Norveška

Tajanstveni Vikinzi, neverovatne prirodne lepote, fjordovi i glečeri, ponoćno sunce, polarna svetlost i sulude cene – sve to (i još mnogo više) je Norveška, najsevernija evropska država koju smo do sada imali sreće da posetimo.

Oslo

U Oslu, glavnom i najvećem norveškom gradu, koji je bio i polazna tačka našeg putovanja, proveli smo dva prijatna dana, prilagođavajući se na norvešku kulturu,hranu i cene. Nakon što smo ostavili sunčani rodni grad i poleteli prema Norveškoj, u Oslu nas je dočekalo prilično osvežavajućih 10 stepeni, uz kišu i vetar.

Bergen

Sa oko 300 hiljada stanovnika Bergen je drugi po veličini grad u zemlji, a nalazi se na zapadu Norveške, na obali Atlantskog okeana.

Stavanger

Stavanger je nepretenciozan grad na jugozapadu Norveške, a bio je finalno odredište našeg putovanja. Osim što je popularna luka za brojne kruzere, Stavanger ima lep stari centar i glavno je mesto norveške naftne industrije.

 

Olesund

Olesund je lučki grad, oko 350 km severno od Bergena, smešten na prelepom uskom poluostrvu na ulazu u okean. Po arhitekturi odudara od ostalih norveških gradova i sličan je Beču. 

Norway in a Nutshell

„Norway in a Nutshell” označava niz dobro organizovanih karata za vozove, trajekte i autobuse, što putnicima omogućava različite kombinacije putovanja po Norveškoj.

Road trip

Norveška je idealna zemlja za istraživanje autom. Zamislite scenografiju: fjordovi, more, trajekti, nepregledne šume i livade, glečeri, jezera, reke, bezbrojni vodopadi, uski mostovi i drvene vikinške crkve.

Lofoti

Lofotska ostrva spadaju među najveće prirodne lepote u Norveškoj. Ukoliko ste videli fotografije koje prikazuju fantastične krajolike ove Zemlje, velika je šansa da su snimljene upravo na Lofotima.

Norveška s decom

Volimo da putuemo.Nakon što smo postali roditelji troje predivne dece, odlučili smo da ih od malih nogu navikavamo na upoznavanje novih zemalja i kultura, u nadi da će im to pomoći da izrastu u srećne, otvorene i tolerantne ljude.