Tamo gde je trava zelena, potoci čisti, a vazduh miriše na tišinu

Ocena:
3.6/5
od 5 čitalaca

Ervin Kiš je odigrao nagradnu slagalicu na našem sajtu , osvojio vikend za dvoje u Termama Zreče, a evo kako se proveo.

Osvojio sam putovanje za dvoje i proveo savršen vikend u hotelu Atrij****Superior u Termama Zreče u Sloveniji. Pokušavam  da napišem utiske o ovom nezaboravnom mestu, ali šta god rekao, malo je; ovo se nezaboravno mesto naprosto mora doživeti. Siguran sam za sledeći odlazak: bez odvojenih nedelju dana, neću ni kretati. Jednostavno da bi se sve videlo, osetilo i da ni najmanja sitnica ne bude zaboravljena, treba vremena.

Hotel nas je oborio s nogu – počevši od komfornih soba sa pogledom  na zelene brežuljke, preko wellness i spa zone, jako ljubaznih ljudi, raznovrsne hrane do svih mogućih i nemogućih usluga. Mi smo osvojili aranžman u novom Wellness & Spa hotelom Atrij, ali ceo kompleks ima još puno mogućnosti za smeštaj: Hotel Vital**** u kome neki apartmani imaju privatnu saunu, Hotel Klasik*** koji je namenjen onima kojima je potrebna rehabilitcija nakon operacije, Hotel Medico*** za sve koji trebaju medicinsku negu 24 sata i Vile Terme Zreče****, smeštene bukvalno u šumi, u parku uz jezero u blizini hotela, a primaju i kućne ljubimce. 

Okolina u Zrečama zaslužuje posebnu pažnju. Na svakom koraku priroda vodi glavnu reč, a ni životinjsko carstvo nije zaboravljeno, tako da smo zatekli i kućice za veverice okačene po stablima. Svašta se ovde može raditi: voziti bicikl po označenim stazama Zrečkog Pohorja, planinariti, ići na nordijsko hodanje ili pecanje (kažu da ljudi ovde znaju da upecaju štuku, smuđa i šarana), igrati golf ili se naprosto relaksirati u opuštajućim šetnjama. Sama šetnja po kraju ostavlja uspomenu i najavila ponovni susret, iako za svu okolinu pa i odlazak na Roglu ovog puta nije bilo vremena. Što se tiče bazenskog kompeksa, on se sastoji od jednog centralnog bazena koji je namenjen svim uzrastima, plivačima i neplivačima, i njemu se često održava rehabilitacija u vodi. Pored toga, postoji bazen za decu, kao i različiti bazeni za relaksaciju i opuštanja, s tim da se temperatura termalne vode razlikuje od bazena do bazena. Videli smo da ovde deca posebno uživaju, jer imaju dečje brčkalište i šumski vodeni park s brzim akvaganima i toboganom, dok su njihovi roditelji smireni, pošto su spojili termalnu vodu i dečiju zabavu. 

Kompleks Terme Zreče pored bazena pruža i niz raznih medicinskih tretmana, fizioterapije, fitnes vežbi i raznih masaža. Kako su nam pomenuli da su ovde jako ponosni na spa programe (Sauna selo sa mirisom pohorskog bilja i jedinstvena Spa Idila u Hotelu Atrij), mi smo po savetu zaposlenih odabrali vitaminsku masažu za celo telo. Fantastični osećaj nakon masaže nas je odveo na večeru tipa švedskog stola. Hrana je veoma ukusna i namenjena svima, kako vegetarijancima tako i gurmanima jer je bila stalno sveža i ukusna i bogata. Mogu da kažem da i dalje mami da se ovde ponovo vratim. Ako ovako treba da izgleda raj, onda u Termama Zreče ne treba ništa menjati. Ovo je mesto kome ću se sigurno veoma, veoma brzo vratiti.

Ostali postovi

Podelite sa nama iskustva sa Vaših putovanja. Pošaljite nam tekstove i fotografije na blog@teleporter.rs Najbolje reportaže biće objavljivane na sajtu.