onog trenutka kad kročite na tlo Venecije, zakoračili ste u raskoš prošlih vremena. Spakujte vodič u džep, ukrcajte se na vaporetto, iskrcajte kada ugledate zanimljivu ulicu, kupite venecijansku masku kao suvenir, popijte kafu na terasi simpatičnog kafića, šetajte, fotografišite, uživajte!

ĐENOVA

Đenova je središte italijanske pokrajine Ligurije i šesti po veličini grad u Italiji.

TRST

Na mestu gde se srednja Evropa ljubi s Jadranskim morem nastao je Trst, grad u kom je inspiraciju našao i poznati irski pisac James Joyce.