Švajcarska

Koliko je pojmova vezano za Švajcarsku – zemlju koja po mnogim anketama prednjači u kvalitetu života? Odgovor znaju švajcarski sir, švajcarski satovi i vozovi, švajcarska čokolada, švajcarski nožić i, naravno,  Hajdi.

CIRIH

Do posete Cirihu nisam mogla ni da zamislim kakvu pozitivnu „vibraciju” šalje ovaj grad.
Ne kaže se bez razloga da je Cirih grad s puno lica. Jedno večernje dešavanje na krovnoj terasi
u centru grada bilo je potvrda te uzrečice.`

LUCERN

Smešten u samom srcu Švajcarske, Lucern je grad koji na relativno malom prostoru objedinjuje gotovo sva najbitnija obeležja ove zemlje.

BERN

Kao glavni grad Bernskog kantona i Švajcarske uopšte, Bern je administrativni centar zemlje.

BAZEL

Smešten u blizini nemačke i francuske granice, Bazel je malo arhitektonsko čudo. Grad je poznat i po čuvenom sportisti, teniseru Rodžeru Federeru, kog nazivaju Čarobnjakom iz Bazela.

ARAU

Arau je glavni grad kantona Argau koji se nalazi u centralnoj Švajcarskoj. Zapravo, kad bismo hteli da preciznije objasnimo njegov položaj, mogli bismo reći da se nalazi u centru trougla čije vrhove čine Cirih, Bazel i Lucern.

ŽENEVA

Treći po veličini grad u Švajcarskoj nadaleko je poznat i kao carstvo satova koje predvodi Patek Filip, jedan od najboljih svetskih proizvođača.

LOZANA

Mediteranski šarm, švajcarska organizovanost i kosmopolitski duh – dobitna su kombinacija koja opisuje ovaj lepi grad na Ženevskom jezeru.

MONTRE

Montre se odlikuje blagom klimom i bujnom vegetacijom, a smatraju ga i gradom prestiža, ne zbog njegovih raskošnih vila, luksuznih hotela i prodavnica, već zbog šetališta uz Ženevsko jezero koje ga, naročito noću, čini jednim od najlepših gradova u Švajcarskoj. 

LUGANO

Lugano je poznati grad u regiji Tićino i popularna destinacija za lep odmor. Klima u ovom gradu nešto je prijatnija od one u ostatku zemlje, a dani duži i s više sunca.

ŠVAJCARSKI ALPI

Švajcarska obiluje vrhunskim lokacijama na kojima možete uživati u zimskim radostima, ali i fantastičnim predelima. Ovde ćete na svakom koraku biti okruženi uzbudljivim prizorima, jer se većina najviših alpskih vrhova nalazi upravo u Švajcarskoj. 

ŠVAJCARSKA VOZOM

Švajcarska je dobro pokrivena brzom železničkom mrežom, pa će svaki putnik prepoznati prednosti putovanja vozom i prilagoditi im svoje istraživanje ove zemlje. 

GRAND TOUR

Iako je Švajcarska poznata po vozovima, jedan od najlepših „road tripova“ će biti prava poslastica za ljubitelje putovanja na četiri točka. Što se toga tiče, iz Švajcarske sigurno neće otići razočarani. Grand Tour of Switzerland obuhvata skoro celu zemlju, u njenoj punoj dužini od gotovo 1600 kilometara.